Känner mig endast halvvaken idag, ännu en natt med mycket drömmar och så en orolig dotter som nog har ont när tänderna spricker igenom. För det ser ut som att det är båda stora framtänderna på en gång, även om bara den ena har börjat komma igenom tandköttet. Lilla älsklingen. Men så sött det är när de får tänder som de visar med hela leendet sen! Och än så länge handlar det bara att jag ger nappen och stryker på magen en liten stund så somnar hon om, men tillsammans med graviditeten bidrar det till trötthet på mamman ;). Kan tänka mig att det är såna här dagar som man kan känna att kaffe underlättar dagen något!
Vi har i alla fall varit och lämnat storebror vid skolan i vanlig ordning och sen handlat så vi kan baka knäck i eftermiddag. Passade på att bjuda in farmor/bonusfarmor som även ska vara med barnen en stund så jag kan gå bort till gymmet och träna. M ringde och sa att han måste jobba över länge idag och sen måste han dessutom till stugan för att sätta på värmen då de kommer och flytspacklar under morgondagen… Så jag missar mitt älskade bodypump, men nu får jag träna lite i alla fall (vill inte binda upp mig på bodypump när gymmet finns närmre och ju är friare träning ifall det skulle vara något). Perfekt att få besök en dag som denna också! Vi måste ju ligga i hårdträning med farmor och Idun känns det som, inför förlossningen som komma skall. Som det är nu är den här lilla tjejen vääldigt mammig och just farmor har inte varit en favoritperson… Men det verkar vända så smått äntligen, i helgen har M och Idun hängt med både farmor och farfar och då gick allt jättebra. Nu är det ju ungefär 90 dagar kvar till förlossningen, men med tanke på att farmor åker till Spanien i två omgångar fram tills dess känns det ändå hög tid att börja träna på allvar 🙂
Jag och Idun har gjort en ny omgång lussebullar här på morgonen! Lille A i magen vill så gärna ha såna till kvällsfikat tydligen… Köpa är så svårt tycker jag, vill ha dom fluffiga och saftiga, tycker att nästan alla jag har köpt tidigare år är så himla torra. Jag trodde ju att det var kesellan som gjorde mina fluffigare men det sa flera av er inte spelar någon roll, så kanske det är att jag anpassar mängden mjöl och låter degen vara så kladdig det går när man bakar ut lussebullarna. Och så dubbelt med saffran i!
Nu är vår knubbiga lilla gran alltså äntligen på plats! Vi hade egentligen tänkt en kungsgran då de ska barra mindre, men de var så himla breda nertill… Än så länge tycker jag inte att denna barrar så mycket heller. Vattna är visst a och o och även spraya grenarna med vatten.
Hittade även en mysig julig filt på EKO igår
Hittade julkulor som man kan dela (de vita med Musse & co på) och som nu har godis i sig men som såklart kan fyllas med annat andra jular, så jag köpte tre stycken – ett till varje barn – så att de också ska få ”speciella” julgranskulor. Jag och M har ju såna, vi köper en speciell julgranskula varje jul som en mysig tradition. Tänk om massa massa år när vi kan fylla hela granen med bara dessa julgranskulor! Då är vi gamla och grå med förhoppningsvis en hel hög underbara minnen från alla dessa jular tillsammans med vår familj.
Här ser ni 2015-års julgranskula… Vad kan passa bättre än en New York-julgranskula importerat från just New York där vi gifte oss!? Ah den är så klockren så jag vet inte vad.
Och här ser ni vår allra första från vår allra första jul. Men vi har ju bara tre stycken totalt än så länge haha…
♥
Bästa lussebullarna: vispgrädde och riven mandelmassa i degen och lite kesella. Dubbelt med saffran. Fantastiskt!
usssch, mandelmassa är typ det äckligaste jag vet men vispgrädde kanske jag ska testa ;). Fast kesellan har väl samma funktion och blir lite ”matigare”.
Trodde allltid att saffran var uttorkande, men tydligen inte du som till och med har dubbelt så mycket! Fast jag tror som dig, ju kladdigare desto bättre, iaf vid jäsning, sedan knåda.
Ja nä det är nog bara att man inte får ha för mkt mjöl tror jag? 🙂
Då vill jag passa på att tipsa om ICA’s recept, har ingen bild så jag länkar till Spiderchicks inlägg http://spiderchick.nu/2013/december/basta-lussebullarna.html. Helt klart de bästa bullar jag ätis och själv bakat, gav receptet till några på jobbet som inte kunde fatta att de fick så goda bullar, så detta kan jag verkligen rekommendera 🙂
Jamen det är ungefär det receptet jag använder, fast med kesella också och så dubbelt upp med saffran 🙂
Jag har också dubbelt saffran, häromdagen tom 3 pak (brukar ju vara 1 pak på 0,5 dl mjölk)
Mina tips är,
1:50g extra smör (kesella är ju också fett det är det som gör det) men smält INTE smöret det ska vara rumsvarmt, tärnat.
2: mortla saffranet med lite socker, sen ner i den varma mjölken.
3: ha i ca 1 krm hjortronsalt (till 0,5 dl mjölk)
4: knåda inte degen för mycket när du bakar ut bullarna. Ni vet hur barn gör mycket mjöl på och rulla rulla rulla- då blir de torra. Så var snabb i fingrarna. (Jag gör alltid vanliga runda bullar utan extra mjöl vid utbakning)
Mina tips efter att ha testat MÅNGA recept i MÅNGA år.
Mvh Hobbysaffrandbullsbagaren ?
Så fint juletre! Tusen takk for laxsoppa-recept!! Lagde den i går, og den var jo så god!! +veldig lett å lage!!
Åh vad kul att du/ni gillade den! 🙂
Blir helt glad av att läsa om julkulorna! Så rolig och mysig idé 🙂 önskar att vi också gjort så! Och new york kulan var ju bara helt klockren som du skrev! Fantastiskt 🙂
Ett tips är att låta mjölk och saffran dra över natten innan du ska baka lussebullar och ett ägg i degen. De blir riktigt saftiga och goda 🙂
Kan inte tänka mig en bättre julgranskula för i år, så fin och vilket minne att ta fram varje jul! Och så är det ju allt en grann kula som sitter på dig i år, liksom förra julen 😉