VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KRONAN CITY ELLER DUO S?

Tisdag och jag bara vill bocka av alla dagar den här veckan. SOM jag längtar till måndag eftermiddag när vi har fått nycklarna till huset! Idag är ett steg närmre, vi ska till banken för att prata igenom lån och förbereda inför måndag. Känns som en djungel med rörliga eller fasta räntor. Nu känns det ännu skönare att det gick så bra med lägenhetsförsäljningen, eftersom huslånet minskade med en väldigt stor summa tack vare den.

Något annat jag ska bestämma mig för helst idag är vilken av Kronan Duo S och Kronan City jag vill ha. Vi har en trehjuling från Crescent nu som är grym på långpromenaderna och tar liten plats i bilen, men jag saknar knäledshandtag och två svängbara framhjul och då skulle jag vilja ha med lufthjul. Så vi har helt enkelt bestämt oss för att utöka barnvagnsstallet och köpa en till :).

Jag gillar hjulen på Duo S, samt att den blir något högre i handtaget, på Cityn gillar jag att den är nättare (tar mindre plats i bilen vilket är bra för oss med en Audi A4) och att den är smalare i handtaget. Men den känns mer svårstyrd och jag har även läst att den är något stötigare pga de mindre hjulen. Men å andra sidan är den smidigare att köra med i stan eftersom den är smalare (hela 4 cm). Det vi har kommit fram till är i alla fall grå liggdel och svart sittvagn. Alltid något haha. Vad säger ni? Någon som har någon av vagnarna? Är Cityn bra på långpromenader (och då menar jag alltså långpromenader då vi går flera mil i veckan)?


1315_4114_2

1322_4133_2

City vs Duo S som liggvagn


  827_2326_21321_4125_2

City vs Duo S som sittvagn


Och vet ni? Nu ringde M och sa att vi kommer få se huset på torsdag! Imorgon sker flyttstädningen och de ville att vi skulle godkänna den på torsdag så de kommer lämna nyckeln till oss. Åh!! Så himla roligt!


Kommentarer


  1. Ulrika 9 juni, 2015 on 11:23 Svara

    Vi har en duo s till vår nyblivna 1-åring, har haft den enda sen han föddes och jag har bara gott att säga om den. Tycker den är jättesmidig i affärer och super på långpromenaderna. Vi har inte ens en kombi men ändå går den lätt in i bagageutrymmet.

  2. Sara 9 juni, 2015 on 12:25 Svara

    Jag har en Kronan duo S till min lilltjej (som föddes samma dag som din Idun 🙂 ) och jag tycker den är toppen på våra promenader. Den funkar fint på alla underlag, asfalt som grus. Är super nöjd med den.

  3. Anna 9 juni, 2015 on 12:45 Svara

    Vi körde på Duo S till vår son och är mycket nöjda med både ligg- och sittdelen! Den enda nackdelen med Duo S som jag kan se det var just dess storlek, den är rätt stor ihopfälld (i alla fall liggdelen är stor) och tar en del plats. Men som du säger, mycket lättkörd och har många smarta detaljer!

  4. lina 9 juni, 2015 on 13:00 Svara

    Vi har en city och jag är supernöjd med den. Tycker den är lättkörd men har inte jmf m duo s på nån längre sträcka.

  5. Joysan 9 juni, 2015 on 15:56 Svara

    Vi har en duo s…är väldigt nöjd med den men ångrar lite att vi inte tog en city eftersom vi är mycket i stan och cityn ser lite smidigare ut i affärer. Samtidigt kanske det är så att den inte alls hade passat här på landet och vi går promenader i skog och på grus varje dag och det är aldrig några problem med duo s. Överlag supermöjda och också kul att det är ett svenskt märke

  6. Emma 9 juni, 2015 on 16:49 Svara

    Vi hat en city och jag är supernöjd! Har gått flera långpromenader i skogen och den fungerat utmärkt där. Duo S var för klumpig kände jag när vi provkörde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna