VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TID

20140305-082346.jpg

Vi startade morgonen med havregrynsgröt, jag och Elion. Banan och äpple var slut så det blev rårörda lingon till istället. M går till jobbet strax innan 6 när vi har bilen och Elion frågar alltid var han är när han vaknar. Ja, om han inte är uppe lika tidigt vill säga men inatt var vi uppe mitt i natten en sväng så då sov han som tur är till efter 6 ;). Nu ses vi inte förrän på måndag och det gör redan ont i hjärtat på mig av saknad…

 

 

20140305-082457.jpg

 

 

20140305-084734.jpg

Var hemma och hämtade några flyttpåsar på vägen mot jobbet. Inte mycket kvar! Denna muggen fick följa med till jobbet :). Älskar bilden. Happy Elion på 6 månader med sin fars solbrillor på sig. Jag skulle gärna ha mer pengar känner jag för visst underlättar det livet på många vis. Men, helst av allt skulle jag vilja ha mer tid med Elion och Mange. Som det är nu är jag borta en heltidstjänst på grund av avståndet men tjänar bara efter 75 %. Tänker aldrig räkna med extrainkomster som bloggen som en fast inkomst för det är inte den jag tänker ha med i tankarna som mitt jobb utan bara som den extrainkomst det är. Är inne i en period när det inte alls känns värt det, att pendla, även om det är något bättre nu med bil halvtid när jag har Elion. Tid är värt så mycket mer än pengar. Och framför allt, Elion är bara liten en gång och det är ju nu.

 


Kommentarer


  1. Martina 5 mars, 2014 on 09:07 Svara

    Jag håller helt med dig, mer tid till att umgås med nära och kära hade varit underbart. Jag som pendlar mellan två delar av Sverige känner absolut av det. Jag får alltid höra att jag får skylla mig själv. Men hittar man sitt livs kärlek 45 mil bort är det kanske något man får offra. Men just nu skulle jag vilja köpa en helikopter så man kan flyga överallt och hinna med att ha mer kvalitetstid istället för att tillbringa nästan 6 timmar i bil enkel resa.

  2. A 5 mars, 2014 on 09:54 Svara

    Låter klokt! Jag jobbar 75% för att hinna njuta av min fina dotter (2år) för vips så är hon stor & då kan jag jobba precis hur jag vill. Många suckar och säger ”men Gud tänk på pensionen” men tid är värt miljoner ggr mer än pengar. Man kommer aldrig ångra tiden med sina barn.

  3. Lisa 5 mars, 2014 on 10:17 Svara

    Tiden är absolut värt än mera eftersom den aldrig mer kommer igen. Samtidigt måste livspusslet på ett eller annat sätt gå ihop. Ja, detta pusslande. Puss och kram gulle!

  4. Emma 5 mars, 2014 on 12:50 Svara

    Håller med dej!
    Jag har valt att vara hemma med vårdnadsbidrag, ger inte mycket i plånboken men helt klart värt det! Jag har varit hemma sedan min äldsta föddes, det blir 5 år i höst. Hon går 15 timmars medan jag är hemma med lillasyster som är 2 år.
    Men tiden går så fort och snart är det dags att börja arbeta, hur ska det gå, blir jobbigt att lämna barnen hela dagarna… Känns som att minsta inte klara sig utan mej…, vilket hon ju gör..

  5. M 5 mars, 2014 on 13:09 Svara

    (Med risk för att låta som en brutal stalker)
    Om du nu inte har en tvilling så såg
    Jag dig i storstaden T idag.
    Ville bara berätta att du är otroligt vacker.
    Även fast du har sorg i hjärtat så skiner hela du!

    • Evelina 5 mars, 2014 on 21:11 Svara

      Men oj gulle dig!!! Tack söta för fina ord, kände mig mest som ett vandrande spöke på lunchprommisen idag haha… Stor kram

      • M 5 mars, 2014 on 21:47 Svara

        Jag gick i så små jeans att de höll på
        att spricka varje gång jag andades,
        En jacka som förmodligen är tillverkad
        i ett land där kyla inte existerar.
        Dagen-efter-smink-&-otvättat-hår.
        Ett mirakel att de släppte in mig
        på jobbet idag, ännu mindre ge mig
        Förtroendet till att ta hand om andra
        människor. TRO MIG, du såg ut som
        en gudinna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna