VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

REGN

Godmorgon!

Här hade vi sovrekord på lilleman, kvart över 8 vaknade han! Det är lite hallelujamoment på det med tanke på att han annars är rätt morgonpigg av sig. Men nu var det nog nyårsfirandet som orsakade extra trötthet. Och igår var vi iväg på bio och restaurangbesök till halv åtta.  M kom på BÄSTA lösningen på att Elion kommer in till mig och frågar om det är morgon när han annars vaknar till kring 5-6… Vi satte helt enkelt en timer på hans ljusgardin med stjärnor i fönstret och sa att när den tänds, då är det morgon. Vaknar han innan det kan han gå upp och kissa om han behöver annars får han somna om en stund till, tills lamporna lyser. Och det har funkat SÅ bra och jag slipper ett eller två väckningsmoment som har känts rätt onödiga. Och han får ju koll på när det faktiskt är morgon, det är inte konstigt att han undrar om han vaknar till eftersom han utan den lampan inte har någon som helst koll på vad klockan är. Så nu vet han att den tänds halv sju (halv 8 har vi ändrat till nu när det varit senare kvällar kring nyår och ledighet) och han blir så stolt när han inte går upp innan det är morgon. Bästa killen är han och bästa sambon har jag som kom på den idén!

Idag är det regn och rusk, blåser som tusan och Elion är lämnad på förskolan för ett par timmar. M har lämnat mig hemma så jag kan läsa på inför onsdagens datalabb och ska sysselsätta sig lite i stugan. Jag är så glad att jag jobbade på bra innan jul så att jag har klarat av att känna mig helt ledig alla röda dagar och helger! Och nu är det ju bara 17 dagar kvar tills jag tar studieuppehåll på ett helt år så jag hoppas finna energi till slutet på den här kursen även om den inte alls är speciellt rolig. Vi pratade om sommaren när vi åt frukost, att M ska ta låång semester och jag kommer ju inte heller jobba speciellt mycket denna sommaren så då får vi äntligen massa ledig tid tillsammans. Haha det är jag i ett nötskal, nytt år och nystartskänsla ger längtan efter ljusare tider och allt vad det innebär. Nu är vi ännu en gång påväg mot ”rätt sida av året” ;)…


4048-3-insekt

Elion har på sig sitt nya regnställ från Littlebloom idag, det är kring 10 grader och regn så alldeles för varmt för overall. Ni som vill passa på att fynda ekologiska barnkläder borde verkligen spana in Littleblooms rea!

KRAM


Kommentarer


  1. Johanna 2 januari, 2015 on 12:05 Svara

    Wow!!!!! Det var verkligen en kanonlösning!!!!! Hälsa & tacka Mange för det!

    Fler sådana tips tar vi gärna emot! 🙂

  2. D. DeMarkey 2 januari, 2015 on 12:08 Svara

    Åh vad fint det var, älskar allt som är neon faktiskt.

  3. J. 2 januari, 2015 on 13:19 Svara

    Smart lösning! Men halv sju, fyy haha… Jag är livrädd att få morgonpigga ungar, själv var jag en sån som vaknade när någon väckte mig och lillebrorsan ville ha upp folket 04:30. 😉

  4. Emma 2 januari, 2015 on 17:52 Svara

    Vilken billig lösning. Jag jobbar med barn som har särskilda behov och då gör vi lika fast köper på habilitering en jätte dyr tavla som lyser blått när det är natt och blir släkt med timer när det är morgon.

    • J. 2 januari, 2015 on 22:58 Svara

      Ja stackars Elion, han lider säkert jättemycket.

      Herregud, människor…

      • Evelina 3 januari, 2015 on 10:42 Svara

        Förstår inte riktigt vad du menar J?

        • J. 3 januari, 2015 on 14:38 Svara

          Jag tolkade Emmas kommentar som negativt menad, alltså att ni tänkte billigt istället för att göra det ”ordentligt”(som hon gör). Kände att inget barn bryr väl sig om det… Förlåt om det blev fel, svårt att förstå över Internet ibland när man inte hör tonläget o.s.v..

  5. Gunilla 3 januari, 2015 on 08:04 Svara

    Vilken bra grej! Tror iofs att Emmas kommentar var positiv och att det blivit ”billig” av misstag. Hoppas det fortsätter att funka bra för er!

  6. Therese 3 januari, 2015 on 10:12 Svara

    Uppfattade Emmas kommentar som positiv också 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna