VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LUSSEBULLENS TID

  

Alltså lussebullar. HUR gott? Extra god efter en härlig promenad i solskenet med en god vän och gladaste bebisen i vagnen. Ni bakar väl med Kesella så de blir saftiga och dubbelgoda? Jag gillar inte russin något vidare men brukar trycka ner två stycken ändå, även om jag sen oftast pillar bort dom ;).

Nu sover lillan på min arm i soffan och älskade mannen kom precis innanför dörren. Snart dags att åka in mot centrum!


Kommentarer


  1. Marie 7 december, 2015 on 16:37 Svara

    Fick just hem några planscher från desenio. Så nöjd! Nu ska jag bara köpa ramar innan de åker upp?

  2. Alexandra 7 december, 2015 on 18:24 Svara

    Russina ska ligga i vatten så blir de inte så torra eller att man gör lussebullar med mandelmassa i=)

    • Evelina 7 december, 2015 on 22:08 Svara

      Ne fyy mandelmassa är mycket värre än russin haha 😉

  3. Marie 7 december, 2015 on 19:17 Svara

    Du har väl läst att saftigheten inte beror på Kesella? Detta är endast påkommet av Arla som vill sälja extra mycket! Enligt många experter är det istället den rätta mängden mjöl som är avgörande.

    • Evelina 7 december, 2015 on 22:08 Svara

      Nej det har jag inte läst! Men tycker nog ändå att de blir godare med kesella än utan 🙂

  4. Madeleine 7 december, 2015 on 19:46 Svara

    Men att kesella skulle göra lussekatterna saftigare är ju en myt enligt många bagare. Knepet till att få saftiga bullar är att använda rumsvarmt smör och kall mjölk och att arbeta in det till en smidig deg 😉

  5. Madeleine i USA 7 december, 2015 on 21:04 Svara

    De ser jättegoda ut. Jag har själv inte hunnit baka lussekatter ännu, men ska inviga nya KitchenAid nu i veckan 🙂

  6. Elin 7 december, 2015 on 21:06 Svara

    Kan bara hålla med ovanstående, hoppa kesellan! Rumsvarmt smör och mindre mjöl?

  7. Johanna 7 december, 2015 on 22:06 Svara

    Använder inte kesella längre och har aldrig gjort saftigare bullar. Kör mindre mjöl och byter ut hälften av mjölken till grädde.

  8. J. 7 december, 2015 on 22:39 Svara

    Tycker lussebullar med kesella i är jättegott! Så länge de blir saftiga spelar ju den hemliga ingrediensen ingen roll. 😉

  9. Sandra 7 december, 2015 on 23:21 Svara

    Ingen kesella här heller, tycker att det blir en otäck smak av det.

    Jag och min dotter bakade så goda lussekatter, egentligen borde vi gjort dubbelsats eftersom det inte går att låta bli dom. Men vi skippade russin, sambon muttrade lite men det var inte han som bakade 😉

  10. Hanna 8 december, 2015 on 05:44 Svara

    Älskar lussekatter. Min hemlighet till att få till riktigt goda lussekatter är att ha extra mycket smör i, grädde, och mer saffran än vad det står i receptet samt mycket mindre mjöl. Degen får gärna vara lite kladdig.

    • Evelina 8 december, 2015 on 07:54 Svara

      Ja mer saffran har vi med!! Och som sagt ju kladdigare deg desto bättre 🙂

  11. Alexandra 8 december, 2015 on 11:21 Svara

    Ska baka lussebullar på lördag i vår nya bakmaskin. Ska ta med mig tipsen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna