VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lookibooki!

Jag har bestämt mig för att inte ha någon julkalender som förra året och med tanke på allt som sker runt om just nu har jag insett att jag aldrig skulle hinna med det :-)…

 

Men vad säger ni om lite tävlingar här och där? Jag fick precis ett mail om att en av er kan vinna en personlig pekbok från Lookibooki (värde 249:-). För att vara med och tävla ska du skriva vilken vad din egengjorda pekbok skulle handla om!

 

 

 

 

Vinnaren presenteras här inne ikväll!

 

 

Sandra skriver:

Att ha ett syskon i himlen är inte alls lätt att förstå och jag har egentligen inte hittat någon bra bok att läsa för mina döttrar om just det. Därför skulle pekboken bli ”Troys bok”. Om hur han föddes, levde och dog. På barns vis. En fin bok om storebror som finns, bara inte här ibland oss.

//Sandra


Kommentarer


  1. Sofie 1 december, 2011 on 15:25 Svara

    Hej! Om jag fick göra en egen pekbok till min dotter skulle den innehålla hela hennes familj/släkt/nära&kära. Då halva hennes släkt är norrlänningar och bor över 100 mil från oss så hade hon behövt lite uppdatering då och då på hur alla fastrar/farbröder/kusiner m.fl ser ut! Men jag hoppas jag vinner denna pekboken, för en pekbok behöver hon & snart fyller hon ett år =)

  2. Katarina 1 december, 2011 on 15:31 Svara

    Inte helt otippat skulle det bli en pekbok till min dotter som snart blir 2 år. Hon älskar att titta på bilder på sig och sin släkt och familj!

  3. Britta 1 december, 2011 on 15:33 Svara

    Perfekt julklapp! Jag skulle ha valt den mest personligaste pekboken man kan få och ge den min son. Nämligen en med bilder på hela hans familj! Mvh Britta

  4. Josefin 1 december, 2011 on 15:44 Svara

    Jag skulle ha valt att gjort en pekbok till min dotter med bilder av familj, vänner och husdjur. hon älskar att titta på fotografier så det skulle förmodligen bli hennes favoritbok =)

  5. Liselotte 1 december, 2011 on 15:45 Svara

    Åh vilken mysig och personlig grej! Precis som de flesta andra vill jag att den ska innehålla bilder på Isacs släkt och familj, inklusive älskade kompisen Maya – farmor och farfars tokiga och gosiga boxer!

  6. Dessie 1 december, 2011 on 15:47 Svara

    Åhh vilken fantastisk julklapp det hade blivit till min dotter! Hon är hjärtopererad och fortfarande inte helt frisk. Pekboken hade hetat ”Alicias hjärta” och handlat om hur, när och varför hon har sina ärr och hur doktorn kunde laga hennes hjärta. Det hade nog fått henne att förstå och acceptera de ständiga kontrollerna på sjukhuset mer <3 Hoppas jag vinner!!

  7. Sandra 1 december, 2011 on 15:53 Svara

    Jag skulle ge pekboken till min nyfikna dotter som snart är ett halvår. Den skulle innehålla bilder på henne själv, på mig och pappan. Så att hon kan se sin pappa även när han är på jobbet.

  8. Anna - Gustavs mamma 1 december, 2011 on 15:57 Svara

    Det blir väll en bra ”julkalender” 🙂

    Jag skulle vilja vinna. Skulle göra en bok med alla möjliga djur i färggranna färger. Eftersom Gustav är så liten så vet vi ju inte helt vad han gillar, men fiskmobilen som hänger över skötbordet som jag virkat är VÄLDIGT rolig, så jag tror på färggranna djur som sagt 🙂

  9. Lollo 1 december, 2011 on 15:58 Svara

    Självklart skulle det vara bilder på nära o kära! 🙂

  10. anna 1 december, 2011 on 16:01 Svara

    Jag skulle göra en pekbok till min tös med bilder på hennes kompisar och på släkt och familj! Kul tävling =)

  11. anna 1 december, 2011 on 16:02 Svara

    fast jag måste ju säga att jag röstar på dessie som vinnare!!!

  12. sara - Mamma till Maja 1 december, 2011 on 16:04 Svara

    Jag skulle ABSOLUT välja en pekbok till min dotter som är 13 månader. Den skulle heta ”hemma hos Maja” och den skulle få följa med henne när hon börjar förskolan i mars, som en extra trygghet i ryggsäcken. Full med foton på mamma,pappa, maja, våra 2 katter och saker hemma hos oss! Vilken mysig tävling!

    🙂

  13. Härlig tävling 🙂 Jag skulle göra en personlig bok som innehåller alla Rivers intressen.. Familjen, ismaskinen på ishallen, löv, träd, alla DJUREN, brumbrum bilar och liknande!

  14. Hanna 1 december, 2011 on 16:29 Svara

    Vilken underbar julklapp detta skulle bli till vår son! Helt ljuvlig! Jag skulle, såsom så många andra, välja att skapa en pekbok om sonen och alla hans nära och kära. Han är frälst i sina böcker och jag är säker att denna skulle bli en av hans favoriter.

    Om inte annat så sparar det mig väldigt mycket tid som gärna scrapbookar hans album annars, men i brist på tid så hinns det inte längre med.

    *håller tummarna*

  15. Malin-mamma till Sam och Tim 1 december, 2011 on 16:31 Svara

    Familjepekbok! Eftersom släkten bor
    Långt borta skulle det vara Perfekt som bok att titta på alla fina släktingar i!

  16. I - med två små troll 1 december, 2011 on 16:33 Svara

    Jag satt faktiskt och tänkte på igår att jag skulle vilja försöka göra en pekbok med julbilder, eftersom det finns så få julböcker som vänder sig till så små barn.

    Vi pratar hela tiden om julen med våra små barn, men barnen vet inte alls vad det innebär. Att visa bilder på olika saker som hör julen till tror jag skulle hjälpa de minsta barnen att förstå vad julen handlar om.

    Så en julpekbok hade det blivit till mitt lilla troll om jag hade vunnit.

  17. Therese 1 december, 2011 on 16:34 Svara

    Vilken rolig ide med egengjord pekbok! Min skulle handla om familj och vänner.

  18. Isabell 1 december, 2011 on 16:50 Svara

    Min personliga pekbok skulle handla om familjen plus alla djur vi har…skulle oxå lägga in vårat hus och några vardagliga bilder som är bra att lära sig…håller tummarna…Isabell

  19. Sara - Mamma till Max 3 år 1 december, 2011 on 16:56 Svara

    Detta är ju verkligen en julklapp som passar barn i alla åldrar. jag skulle ha bilder på Max nära och kära. All släkt och hans vänner. Människor som älskar honom och som han pratar mycket om =)

    nu hoppas jag på tur!

  20. elin 1 december, 2011 on 17:08 Svara

    Min son fyller 2 år den 18 december och då hade jag gärna gett honom en pekbok. Hela min sidan av släkten bor nere i skåne och vi vet inte om de har möjlighet att komma upp till jul. Jag hade därför gjort en pekbok med hans släktingar så att vi tillsammans kunde prata om dem och allt roligt vi haft tillsammans med dem

  21. Petra 1 december, 2011 on 17:31 Svara

    En helt fantastisk julklapp till min älskade lilla Milo (min bästa kompis barn, tillika min ögonsten)!

    Boken skulle handla om att få ett syskon som han är påväg att få nästa år! Att bli storebror helt enkelt :o)

    Nu håller jag tummar & Tår
    Tack för dina härliga ord som förgyller mörkret!

    //Petra

  22. Sandra 1 december, 2011 on 17:47 Svara

    Att ha ett syskon i himlen är inte alls lätt att förstå och jag har egentligen inte hittat någon bra bok att läsa för mina döttrar om just det. Därför skulle pekboken bli ”Troys bok”. Om hur han föddes, levde och dog. På barns vis. En fin bok om storebror som finns, bara inte här ibland oss.

    //Sandra

  23. Linda 1 december, 2011 on 18:07 Svara

    Jag skulle göra en pekbok till mina små pojkar Joppe och Molle med bilder på oss i familjen, vår bil, vårt hus och sådana saker som är förknippade med oss.

  24. Kristin 1 december, 2011 on 18:12 Svara

    H vilken kul tävling och helt perfekt! Vi ska på dop till nyaste bebiskusinen i januari och skulle vilja ge henne en pekbok med bilder på familjen så Jon kan titta peka och känna igen 🙂

  25. Michaela Törnkvist 1 december, 2011 on 18:35 Svara

    Om jag skulle göra en pekbok skulle jag göra en med olika månader och vad man kan göra under dessa månader. Ex i december har man en bild på tomten, i juni en på midsommarstång etc.

  26. idan 1 december, 2011 on 18:59 Svara

    Oh vilken rolig tävling. Min sons bok skulle innehålla massa olika seriefigurer. 🙂

  27. Hanna 1 december, 2011 on 19:16 Svara

    Min bok till min finaste lillebror skulle nog innehålla massa olika djur, bollar och bilar- dvs det som han gillar allra mest just nu! Tillsammans med stjärnor som han tycker om! Tillsammans med lite bilder på oss i familjen, det skulle vara den perfekta julklappen till honom, och någonting som jag vet att han skulle älska då allt han pratar är just dessa saker, och han älskade att se sig själv i tidningen när han fyllde år! HIhih

  28. Madelene, mamma till Lukas + en i magen 1 december, 2011 on 19:17 Svara

    Jag skulle göra en pekbok till min son Lukas om hans första tid i livet och hur lillebror kommer in i hans liv. Vi är mkt angelägna om att Lukas ska vara så förberedd som möjligt inför lillebrors ankomst och tror att en pekbok skulle göra susen för att tydliggöra så bra som möjligt. Dessutom fyller Lukas två år just idag 🙂

    Kram

  29. Angelica 1 december, 2011 on 19:17 Svara

    Jag skulle göra en pekbok till mina 2 fina skatter. I den skulle vi visa bilder på familjen och nära och kära. Vi har långt till många släktingar och på så vis blir de inte bortglömda av barnen

  30. Evelina 1 december, 2011 on 19:28 Svara

    perfekt julklapp till lilla E. pekboken skulle handla om familjen

  31. Ingelöf 1 december, 2011 on 19:35 Svara

    Oh vilken kul grej, har inte sett den sidan tidigare.. Jag skulle göra en pekbok till vår son som handlar om hans familj. Våra föräldrar bor allihop långt bort så vi ses sällan och jag har länge tänkt att vi borde ha lite bilder som han kan titta på så han inte glömmer bort dem.. 🙂

  32. Hanna 1 december, 2011 on 19:39 Svara

    Min lilla pojke har precis börjat intressera sig JÄTTEmycket för böcker.
    Har i flera månader haft i tankarna att göra en fotobok åt honom med bilder på honom, om hans sjukdom, hans mediciner och från våra sjukhusvistelser när vi några ggr per år ligger inskrivna på Akademiska i Uppsala. Något han kan titta i själv, visa för våra nära och kära och framför allt blir det viktigt nu när han ska börja på dagis så kanske blivande kompisarna förstår varför han kommer vara på sjukhus. Så något som är nyttig för honom, för oss och för andra!

    Det skulle ju passa ypperligt med något som är lite grövre, som just en pekbok med hårdare sidor.. Eftersom han är 15månader kan det gå lite vilt till så vill ju gärna att det iaf håller mer än ett par dagar..

    Det är min ide iaf 🙂 Håller tummarna hårdare än hårdast 🙂

    Jätteroligt med tävlingar då och då!
    Att du inte hinner med julkalender mitt i allt, är helt förståligt.. Du ska ju självklart hinna med dig själv det du vill i ditt liv!
    Vi (iaf jag) är glad för de ggr det dyker upp smarriga tävlingar, blandat med allt annat vi får dela med dig! 🙂

    Kram på dig!

  33. Anna 1 december, 2011 on 20:01 Svara

    Skulle göra en till min son på 10 månader med saker och personer i hans närhet. Bilder på far- och morföräldrar, farbrors vovve, vår egen kissekatt, hans älskade nalle Navi osv.

  34. Sofia 1 december, 2011 on 20:17 Svara

    I sommras kom min son (då 1½) på att mormor/morfar hade en koja (husvagn) som man kunde sova i. Följande helg fick han följa med på camping semester, 4 mil åkte vi bara för att han skulle få prova på . Lyckan var total. Pekboken skulle vara från just den semestern.

  35. Louise 1 december, 2011 on 20:29 Svara

    Vilken rolig tävling! Jag skulle göra en pekbok som handlar om olika bilar/fordon till min bil-tokiga prins. <3

  36. Malin 1 december, 2011 on 20:43 Svara

    Hej!
    Jag skulle göra en pekbok till mitt lilla kusin barn som bor alldeles förlångt bort. Tanken var att dom skulle komma hem till sverige över jul men efter tråkiga omständigheter blir det tyvärr inte så. En liten pekbok på nära och kära tror jag skulle kunna lysa upp deras tillvaro lite grann iaf.

    Kram Malin

  37. Malin 1 december, 2011 on 20:46 Svara

    Hej!
    Jag skulle göra en pekbok till mitt lilla kusin barn som bor alldeles för långt bort. Tanken var att dom skulle komma hem till Sverige över jul men efter tråkiga omständigheter blir det tyvärr inte så. En pekbok på nära och kära tror jag skulle kunna lysa upp tillvaron lite grann iaf.

    Kram Malin

  38. Emeli- Mamma till Nathalie 1 december, 2011 on 20:54 Svara

    Åh den vill jag vinna. Först hade jag svårt att komma på något men så började jag läsa andras kommentarer och svaret var självklart. Bilder på familjen!

  39. Janni 1 december, 2011 on 20:57 Svara

    Min dotter är tokig i alla djur som finns och det bästa hon vet är att titta i mobilen och på datorn på de djur vi träffat och tagit kort på och berätta vad det är för djur, hur de låter och vad de heter, så om jag vann skulle jag göra en pekbok med bilder på alla djur vi känner, mormors hund, kusinernas alla hästar, grannens råtta, gammelmormors katt, osv.. Vilken otroligt uppskattad julklapp av min alla bästa lilla vän, Lilly!

  40. Selma 1 december, 2011 on 21:17 Svara

    Åhhh precis vad jag har tänkt beställa till min son. Hans bok skulle handla om djur eftersom han älskar djur. Han försöker låta som hundar och katter gör. Pekboken skulle vara perfekt för honom!

  41. Nina 1 december, 2011 on 21:20 Svara

    Min son fyller 1 år på julafton. Jag hade velat ha en pekbok som beskrev tiden runt jul förra året då han kom till världen, bland tomtar o julgranar, mitt vatten som gick på jobbet= en smyckesbutik mitt i julruschen=)

  42. Therese 1 december, 2011 on 21:23 Svara

    Min pekbok skulle helt klart handla om en sån banal sak som bajs, något som alla har till sin fördel sedan när barnen ska sluta med blöja..:) Lite om vart det kommer ifrån, varför m.m..

  43. Sanna 1 december, 2011 on 21:33 Svara

    Det skulle helt klart bli en pekbok med bilder på min dotter och hennes anhöriga, som sedan skulle kunna gå i arv vidare till nästa barn.

    Kram Sanna

  44. Fanny 1 december, 2011 on 21:50 Svara

    Jag håller mina tummar lite extra för Dessie och Sandra, att de ska vinna tävlingen. Men om jag (min Milton) skulle vunnit, så skulle hans bok handla om djur för djur är det bästa han vet. Gärna då de djur vi har här hemma redan; hunden Yda, katten Vilse, hästarna Armani och Malva, mormormorfars hund och katt och farmorfarfars hund 🙂
    Kram

  45. Carolina 1 december, 2011 on 21:51 Svara

    Åh vilken härlig bok! 🙂
    Den skulle bli en perfekt julklapp nu när min dotter ska fira sin första jul! 🙂
    I den skulle hon i så fall haft bilder på familjen, hundarna och andra nära och kära!

    Håller tummarna för mig själv/min dotter men allra mest så tycker jag att Dessie ska vinna så hennes lilla dotter får en fin bok i allt elände!

    Kram

  46. Sandra 2 december, 2011 on 20:56 Svara

    Men åååååh, vad glad jag blev nu!!! Tusen Tack för att just Vi vann!

    Det kommer att bli en mycket uppskattad bok här hemma!!

    TACKTACKTACK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna