VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En sommardag

20140704-150608.jpg

Haha skönaste inställningen har Elion! Cyklade några meter och sen var han tvungen att blåsa lite bubblor. Snacka om att göra det man känner för, att vi hade typ 3 km hem efter dessa 50 m spelade liksom ingen roll ;). Tänk om vi vuxna också kunde vara bättre på just det här? Göra mer av det som gör oss glada och inte fokusera på det som man ”måste”. Självklart finns det måsten också, men har man kul går det mesta lättare!

 

 

20140704-150619.jpg

Vi tog en tur på köpcentret och jag fick prova BH:ar men gav upp det rätt snabbt. Leklandet fick det ju bli istället! Sånt där trist kan jag faktiskt göra en dag när jag är ensam. Och så köpte vi en liten semesterpresent till M som snart kommer hem och har fem veckor semester framför sig.

På hemvägen hände en grej som nästan fick mig att gråta… Elion är annars jätteduktig på att föra sig i trafiken på cykel men just där och då glömde han titta åt vänster när han skulle över övergångsstället. Det kunde gått riktigt illa och jag är oändligt tacksam för att det inte gjorde det. Tacksam mot föraren i bilen som förmodligen hade lite extra koll när det var ett litet barn på cykel som närmade sig övergångsstället. Ibland blir man påmind om hur skört livet är och hur snabbt allt skulle kunna ändras.


Kommentarer


  1. Agneta 4 juli, 2014 on 16:01 Svara

    Tips! Jag har lärt sonen att alltid stanna när jag visslar. Tex när jag promenerar å han cyklar är han ofta längre fram än mig. Funkar super. Plus att han vet att alltid stanna en bra bit innan övergångsstället. Men, går ju liksom ändå inte att ”lita” på småttingar i trafiken om än han är väldigt duktig.

  2. Malin 4 juli, 2014 on 16:19 Svara

    Tur att inget hände men jag förstår att du blev rädd! Ett tips är att lära Elion att alltid stiga av cykeln och leda den över övergångsstället (tolkar det du skriver som att han satt på cykeln och inte ledde den). Cyklar man över ett övergångsställe har man inte företräde, som man har om man går.

    Hoppas ni får en fin helg 🙂

  3. Sandra 4 juli, 2014 on 17:46 Svara

    Nästa tips är att helt enkelt lära honom att stanna och invänta ditt klartecken innan han går över. Han är ju inte så gammal än och barns perferiseende är inte fullt utvecklat förrän 12 års åldern om jag inte minns fel.

    • Evelina 4 juli, 2014 on 22:11 Svara

      Jag brukar ju fråga i god tid innan om han kollar ifall det kommer bilar, även om han tycker jag är tjatig… Men nu känner jag ju att jag ska fortsätta vara tjatig för herrejävlar vad rädd jag blev! Förmodligen han också när han såg mig så ledsen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna