VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Krångligt

20140403-095533.jpg

Igår pysslade vi en stund med detta! Nu ska golven i sovrummen bli fina!! Vi började med Elions rum nu när han är hos Fredrik ett tag, så det blir klart tills han kommer hit igen :). Tre lager av fula mattor fick rivas bort!

 

20140403-104320.jpg

GODASTE müslin som går att köpa!


Jag åt en sen frukost idag eftersom jag fastnade i telefonen… Alltså my god vad krångligt allt är. Jag är så trött på att det ska vara krångligt med försäkringskassan och a-kassan för att jag har bloggen, jag är så trött på att det ska bli krångel med förskolan för att jag och Fredrik byter en dag mitt i veckan. Man SKA jobba och man SKA inte dela på sig för då är allt enkelt och bra och rullar på. Men det finns ju faktiskt de som går utanför ramarna och det är så trist att det ska bli kalabalik bara för det. Allt som är runtomkring är ju mer stressande i sig än att vara arbetslös och tar ju självklart fokus från det man ska ha energi till – söka jobb etc. Vi har egentligen inget ont alls att säga om Elions förskola och jag förstår att man har riktlinjer för att det ska bli så bra som möjligt för alla, men samtidigt ser ju faktiskt inte allas liv likadana ut bara för att man har delad vårdnad och då kanske de kan tänka lite längre utanför det som är vanligast. Vi tänker ju inte ha hela veckor varannan vecka för att alla andra har det? För oss är det självklart att vi har en dag mitt i veckan så att den som inte har Elion får träffa honom och så att Elion får träffa den av oss som inte har honom just den veckan. Det är självklart inget vi tänker ändra på eftersom det i grund och botten är för framför allt Elions bästa.

Usch, blir irriterad bara jag tänker på det… Ska äntligen ta tag i att slipa lite möbler som förhoppnings snart kan få lite färg på sig :). Jag hinner ju inte alls det jag tänker mig men det är det enda måstet idag innan jag ska träffa min nya vän Karin för en promenad i eftermiddag. Behöver vårsol och att få röra på benen!

PUSS


Kommentarer


  1. Agneta 3 april, 2014 on 10:13 Svara

    Alltså vad har fsk med det att göra??? Vi pusslar oxå. Mitt x kommer hem 1730 varje dag, jag slutar 1500. Gossen är alltid med mig om jag inte jobbar kväll. Då hämtar mina tonåringar fr fsk kl 15 å pappan hämtar gossen här när han slutar. Helger samsas vi om. Jag är ju ledig under veckorna men inte mitt x så han får ”förtur” på helgerna. Jag jobbar varannan helg. Hoppas allt löser sig!

  2. Tess 3 april, 2014 on 10:24 Svara

    På vilket sätt påverkas förskolan av ert beslut? Fattar inget. Ni är båda Elions föräldrar så spela roll vem som hämtar lämnar så länge föräldrarna är överens.

  3. Helena 3 april, 2014 on 10:28 Svara

    Det kan vara väldigt komplicerat ibland. När jag berättade för Arbetsförmedlingen att jag har två barn att tänka på, att jag MÅSTE hämta dem från deras dagmamma, då fick jag till svar: ”Det är ju synd att barnen blir ett hinder”!. Jag blev otroligt ledsen. De är inget hinder. Hade de tänkt att en treåring och en på fem skulle gå hem själva? Hoppas det ordnar sig för dig!

  4. DeMarkey - Liveyourdreams! 3 april, 2014 on 11:40 Svara

    Oj ja jag håller med, alla andra verkar ju göra saker krångligare än vad det behövera vara. Helt onödigt.

    Förskolan ska anpassa sig bara, det är det dom är till för. Att ge den stöd dom behvöer ge och inget mer. Dom har inget med era privata liv och upplägg att göra så länge E mår bra och ni gör ju det för hans bästa. Suck så irri!!

    sen att akassa och försäkringskassan ställer till det för en blogg, ja usch säger jag bara!! Att man inte ens kan få ha en hobby! Vet dock inte till vilken grad dom krånglar om du inte får betalt eller vad det är men intressant att veta då man själv har en blogg och riskerar att byta jobb närsom….. =)

    Hoppas allt löser sig söta du!

  5. Rebecka 3 april, 2014 on 11:47 Svara

    Usch, trist när det krånglar.
    Hoppas det löser sej så det passar er bäst!

  6. Marie 3 april, 2014 on 12:27 Svara

    Trist när det blir så där.. att inte folk bara kan tänka lite utanför the box.. Lite nyfiken är jag på hur man tjänar pengar på en blogg?? Är det via företag som vill annonsera på sidan eller hur funkar det?

  7. Cecilia 3 april, 2014 on 12:51 Svara

    Jag skulle vilja veta hur du och barnets pappa gör en vecka ?
    Får barnet flänga fram och tillbaka mellan er eller har ni fasta rutiner för honom?
    Räkna ut antal timmar på pappans tid och din arbetslöshetstid och gör ett förslag till förskolans chef på detta så borde inga oklarhetet finnas. Kontakta annars en högre chef om inte personalen är tillmötesgående. Det borde inte vara några problem för dem?
    Det är inte så att de lägger in personliga åsikter i detta?
    Ring kommunens barnplacerare och kolla regler och timmar som gäller för er. Stå på dig!
    Du är kund och personalen ska behandla dig med respekt.

  8. Lisa 3 april, 2014 on 13:19 Svara

    Väldigt dum jag känner mig, att jag aldrig tänkt på att vissa av dina inlägg kan handla om spons/reklam, som er skidresa. Jag är nog väldigt blåögd. Ska läsa noga i fortsättningen så jag ser att det handlar om delvis spons/reklam.

    Härlig skidresa hade ni tre i alla fall!

  9. Lisa 3 april, 2014 on 13:22 Svara

    Måste berätta, i köket hade vi SJU lager mattor som vi fick riva ut! Blev lite mer takhöjd kan man säga.

  10. Liselotte 3 april, 2014 on 13:49 Svara

    Kan verkligen inte heller förstå varför fsk bryr sig om hur ni delar upp er vårdnad?! Kan väl inte påverka dem kan man tycka 🙂

    • Evelina 3 april, 2014 on 14:37 Svara

      Nej fsk har inget med det att göra förstås, men för mig är det krångligt med dom och akassa iom bloggen!

      • Liselotte 3 april, 2014 on 18:03 Svara

        Du tog inte min kommentar som kritik hoppas jag, den var menad som kritik mot förskolans stelbenthet 🙂 Kram!

  11. Lisa 3 april, 2014 on 14:56 Svara

    Varför krånglar det med föris? Det låter sinnes. Jobbigt med allt meck runt omkring. Fy. Men, förhoppningsvis löser det sig fort som tusan. Tänker på dig, kram i mass!

    • Evelina 3 april, 2014 on 15:19 Svara

      Att tjäna pengar på en blogg är så nytt fenomen för dom, och a-kassan. Visst är det pengar, men verkligen bara en extrainkomst för min del så lite trist att det ska krångla till det så mycket känner jag :). Samtidigt som jag självklart är glad och tacksam över att ha bloggen som just extrainkomst!

  12. Sandra 3 april, 2014 on 15:22 Svara

    Jag blev väldigt förvånad när jag läste i en kommentar att skidresan var delvis sponsrad, varför du inte skriver det i inlägget? Det är väl ganska självklart att om man tjänar pengar på sin blogg så räknas det som inkomst?! Antar att det handlar om det och skatter att så få bloggare är öppen och ärlig om sponsring/ gåvor och jag tycker att det är tråkigt att det inte framgår tydligt.

  13. Lisa 3 april, 2014 on 15:23 Svara

    Ja det förstår jag. Det är bara i lilla Sverige det krånglar så mycket med myndigheter 🙂 HEJ byråkrati! Men det ska nog lösa sig hoppas jag! Lägger på att imorn, håll utkik på mån puss!

  14. Sandra 3 april, 2014 on 15:43 Svara

    Håller med vissa ovan, varför skriver du inte ut om nåt är sponsrat/ delvis sponsrat? Var det inte på tal om att det inte är tillåtet att dölja det?

    Vilket fall som helst är det rätt fult att inte upplysa läsarna om man fått nåt. Ser ofta det på bloggar, och när till och med det döljs att inlägget är sponsrat så kan man verkligen tvivla på om produkten är så bra som bloggaren påstår. Menar inte att du får massa saker, utan pratar allmänt. Men nog skulle du väl skrivit ut om Branäs?

  15. Izabella 3 april, 2014 on 16:46 Svara

    Alltså gud, håller med dig. A-kassan är alltid asjobbig. Jag fick inga pengar första månaden och de tjorvade HUR MYCKET SOM HELST innan jag fick allt fixat. Fick gå tillbaka till mitt jobb och få flera olika typer av intyg skrivna mm. Nästan som att de vill det ska vara så tjorvigt som möjligt att få pengar av dom så de slipper betala…

    Jag håller även med om BÄSTA MUSLIN! <3 😀
    Hoppas du har det bra finaste EWE. Kram

  16. Annika 3 april, 2014 on 16:52 Svara

    Förskolan va håller de på med egentligen?
    Tycker du ska ta upp det med dem igen.

    Eller så kontaktar du rektorn för förskolan och kollar hur det är.

  17. Annika 3 april, 2014 on 16:59 Svara

    Kan bara hålla med. Alltid strul om någonting är utanför ramarna. Kräver sååå mkt energi. Kämpa på!

  18. Erika 3 april, 2014 on 18:15 Svara

    Håll lite koll när ni river bara så det inte är svartlim under korkmattorna. Det innehåller ofta asbets som man behöver vara väldigt försiktig med. Är i renoverartagen själv så har förstått att det finns en del att tänka på som man inte gjort innan. Kommer bli hur fint som helst!

  19. Sara 3 april, 2014 on 19:38 Svara

    Förstår fortfarande inte riktigt på vilket sätt det blir krångligt med fsk att du har bloggen och tjänar pengar på den. Handlar det om huruvida de anser att du är arbetssökande eller har ett jobb och hur många timmar Elion i så fall får vara där varje vecka, eller? Hoppas att det löser sig i alla fall 🙂

    • Evelina 3 april, 2014 on 20:47 Svara

      Känner väl att jag inte behöver gå in på det mer ingående, men FK har alltså inget att göra med hur mkt Elion går på förskolan 🙂

      Tack alla, det blir såklart bra till slut!

      Kramar

  20. Hanna 3 april, 2014 on 20:13 Svara

    Trist att det krånglar för dig och hoppas att det ordnar sig!

  21. Rodge 3 april, 2014 on 21:12 Svara

    Så frågan vi fortfarande alla undrar ( men troligtvis inte kommer få svar på) är om du var sponsrad med resan till Branäs ?

  22. Kim 4 april, 2014 on 07:16 Svara

    You go girl! ❤️

  23. Ida 4 april, 2014 on 12:32 Svara

    Jag skiter fullkomligt i vad som är sponsrat och inte!!
    Varför orka bry sig. Är det avundsjuka?
    Hejja Evelina. Ha en bra dag allihopa.

    • Johanna 4 april, 2014 on 18:52 Svara

      Fast det handlar nog mer om vad som är lagligt å inte. Typ.

  24. Nettan 5 april, 2014 on 19:04 Svara

    Tjänar man pengar på sin blogg så är det väl inget konstigt att akassan och förs.kassan anser att det är en inkomst?!
    Var ligger det svåra och konstiga i att förstå nåt så enkelt?
    Är krönikör för en tidning och jag älskar att skriva om olika saker som läsare kan ta del av. Men det är knappast en hobby eftersom jag får betalt..var skulle i så fall gränsen gå för att sluta kalla det en hobby till att det blir ”ett jobb” i penga väg?…Och hur stor eller liten ska en extrainkomst vara då för att kalla det extrainkomst o slippa uppge det till olika instanser?
    /Nettan

    • Evelina 5 april, 2014 on 19:24 Svara

      Att det är en inkomst är det ingen frågan om, men DE har svårt att avgöra hur det påverkar SGI och akassa eftersom det är en liten peng utan specifika tider/dagar. Hade jag bara bloggat en dag i veckan exempelvis hade det såklart underlättat men nu finns ju förstås inga sådana riktlinjer vilket försvårar i en bedömning hos dom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna