VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LÅN & SPARANDE

Banken avklarad med resultatet ”rörlig” ränta och helt amorteringsfritt ett år, sen amortering 1% på halva lånet ytterligare ett år. Blir nog bra och jag tackar min käre sambo för att han har satt sig in i ämnet flera gånger bättre än mig haha. Nästa möte blir på måndag klockan 15 och därefter är huset VÅRT! Vi startade även ett sparande till Idun. Både Elion och hon ska få en bra start ut i vuxenlivet och förhoppningsvis vill dom studera och kan då använda de sparade pengarna under studietiden. Hur sparar ni till era barn?

 

     

 

Sen var vi inne på mitt jobb för att prova Kronanvagnarna en gång till. De har kommit in i sortimentet hos oss ganska nyligen, så jag har själv inte jobbat med dom tidigare. Inte klämt och känt på dom som jag har gjort med alla andra vagnar ;). Men vi bestämde oss för en City till slut i alla fall, magkänslan sa den även om jag gillade hjulen på Duo S bättre, att de är större.

De vi har köpt huset av är ju förresten världens gulligaste (har jag ju skrivit om tidigare också)! Tydligen har de planterat potatis i trädgården så att ”vi får färskpotatis till midsommar”. Hur gulligt!?


Kommentarer


  1. Milla 9 juni, 2015 on 18:34 Svara

    åh va gott med er egen färskpotatis,alltså grimaserna hon gör haha.

  2. Indira 9 juni, 2015 on 19:12 Svara

    Mina barn har konto sen dom föddes och barnbidrag får de varje månad

  3. Veronica 9 juni, 2015 on 19:45 Svara

    Jag jobbar på bank så mina barn har haft aktiefonder sen de fick personnummer. Månadssparar förstås och hoppas på att de ska vara rädda om pengarna när de blir 18! 😉 Önskar alla föräldrar var kloka nog att spara till sina barn. Varje krona kommer vara viktig i framtiden!

  4. Petra 9 juni, 2015 on 21:06 Svara

    Vi ”aktiesparar” också till vår dotter. Sparpengar på banken känns inte så förmånligt när sparräntorna är obefintliga. Fick tips av en annan mamma att bospara till barnen vilket vi funderar på att också göra när bostadsmarknaden ser ut som den gör.

  5. Helen 9 juni, 2015 on 21:13 Svara

    Vi spar pengar till våra barn varje månad. Barnbidragen åker in på deras konton där de sedan dras till fonder. Dock har vi tänkt ett steg längre och kontona vi spar pengar till är inte barnens konton utan våra (dom vi bara döpt till barnens namn). Vi vill inte att pengarna automatiskt ska bli barnens den dagen de fyller 18, av flera anledningar. Det kommer va MYCKET pengar och om de är uppe i en vild period i livet vill vi inte att de ska typ slarva bort pengarna på skit.. Eller typ droger för den delen om de gått riktigt åt pipan. Barnen kommer få veta att de har pengar och den dagen de har något vettigt de vill investera i, så får dom sina pengar. För de vore ju jäkligt tråkigt om man sparat massa pengar som de sen slarvar bort eller knarkar bort. Haha nu låter det som att jag hänger i värsta grisiga kretsarna och att risken är stor att mina ungar blir knarkare, så är det inte men alla kan ju balla ur på massa olika sätt och det är inte alltid helt vettigt att en 18 åring har några hundra tusen att tillgå..

    • Evelina 9 juni, 2015 on 21:22 Svara

      Så gjorde vi med, satte i Ms personnummer, och vi tänker precis som ni haha! Förstår alltså hur du menar 😉

  6. JohannaIsabella - Gravidblogg 9 juni, 2015 on 22:20 Svara

    Vi kommer spara till barnet men inte i barnets namn – som ni redan skrivit, att vara 18 och få så mycket pengar kan bli fel. Vi vill att de ska gå till något bra, tex körkort eller insats till lägenhet =) vill hon åka på en festresa med kompisarna eller köpa en svindyr väska får hon spara till det själv hehe!

  7. Marie 10 juni, 2015 on 04:32 Svara

    Vi kör på helt samma spår som Helen. Vi har kapitalförsäkringar där barnbidragen går in men försäkringarna är i våra namn.

  8. Emelie 10 juni, 2015 on 08:50 Svara

    Vi sparar barnbidragen i räntefonder (tror jag det är), gjort sedan de föddes. (De är 6 år nu). Sen dras det även 250 kr i månaden av oss som går till ett konto som är ämnade till barnen men typ dansavgift, kunde ta lite av de pengarna när de skulle ha nya cyklar och sånt. Använder inte pengarna så ofta men sköna att ha när man har en lite ”större” utgift. Bra drag tycker jag!
    Sen sparar de faddrar faktiskt 50 kr i månaden i ett upplevelsekonto. Alltså, de pengar SKA gå till något roligt, typ resa när de tagit studenten. Även en liten summa blir en del i slutändan.
    Kram Emelie

    • Evelina 10 juni, 2015 on 08:52 Svara

      Wow, vad organiserat och BRA upplägg! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna