VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jag vill börja med att tacka er för alla FINA ord in inlägget nedan, det betyder så otroligt mycket och varenda ord går rakt in i hjärtat och värmer. Förstå mig rätt nu, det handlar inte om att jag tar åt mig och blir ledsen av hennes ord mot mig, det som gör mig så sjukt ledsen är att få veta att JAG är en anledning till att unga tjejer mår dåligt och känner att de inte duger. Det vill jag inte vara en del av, jag önskar att jag kunde visa dom hur fantastiska dom är bara genom att finnas till och vara stolta över sig själva. Jag har själv varit en osäker fjortonåring, och kunde jag skulle jag vilja gå tillbaka i tiden och visa mig själv nu. Visa att jag har lyckats på alla sätt bara genom att vara mig själv.

 

 

 

 

 

 

Här är en sneak peak på min nya tatuering! Bättre bild får komma när den är färdigläkt, här är plasten kvar på och det ser ut som att jag har blåmärken på kroppen men det är bara efter att ha gjort om mallen några gånger för mycket hihi. Det är i alla fall från en låttext precis som min andra på andra sidan revbenen. Kommer väl ha massa låttexter på min kropp om några år haha… Blir så känslomässigt påverkad av musik och det är en sorts terapi för mig att lyssna på musik. Tycker den här gjorde mindre ont att göra än på andra sidan, säkert för att den är längre ner och så är det ju mycket mindre bokstäver.

 

 

 


Kommentarer


  1. Magdalena 21 februari, 2012 on 08:28 Svara

    Tycker inte alls du är för smal. Jag har varit som dig hela mitt liv och äter massa socker o skit varje dag o kan ändå inte gå upp. Du är inte för smal.

  2. Therese 21 februari, 2012 on 08:46 Svara

    DU är en inspiration Evelina!!!!

  3. Catti 21 februari, 2012 on 09:13 Svara

    Åh vad fiiint! 🙂 Längtar tills jag får se den helt. 🙂 Musik är verklgen terapi. Jag sjunger ju jämt och när jag var yngre, i tonåren, hade jag låttexter över heeeela mina väggar i mitt rum. 😉 Jag andas musik hela dagarna.

    Och du, som tillägg till mitt inlägg på din FB så kan jag ju säga att du om någon inte är FÖR smal någonstans. Jag tycker du ser hälsosam ut och det är väl det vitkigaste! På något sätt känns det som att folk tar mer illa upp om man är smal än om man är ”tjock”. Att vara ”tjock” är väl ohälsosamt om något. Men det är inget ämne som tas upp ofta när det gäller ungdomar. Jag tycker att man ska förespåka att röra på sig varje dag och äta hälsosamt, inte att man ska se ut på ett visst sätt. Kram på dig min vän!

  4. Paulina 21 februari, 2012 on 09:37 Svara

    Det känns som om syftet med hennes mail var att ge dig skuldkänslor. Skuldkänslor som du absolut inte ska behöva ha!

    Det vore fel om du inte fick lägga upp bilder på dig själv på din egen blogg bara för att du gått ner i vikt.

    Jag förstår faktiskt inte hur folk kan tro att de har rätt till att kommentera andras kroppar på det här sättet. Så gör man bara inte. (Vad sänder det ut för signaler till 14-åringar??)

    Dessutom tycker jag att hon gör helt fel som blockerar en blogg som din för sina tonårsdöttrar. Din blogg är ju en så mysig feel-good-blogg, med massa värme. Har aldrig läst om extremdieter, elakheter eller liknande här.

    Jag skulle vara väldig glad om mina döttrar, när de kommer upp i tonåren sen någongång, skulle ha en förebild som dig.

    Kram på dig!

  5. Izabella 21 februari, 2012 on 09:41 Svara

    Oj, läste inlägget nedan nu. Herregud, jag håller med – att det ska vara sådan fokus kring kroppar. Så fort man är lite känd så ska man vara en förebild på alla sätt och vis. Kan tänka mig att det blir som att man tillslut inte vill skriva något eller visa några bilder för att alla hoppar på en. Ens kropp tycker jag är ens egen och andra behöver inte lägga sig i. Utom kanske om det är uppenbart att man har ätstörningar och är ohälsosam, vilket du INTE är. Du är en bra förebild i mina ögon! Kram

  6. Izabella 21 februari, 2012 on 09:42 Svara

    förresten – tattoon ser ju ascool ut 🙂 måste få se närmare snart så hoppas den läker snart! Jag tkr det är så vackert med text på revbenen. Kram

  7. Kim - Mamma till Victor & bebis i magen 21 februari, 2012 on 09:54 Svara

    Vart det en Takida låt? 🙂

  8. Josefine 21 februari, 2012 on 10:01 Svara

    Jag har följt din blogg ett par år nu, då våra söner är födda samma år, och jag har då ALDRIG upplevt att du medverkat till något vikthets, bantningshysteri eller något annat sådant. Det du skriver på bloggen om mat och träning osv. är bara sunt förnuft, feel-good inspiration och helt normalt, och jag förstår verkligen inte var denna mamma får något annat ifrån. Om hennes tonåringar, eller andras, tolkar din blogg på något annat sätt så är det absolut inte DITT fel. Hon kan inte ha läst din blogg själv, utan bara alla kommentarer runtomkring, från tonåringarna själva. Det är väl klart att det är stor skillnad på dig NU och för tre år sedan, och att du gått ner en massa kilon är inte så konstigt. Du har ju varit gravid för tusan!

    Nej, jag tycker absolut inte att du ska ta åt dig av den kommentaren. Folk tolkar som de vill, och om den mamman tolkar din blogg som en bantningsblogg och som ett dåligt föredöme för hennes döttrar, då är det nog henne det är fel på. Jag tycker du ska uppmana henne att faktiskt LÄSA din blogg, och inte bara titta på bilder och jämföra hur du såg ut som gravid och strax efter det, och nu.

    Stå på dig och fortsätt som du gör!

  9. Anonym 21 februari, 2012 on 10:25 Svara

    Jag tycker inte att det räcker med att säga att man tar avstånd och ändå posera på nästan alla bilder. Du får ju massa kommentarer om att du har så snygg kropp, blivit så smal etc. Ändå fortsätter du i samma anda. Är det bekräftelse du vill ha? Om du verkligen tar detta på allvar så gör du något, inte bara snackar om att du tar avstånd. Att säga en sak och visa en annan sida går inte in hos unga tjejer. Tro mig.
    Det du kan göra är att fokusera på annat än utseende, shopping etc.

  10. Malin 21 februari, 2012 on 10:45 Svara

    Jag tycker du är fantastisk och en BRA inspirationskälla, för mig förmedlar du hur viktigt kärlek är och inte någon vikthets 🙂 Började tänka på hur länge jag följt dig och din blogg, och kom på att jag började läsa redan när du hade bröllop-plans bloggen.. Jag är fast helt enkelt 🙂

    Är det förresten en av underbara Kelly Clarksons låtar som hamnat på din kropp? 😉

    • Evelina 21 februari, 2012 on 10:58 Svara

      Tack söta du, vad kul att du hängt med så länge!!

      Ja det är det 🙂

      Kramar!

  11. Nadja 21 februari, 2012 on 10:46 Svara

    Blev så otroligt snyggt! 🙂 Kram

  12. Milla 21 februari, 2012 on 11:45 Svara

    Förstår verkligen inte,vaddå för smal och opropertionelig ut. Du är jättefin.

  13. mia 21 februari, 2012 on 12:12 Svara

    Bry dig inte om hennes inlägg.
    Tycker du är fin som du är ochdu har ju sagt att du inte mått bra en tid, vissa äter inte när dom mår dåligt och vissa ätter massor ist.
    Tatueringen ser jättefin ut,spännande att se utan plasten, skall själv göra en…bara pengarna finns. har fullt din blogg sen elion föddes och hoppas få följa lääänge till!!
    Hoppas du får en fin dag! kram

  14. Elin 21 februari, 2012 on 12:22 Svara

    Snyggt det blev! Är sjukt otålig på vad det står i texten 🙂
    Ha en fin dag idag!

  15. Anna-Karin 21 februari, 2012 on 12:23 Svara

    Läste precis inlägget nedan. Jag blir ledsen åt dina vägnar när jag ser att folk ser dig som en förebild när det kommer till vikthets, för själv ser jag dig inte alls så. Jag ser dig som en mamma, liksom mig själv, som älskar sin familj och försöker ha alla bollar i luften samtidigt.

    Du kommer i vilket fall som helt inte förlora mig som läsare i och med detta, har följt dig sedan din graviditet med Elion då vi både varit gravida samtidigt och min Lucas endast är en månad yngre. Själv kan jag dock inte köra på plankan just nu, eftersom det inte är så lätt i 19:e veckan 😉

  16. sandra 21 februari, 2012 on 12:24 Svara

    Anonym har en liten poäng, att man visar bilder på sig själv

  17. Hayley 21 februari, 2012 on 12:29 Svara

    Auch säger jag bara till den bilden! Ska bli riktigt kul att få se den när den har läkt klart.

    Kom ihåg Evelina, du inspirerar och är en jätte bra förebild! Kram!

  18. sandra 21 februari, 2012 on 12:44 Svara

    Man visar bilder av en anledning. Man vill bli bekräftad, man vill höra att man duger, att man är snygg. Inte många visar sig innan man fixat till sig. Men samtidigt så är en blogg trist utan bilder, och det är kul att visa vad man har på sig, att inspirera andra och inspireras själv. Vem vill inte höra att man är snygg, och klart att det ger mersmak. Ville bara komma fram till att anonym har en poäng. Men inte i allt den skriver.

  19. Lilla livet 21 februari, 2012 on 13:08 Svara

    För första gången på länge blev jag arg när jag läste ditt förra inlägg. På mamman då alltså och hennes mail. Evelina, du måste komma ihåg att DU aldrig är ansvarig för hur andra känner. Missförstå mig rätt, du har en blogg där du skriver och delar med det av det du vill. Sen är det vi läsare som själv väljer (utan tvång från någon) att gå in och läsa din blogg. Om någon inte kan hantera innehållet bör de heller inte läsa. Som så många andra läsare före mig har skrivit så kan inte jag heller över huvud taget känna igen mig i vad mamman skriver. Självklart är det tråkigt för hennes barn och som mamma själv förstår man oron såklart. Men samtidigt blir jag mörkrädd när jag läser det för det vi måste lära våra tonåringar är hur de ska hantera och sortera information som vi får från så många olika håll. Istället för att blockera tjejerna från att läsa bloggar osv. bör man ta upp det till diskussion och jobba med självkänslan. Inte lägga ansvaret på någon utomstående. Som sagt, som mamma själv förstår jag att man gör allt för sina barn men man måste tänka lite mer långsiktigt. Och Evelina, tack för en superblogg, fortsätt precis som du gjort hittills! 🙂

  20. Sofie 21 februari, 2012 on 13:37 Svara

    Va fasen! Inte ska Du ta åt dig! Det är din blogg o du bestämmer vad som ska skrivas. Om nu dessa unga tjejer blir påverkade av din smala kropp så kan jag garantera att det är inte enbart av dig de blir påverkade… Hela samhället påverkar!
    Som mamma o gymnasielärare så känner jag ett ansvar att berätta för dem att de är värdefulla precis som de är. Alltså jag som känne dem o inte någon som de känner ytligt via en blogg.
    Så upp med hakan o fortsätt i samma stil 🙂
    Ha ny en fin fettisdag med dina killar!
    Kram Sofie

  21. Lisa.M 21 februari, 2012 on 15:06 Svara

    Hejsan gumman! Vad spännande med tatueringen, och vad fin den ser ut! Jag vet nog allt vilken låt det är 🙂 Kramis L

  22. Izabella 21 februari, 2012 on 16:30 Svara

    Vad fin ny presentationstext och bild du har förretsen, kram 🙂

  23. Liza 21 februari, 2012 on 16:40 Svara

    Läste inlägget om vikthets igår men var för trött för att kommentera. Min första reaktion var att mejlet/inlägget den här mamman hade skrivit var elakt mot dig men ju mer jag tänkte på det så gjorde det mig lite ”glad”. Missförstå mig inte nu för jag tycker absolut inte att du bidrar till någon vikthets eller bär ansvarför andras känslor. Utan det som gjorde mig glad var att en förälder verkligen har koll på vad hennes barn gör på nätet och tar sitt ”ansvar”, även om hon valde att rikta sitt missnöje mot dig. Hon kunde valt att uttrycka sig annorlunda och kanske mejlat lönkar till dessabloggar/forum där det pratas om dig och din sk ”vikthets”. Fler föräldrar borde verkligen ha koll på vad barnen gör på nätet. Tycker dock det är trist att det finns flickor runt om i landet som tolkar din blogg på ett felaktigt sätt.
    Tycker du verkar vara en så varm och fin person med fötterna på jorden!

  24. Sofie 21 februari, 2012 on 19:11 Svara

    Du är precis som mig de är lite terapi att lyssna på låtar osv 🙂
    Finns massa fina låtar.
    Har en låt text som jag vill tatuera men får se.
    Gjorde de ont att tatuera på revbenen?

    Har hört att de ska göra jätteont men men..
    Skulle vara kul att höra av nån som har tatuering på revbenen har bara hört ifrån folk som inte har tatueringar alls då brukar jag inte riktigt ta in den kommentaren eftersom den inte vet allt hur de känns att tatuera sig nånstans på kroppen.

    Kram på dig 🙂

    • Evelina 21 februari, 2012 on 19:17 Svara

      Det gör ganska ont på revbenen tycker jag, jag kan bara jämföra med handleden där det knappt känns.
      Sen är det allra känsligast längre upp och längre ut tycker jag så den förra gjorde ondare än den igår. Den här gjorde inte jobbigt ont någon gång, det gjorde den förra på några ställen.
      Kan rekommendera så små bokstäver i alla fall för det hinner liksom inte göra ont innan det blir paus 🙂
      Kram sötis!

  25. carro 21 februari, 2012 on 19:30 Svara

    åhhh jag blir så arg på folk som måste skriva elaka kommentarer!!! de är helt enkelt ren jävla avundsjuka, dom är avundsjuka på att du är skit snygg, har sund syn på kost och motion! skit i dom bara!!! du är vacker och jag älskar dina bilder där du visar dina kläder och så 😀 stor kram till dig!!!! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna