VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Det blir en dag vid stranden

IMG_0380

Ahh, några sekunders lugn och ro….

IMG_0390

IMG_0392

IMG_0395

Innan lillbus är sitt vanliga jag igen haha!

IMG_0399

IMG_0403

De här tjejerna däremot, sååå lugna i jämförelse! Är det en typsik kill- och tjejskillnad? Vi pratade lite om det. Och mycket annat! Cintya & Fredrik är helt underbara som man verkligen kan prata om allt med, på ett lättsamt sätt.

Nu har vi varit hemma för lunch och ska vidare till beach nummer två, ute vid vår lilla stuga.

Har jag sagt att jag ÄLSKAR ledighet med min lilla familj!?

 


Kommentarer


  1. J. 17 juli, 2014 on 14:40 Svara

    Jag tror inte på skillnader p.g.a. ett kön, speciellt inte när det kommer till oskyldiga barn som inte(förhoppningsvis…!) påverkats av samhällets normer än. Min faster brukar säga att hon inte blev mamma före dottern(barn nr. 2) kom, för sonen har alltid varit så lugn och försiktig. Honom kan man sitta och prata med, spela tv-spel och vara rätt vuxen utan att han blir uttråkad. Tjejen däremot, henne måste man hålla stenkoll på för annars kan hon försvinna var som helst haha. Myyycket spring i benen, pratar tills öronen trillar av på en och vill göra något hela tiden. 🙂

  2. Tilda 17 juli, 2014 on 16:06 Svara

    Vad tråkigt att ni tänker så om barn, att det tillskrivs egenskaper genom sina kön, trodde du var men ”genuspåläst” än så? Förlåt nu brusar ju upp lite här men att man upprätter håller sådana här myter gör mig lite matt.
    Har jobbat på förskola i många år och kan rakt säga att det inte finns någon som helst sanning i att killar är röjigare än tjejer. Alla barn är olika, somliga har mer energi, andra mindre och det är totalt obaserat på vad det råkar ha mellan sina ben.

    • Evelina 17 juli, 2014 on 16:27 Svara

      Fast nu skrev jag ju inte alls vad vi tänker om saken, bara att vi pratade om det ;).
      Elion är mest aktiv av alla barn jag vet och eftersom han har flest tjejkompisar som alla är lugnare var det ett intressant samtalsämne. Elin är också rätt vild, men Elions energi tar aldrig (!) slut fast det är såklart en del av hans härliga och sprudlande personlighet!

  3. Tilda 17 juli, 2014 on 16:06 Svara

    ”att de tillskrivs” (ska det förstås stå)

  4. Fanny 17 juli, 2014 on 16:22 Svara

    Jag tror inte heller det är könsrelaterat, inte alls.
    Min pojkes kusin (en flicka) är mycket, mycket mer aktiv än vad min pojke är.
    Tänker även på Elion och Elin, som du säger är lika tokiga bägge två och där är det ju inte alls könsrelaterat 🙂

    /Fanny

  5. Cintya 17 juli, 2014 on 17:00 Svara

    Haha men att man orkar. Vi pratade om vad som sägs. Att för det mesta är flickor lugnare i en viss ålder och vildare i en annan tex när de är tonåringar och hormoner verkligen kickar in. Ingen hqr sagt att Alla flickor är lugna och att Alla pojkar är vilda. Ett ämne är intressant att diskutera ur olika synvinklar o oftast hör man om att flickor generellt är lugnare. Så ta det lugnt folk. Vare sig jag eller Evelina drar ett kön över en kant. Lite tråkigt att ni dömer för att E skriver vi hade en diskussion. Är ni alltid enkelspåriga i era konversationer med andra?
    Tack för idag gumsan!

  6. Tilda 17 juli, 2014 on 17:12 Svara

    När du skrev ju ”De här tjejerna däremot, sååå lugna i jämförelse! Är det en typsik kill- och tjejskillnad?” tolkade jag det som att ni tyckte så. Jag kanske helt enkelt missuppfattade inlägget.

    Ser nu när jag läser om min kommentar att jag skrev lite otrevligt, det var inte min mening, har haft en dålig dag och kände direkt hur jag reagerade på inlägget. Jag tycker det är sjukt viktigt att inte upprätthålla uppfattningar om könsstereotyper oavsett om det gäller barn eller vuxna och blir alltid lite hetsigt när sådan kommer upp.

  7. Josefine 17 juli, 2014 on 19:45 Svara

    Jag har också funderat på det. Men i de flesta familjer tycker jag att det oftast verkar vara att barn nr två är vildast medan barn nr ett är lugn. Nu har alla i min närhet flicka först och pojke sedan och då är det alltså pojken som är vildast. Men en familj vi umgås mycket med har pojke först och flicka sedan och i den syskonskaran är det flickan som är vildast. 🙂

  8. Sarah K 17 juli, 2014 on 23:01 Svara

    Här är dottern på fyra år absolut vildast! Medan lillebror 10 månader är av det lugnare slaget

  9. Mrs gille 17 juli, 2014 on 23:04 Svara

    De flickor vi umgås med är vilddjur i jämförelse med mina aktiva grabbar. Tror att antingen får man barn som är lugna först sen i tonåren ändras det. Så vi som har aktiva små barn kommer ha dragit det tyngsta lasset nu medans de andra har det framför sig 😉 man får ju inbilla sig de iaf 🙂

  10. Put a smell on me 19 juli, 2014 on 13:58 Svara

    Jag tror inte heller att det är spring i benen-skillnad pga kön. Vår äldsta är ett riktigt energiknippe och hon är tjej. Kan aldrig sitta still mer än någon minut och vill alltid att det ska hända saker. Det är hennes personlighet och hon kommer nog alltid att vara full av energi. Kram

  11. Rosanna 21 juli, 2014 on 22:46 Svara

    nej gud nej, min vilda son är väldigt lugn om man jämför med en annan flicka i samma ålder, hon är hemsk när hon trotsar. Flickor kan till å med vara mycket värre. Allt beror på individ:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna