VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Dansa, läs och skratta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här artikeln tyckte jag var lite kul att läsa, ungefär så tänker jag med motion. Jag är världens sämsta på att ta mig tid till vanlig träning (även om jag lyckats hålla igång med springturer i en månad nu) men vardagsmotion är jag världsbäst på. Det finns så många sätt att lägga in motion på under dagen, och då tänker jag inte alls bara i viktminskningssyfte utan för att du och din kropp mår bättre av att hålla igång. Att hålla igång kroppen jämnt fördelat över hela dagen måste vara bättre på många sätt än att träna aktivt nån gång i veckan och sen vara mest stillasittande resten av tiden.

 

Till exempel, vi bor högst upp i stan och jag skulle kunna fokusera på att det faktiskt är riktigt jävla jobbigt att gå uppför backen hem varje gång (med vagnen blir man på riktigt svettig), men jag ser det istället som fantastisk vardagsmotion och att mina ben och min rumpa får mer träning än nånsin ;-). Dessutom, om du väljer att använda dina egna ben istället för bil, buss och tåg värnar du ju även om miljön, för att inte tala om att du sparar pengar! Win-win och win, bara man har rätt inställning :-).

 

 


Kommentarer


  1. Hanna - Mode, smycken och min vardag 31 januari, 2012 on 14:37 Svara

    Bra inlägg!

  2. Ina 31 januari, 2012 on 15:17 Svara

    Jag läste faktiskt om det i Friskis & Svettis tidning. Att nån forskare var oroad eftersom väldigt många tränar ett par gånger i veckan och däremellan låg i soffan typ. Det var inte bra. Så du har rätt 🙂

    Jag har börjat gå och träna på Friskis tre gånger i veckan nu och tycker det är så kul. Tackar lite för inspirationen. Har också börjat lägga in mer vardagsmotion (igen). Känns som att jag tappade det när jag började plugga.

    Kramar!

  3. Frida 31 januari, 2012 on 18:37 Svara

    Så där har jag också alltid tänkt om träning. Jag väljer alltid att gå framför att ta bil eller buss om det är möjligt och jag väljer alltid trappor istället för hiss. Sen tror jag ju inte att det skadar att träna OCKSÅ men vardagsmotionen är viktigare.

  4. Jag promenerar ju överallt, även som gravid, känns rätt fint att inte ha körkort 😉

  5. Lisa.M 31 januari, 2012 on 21:11 Svara

    Så rätt så rätt! ALLT handlar om inställning. Det gäller bara att tänka på rätt sätt, faktiskt. KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna