VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TRE INNAN TRETTIO

På väg till inskrivning hos världens bästa barnmorska!

 

Tänk att det blir min tredje. Exakt ett år och två veckor efter inskrivningen med Idun konstaterade vi. Tankar inför vägen mot bebis är egentligen bara att jag önskar mig en likande förlossning som med Idun. Den var grym! Alltså att det gick lagom snabbt, jag klarade mig återigen på endast lustgas, hade mer hanterbara värkar än med Elion (värkarna satt i magen med Idun istället för ryggen med Elion) och sprack ingenting (är fortfarande lite rädd för det men det är kanske mest för att jag inte har gjort det). Sen kan såklart omständigheterna vara olika, men trots det ha båda mina tidigare förlossningar varit rätt lika, bara att den andra innebar 4 timmar i aktiv förlossning istället för 8 som första gången och att vattnet gick på hemmaplan med Elion. Själva graviditeterna med både Elion och Idun har inneburit en del krämpor som t ex foglossning, och jag är väl rätt inställd på att få det igen. Men, det spelar ingen roll bara bebis mår bra, så är det!

 

Nu känns det ännu mer verkligt att jag ska bli trebarnsmamma innan 30. Det trodde jag ju aldrig när jag och M träffades för snart två år sen! Ett barn kanske ja men att allt skulle bli såhär bra… Känner mig otroligt tacksam för det varje dag! Det blir inte alltid som man tänkt sig men det blir bra ändå! Kanske ännu bättre till och med!



Därefter hade vi en mamma-bebis-dejt med Kajsa och lilla Ester. Kajsa var faktiskt den första jönköpingsbon jag träffade efter att vi hade flyttat hit. Klippte mig nämligen hos henne nån dag därefter. Rätt häftigt att vi klickade så pass att vi fortfarande har kontakt och nu även som vänner.

 

Vi köpte plocksallad (mums så gott med kyckling, coleslaw, broccoli, gröna soyabönor, vindruvor, ananas och sallad) och satte oss på Vätterstranden. Sen blev det även några vändor längs strandpromenaden innan vi kramades hejdå. Samtalsämnena var många som alltid och detta är en sån där person som GER energi. Såna man måste vara rädd om. Så det blev en lika lång promenad idag men i lugnare tempo och det funkade bättre!

 

Status på huset är att mätningarna idag inte gav nånting så nästa steg är de steg som rörmokare egentligen tyckte var första steget men försäkringsbolaget ansåg inte alls var det bästa. Men nu behövs det alltså ändå så det var ju inte så himla smart beslut. Vi vill bara veta!! Och snart åker vi ju… Hade varit skönt att veta innan dess, i värsta fall måste vi ju även ställa in vår bröllopsfest för den vill vi inte ha här hemma om det skulle vara upprivna golv etc.

 

Kram/E


Kommentarer


  1. Elina 20 augusti, 2015 on 16:31 Svara

    Härligt! 🙂 jag har också tre barn innan trettio, mina förlossningar har dock varit ganska olika! 13 timmar blev tre som blev knappt en t

  2. Elina 20 augusti, 2015 on 16:33 Svara

    Oj, det bröts av! Sista tog bara lite mer än en timme! Så det kanske blir fortare och fortare för dig också 🙂

  3. Trebarnsmamman Liselotte 20 augusti, 2015 on 18:08 Svara

    Det är verkligen häftigt hur det blir i livet. Jag träffade min man redan som 14 åring och vi klickade direkt. Efter 5 år tillsammans gifte vi oss och ett år efter det fick vi veta att vår dotter låg i magen. Och sen rullade det på och det är 3 1/2 år mellan barn nr 1 och nr 3. Helt sjukt när jag tänker tillbaka på det men jag är så lycklig över att barnen är så tätt som dom är. Och nu, 27 år gammal har jag barn på 6, 5 och 3 år. Det är mer än jag någonsin hoppats på ?

  4. Diana (La Madre) 20 augusti, 2015 on 18:42 Svara

    WOW 3 barns mamma innan 30, det var inte dåligt. Trodde jag heller aldrig men vet hur mycket du älskar barn, dina barn och hur gärna du ville ha flera och nu får du det. Är så glad för din skull, är så glad verkligen. Ett superstort grattis fina du. Är döende nyfiken på VAD det blir denna gång! 🙂

  5. Jessica 20 augusti, 2015 on 20:01 Svara

    Jag och min sambo träffades som 17 åringar. 10 år senare är vi föräldrar till 3 fantastiska ungar på 6 år, 2 år, och 3 månader ?

  6. Marie 20 augusti, 2015 on 20:48 Svara

    Gud så vackert! Vilken dröm att hinna allt det innan 30 och så är du så jäkla snygg också. Haha går ju inte att låta bli att tänka på det, du är helt klart en inspiration på den fronten. Kram 😉

  7. Anne 20 augusti, 2015 on 23:04 Svara

    Tre barn (eller hur många man nu vill ha) innan 30 är ju drömmen! 🙂 Jag och min kille har varit tillsammans i 11 år men fick vårt första barn i år (jag fyller 26 i år). Så ska vi hinna få alla tre barn som vi vill ha innan 30 så får vi lägga på en rem, hehe. Men om vi jobbar i er takt så har vi ju en hel skrälldus innan 30 ;D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna