VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Måndag & lycklig!

20140316-191053.jpg

BÄSTA med hela helgen var gårdagens bowling… Elion älskade det och jag älskar att se honom lycklig!

Måndag igen. Åh vad helgen har varit bra!! Familjetid är det bästa som finns i hela vida världen. Alltså de gör mig SÅ lycklig! Min näst sista jobbvecka startar nu! Ju mer jag tänker på det, desto ”bättre” känns det. Jag har ju trots allt världens finaste lilla familj och är det nånting som är mer okej att förändra så är det väl ändå jobbet. Det är utbytbart. Jag kan, vill och behöver byta jobb ibland, men jag skulle aldrig nånsin vilja vara utan min familj och mina vänner. De är helt unika! Sen vill jag faktiskt be om ursäkt för att min inställning kanske sticker i vissa ögon, att jag är så positiv trots att jag blivit av med en ”fast” tjänst, en fast inkomst. Jag kan erkänna att jag förmodligen inte hade varit lika lugn om jag exempelvis inte hade varit sambo, inte hade bloggen och inte hade blivit utköpt ur ett hus för inte så längesen. Jag har liksom ett säkerhetsnät och klarar av en sån här motgång mer än vad jag skulle gjort utan M, utan extrainkomst och utan sparade pengar på banken. Som jag verkligen inte tänker använda nu, men de finns ju ändå där, ifall det skulle krisa utav bara h-vete. Sen vill jag även passa på att säga att ni som vill ha barn men låter bli för att ni ”bara” har timanställning… Det kan vara lika bra som en tillsvidareanställning. Man är på många sätt lika sårbar på båda ställena, även om man såklart tänker att en tillsvidaretjänst, som jag hade, ska vara tillsvidare. Finns en bra inkomst, ett bra hem och så vidare så ska ni inte bromsas för mycket av anställningsstatus, tycker jag.

Haha igår… Jag somnar ju liksom aldrig i soffan, alltid sist och så vidare. Är liksom rädd för att missa nånting om jag somnar tror jag!? Men den senaste veckan. Jag har slocknat i soffan typ 20-21 nästan varje kväll och igår gick jag och la mig i sängen vid 21 och somnade direkt, innan M kommit tillbaka från duschen. Och ändå är jag fortfarande trött! Visst att jag var uppe två svängar inatt men ändå. Tror det är en mix av förkylning i kroppen och ja, livet som gör mig väldigt trött just nu. Utmattad. Ser fram emot en ledig fredag och en riktig vilauppmighelg! Fast jag kommer sakna M som åker iväg hela helgen! När jag tänker efter har vi inte varit ifrån varandra en enda helg sen vi träffades! Två dygn som längst, när jag var på Barn & Babymässan i oktober. Rätt bra odds ändå, att jag fortfarande saknar honom så fort jag inte är med honom 😉

Ha BÄSTA måndagen!

Puss E


Kommentarer


  1. Helena 17 mars, 2014 on 11:27 Svara

    Jag skrev en liten kommentar för ett tag sedan att det är bra att du kan vara så positiv även fast du kommer förlora ditt jobb. På mig sticker det inte i ögonen. Jag blev arbetslös när jag var gravid i 8 månaden. Tanken var att jag skulle återvända till mitt jobb. Nu, fem år senare, har jag fortfarande inget jobb. Min erfarenhet är att jobben inte växer på träd. Jag har en sambo men det känns inte riktigt rättvist att han ska ta största bördan då det gäller pengar. Man ska alltid utgå från att man kan klara sig själv, ifall något skulle hända. Det är tur att du har ditt skyddsnät, fallet kan annars bli rätt hårt.

  2. Det är toppen att du kan tänka positivt i såna stunder! 🙂

  3. Christel 17 mars, 2014 on 13:26 Svara

    Nu är ju så att om man inte har ett jobb där man tjänar pengar så är det kanske inte så lätt att vara glad för det gör ju det svårare att göra något för och med familjen …… resor är kanske det man får prioritera minst !
    Jag för min del skulle inte kunna luta mig tillbaka på ett så kort förhållande som ert och ni är nyligen sambos …. för mig skulle det kännas som om jag utnyttjade den andre i förhållandet
    Hoppas du snart får ett nytt jobb ….. håller tummarna för dig 🙂

    • Evelina 17 mars, 2014 on 13:40 Svara

      Tack! Och jag förstår hur du menar, men jag är som tur är inte ekonomiskt beroende av M, även om det såklart är en stor ekonomisk trygghet att vara två och att vi tack vara honom kan fortsätta göra en del roliga saker tillsammans. Ha bil till exempel. Och låna hans föräldrars hus i Spanien. Kanske ha en lite lyxigare vardag än om jag hade bott själv! Jag har som sagt en bisyssla samt rätt till a-kassa så det går ju ingen nöd på mig även om jag såklart gärna skulle vilja ha en heltidsinkomst från arbete. Men vi klarar oss bra tillsammans och även om vi varit tillsammans kort tid så är det ju VI. Precis som en tillsvidaretjänst inte är mer säker än en timanställning anser jag vårt förhållande lika stabilt som de som varit tillsammans i många år, just för att vi är galet kära, gör allt för varandra och tror på oss för framtiden :).

  4. Lisa 17 mars, 2014 on 14:17 Svara

    Bra skrivet och välformulerat! Min melodi också. Vi är otroligt likasinnade i mycket resonemang & tankar. Puss!

  5. Christel 17 mars, 2014 on 14:42 Svara

    En viss skillnad är det visst på tillsvidaretjänst och timanställd ……… Den som säger annat har fel !!
    För det första har du en uppsägningstid och en säker inkomst så länge du jobbar ….. det har inte en timanställd då timmarna kan variera och då även inkomsten månad för månad …. och du kan vara utan timmar från den ena dagen till den andra !
    En tillsvidareanställd har betald semester då en timvikarie är ledig är det helt utan lön !
    Det blir också skillnad på a-kassan beroende på tidigare inkomst ….. så en tillsvidaretjänst är bättre än timvikariat ….. men visst det är bättre än annat !
    A- kassan varar ju inte för evigt och som någon längre upp skrev att hon gått arbetslös i fem år finns inte många kronor att få då har man säkert blivit utstämplad

    • Evelina 17 mars, 2014 on 15:10 Svara

      Man KAN ju se det negativt och man KAN välja att se det hoppfullt. Jag väljer det sistnämnda eftersom jag inte har någon anledning att göra annat just nu. Kanske jag inte heller får jobb på 5 år? Men varför gå runt och tänka så, istället tänker jag att det förhoppningsvis dyker upp nåt snart! Det är ju inte så att jag är naiv och inte förstår att det är svårt att få jobb. Och, timanställning kan man ha på fast schema menade jag. Tror till och med att jag hade tillsvidareanställning med timlön när jag jobbade som personlig assistent, innan jag fick månadslön efter nåt år när jag ville det. Det är väl många som har endast timanställning eftersom företag aktar sig för att ge tillsvidareanställningar många gånger, även om man har samma timmar och sådär som man skulle haft på tillsvidaretjänst. Så visst kan man ha det precis lika ”säkert” som timanställd med fast schema, som en tillsvidareanställd. Jag har varit tillsvidareanställd men har ändå bara en månads uppsägningstid. Så speciellt säker vad ju inte min anställning eller inkomst heller med facit i hand, även om jag inte hade någon som helst anledning att tro nåt annat!

    • Helena 17 mars, 2014 on 15:42 Svara

      När a-kassa dagarna tar slut går man in i ”jobb och utvecklingsgarantin”. Man behåller då sin ersättning, beräknat på dagpenningen man hade i a-kassa.

      • Christel 17 mars, 2014 on 15:56 Svara

        och då är man i arbetsförmedlingens klor och måste söka alla jobb ……. även de man inte är intresserad av annars drar dom in ersättningen
        Har hört skräckexempel på det på nära håll

  6. maria 17 mars, 2014 on 15:03 Svara

    Vad fint skrivet! Det sticker i alla fall inte i ögonen på mig, jag är bara glad att du är lycklig (trots att jag inte känner dig annat än genom bloggen 🙂 ) och är glad att du har ditt skyddsnät runt dig.
    Gillar det du skriver om att inte ha fast anställning men ändå skaffa barn också. Har för länge sedan insett att det alltid kommer finnas ”något bättre” att vänta på, bättre jobb, mer pengar, större hus, längre förhållande eller vad det nu kan anses vara. Har därför också för länge sedan insett att man alltså kan gå och vänta i all evighet, och helt enkelt bestämt mig för att strunta i väntandet på ”det bättre”. Livet går ju liksom alldeles för fort annars! 🙂
    Håller tummarna för att det löser sig med jobb för dig! Kram!

    • Evelina 17 mars, 2014 on 15:12 Svara

      Precis! Och livet formas ju efterhand, efter de val och beslut man tar. Man kan liksom inte säga att DÄR ska jag vara om exakt 5 år för ingen vet ju vad som väntar runt hörnet… Men man kan liksom ta de steg man vill och förhoppningsvis jobba sig till den där punkten du önskar se dig själv. Samtidigt som man LEVER livet och gör det man vill göra, även om drömmarna liksom leder vägen och guidar dig framåt.
      Tack snälla, det hoppas jag med! Kramar

  7. Christel 17 mars, 2014 on 15:20 Svara

    Det är säkert sant det du skriver men jag ser dagligen kvinnor som tar alla timmar dom kan få och jobbar som tusan för dom vet inte vad dom kan få framöver …. Jag jobbar i vården och där finns inga timanställda som går på schema …..Dessa kvinnor jobbar för att få ihop timmar till att kunna bli tillsvidareanställda med hjälp av LAS för att kunna känna sig tryggare ( säger dom själva ) med ekonomin som man måste ha för att överleva och slippa gå till sos

    • Evelina 17 mars, 2014 on 15:30 Svara

      Nej mycket handlar ju om tur också. Jag är också medveten om hur det är för många speciellt inom vård och handel, men jag hade själv jättetur och blev tillsvidareanställd på 100 % direkt när jag började som personlig assistent. Den tjänsten hade jag sen i tre år tills vi bestämde oss för att flytta från staden. Men ja, jag förstår absolut hur verkligheten är!

  8. Christel 17 mars, 2014 on 15:34 Svara

    Så lätt är det inte längre som det var för några år sedan tyvärr och jag tycker så synd om dessa kvinnor och nu när det börjar närma sig sommarsemestern så jobbar en del även hela sommaren för dom har inte råd att gå hemma utan lön
    Dom jobbar i princip hela året mer eller mindre ….. och jagar timmar …. Fy tusan

  9. Annika 17 mars, 2014 on 16:13 Svara

    Du har en fantastisk inställning! Den kommer ge dig jobb & ett fortsatt lyckligt liv 🙂

  10. Agneta 17 mars, 2014 on 18:12 Svara

    Fin bild! Önskar dig all lycka! Tror som dig, allt löser sig alltid på ett el annat sätt. Man måste, oftast iaf, välja! Ha det fint fina!

  11. Emma Mamma till Eddie & Wilton 17 mars, 2014 on 18:29 Svara

    Jag har är timasntälld i vården nu tills den 30e Mars sen blir jag månadsanställd och gått på schema som timasntälld sen i December !!!

  12. Tilda 17 mars, 2014 on 19:24 Svara

    Håller med dig Evelina, du har ingen anledning att vara orolig eller negativ nu, med din positivism och tro på dig själv kommer du gå långt.

  13. Sofie 17 mars, 2014 on 20:49 Svara

    Vad jag hoppas på att själv hitta någon som gör mig sådär lycklig! Hur gör du, Evelina, som hittar så fina män i ditt liv!? Haha 🙂 Har vart singel i 2 år nu och det var välbehövligt, men nu känner jag att det är dags att hitta en karl som får mig att känna lycka och känna att kärleken finns, på riktigt. Längtar 🙂
    Jag läser din blogg mycket pga att jag kan drömma mig bort lite här då du verkar ha en sån fin inställning till livet, något som jag själv inte har alla gånger. Underbar blogg och jag hoppas den finns kvar ett bra tag till. Har följt dig sedan dagarna efter Elions födelse 🙂

  14. Milla 18 mars, 2014 on 17:04 Svara

    Har samma odds efter 9 år saknar honom hela tiden,å då vet man.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna