VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

London, here we come!

largert
london
Två av bilderna som var på mitt födelsedagscollage till M ♥

Det ska bli så kul och mysigt att få resa iväg en helg med honom. Mycket tid tillsammans har vi ju haft sen dag 1, men detta blir vår första resa tillsammans bara vi. Sälen var ju vår första resa men den var allt annat än en resa för bara oss med 5 andra personer i samma stuga hihi… London alltså. Ni brukar ju vara världens bästa på tips om det mesta så kan ni inte berätta vad vi inte får missa? Vi kommer bo i närheten av Oxford Street och har hela lördag och söndag på oss innan flyget lyfter på söndag kväll.


Kommentarer


  1. Sanna 9 januari, 2014 on 12:08 Svara

    London Eye, det stora pariserhjulet vid Big Ben 🙂
    Sen finns ju de vanliga turistfällorna som London Dungeon, Madame Tussauds m.m 🙂

  2. maria 9 januari, 2014 on 12:40 Svara

    Vilken mysig resa du planerat!
    Har inte varit i London under vintern, så det kan hända att det är annorlunda, men om ni gillar shopping bor ni alldeles rätt vid Oxford Street! (Primark är en ren cirkus, men samtidigt ett riktigt fynd!)

    För att bara strosa runt: Notting Hill (gångavstånd tycker jag, kanske beroende på var kring Oxford Street man bor)

    Eftersom jag själv är stort musikalfan blir det West End för min del, men även om man inte ska på musikal är det mysigt där runt Piccadilly Circus på kvällarna också för restaurang- eller pubbesök.

    Kanske inte så många ”landmarks” på min absoluta lista, men jag håller mig hellre till de lite mer undanskymda delarna (om det nu finns sådana i London!), speciellt om jag är där med någon när och kär 😉

    Å nu blir jag London-sugen! Hoppas ni får en alldeles fantastisk helg! 🙂

  3. Pernilla 9 januari, 2014 on 13:22 Svara

    Missa inte wardour street! Massa mysiga restauranger, caféer och barer. Shopping är bäst på Oxford street, regent street, neal street och Carnaby street! Missa inte topshop vid Oxford circus. Sen är ju forever 21, primark, newlook, river Island, Victoria secret och Urban outfitters grymma! Marknaden på camden kan vara kul att se.

  4. A 9 januari, 2014 on 14:24 Svara

    Om ni gillar asiatisk mat så testa restaurangen Inamo på Wardour st (nära Oxford circus). Borden man sitter vid är som stora displayer och man beställer genom att klicka sig fram i menyn som projiceras på bordet. Annorlunda upplevelse, kolla in http://www.inamo-restaurant.com! Annars är Wahaca en grym mexikansk restaurangkedja, finns runt 6 st att välja på. Carnaby st är mysigt att strosa omkring på och mittemot Liberty så ligger en grymt ställe som passar för brunch eller fika, Central heter det. Mycket restaurangtips nu men shoppingtips lär ni få massor av 🙂 På tal om shopping, missa inte leksaksbutiken Hamley’s på Regent Street! Helt fantastisk oavsett om man har barn eller ej 🙂

  5. Sandra 9 januari, 2014 on 14:55 Svara

    Disneystore som ligger inne i London någonstans. Jag har inte varit där själv men min sambo har varit där och köpt fina saker till vår dotter. Tror det är värt ett besök 🙂

  6. Erika 9 januari, 2014 on 16:20 Svara

    Ni måste gå på musikal! Min man som vanligtvis inte älskar sånt var stormförtjust! Billy Elliott var vi på, så bra att vi satt och rös.

  7. Lisabeth 9 januari, 2014 on 16:25 Svara

    Portobello Market i Notting Hill tycker jag att man inte FÅR missa. Dock vet jag inte hur mycket som är öppet nu i vintertid, men som någon skrev så att bara strosa runt i Notting Hill och på Portobello Road är mysigt. Jag tycker det är gångavstånd från Oxford, och du som gillar att gå har nog inga problem med det heller. Väldigt fint att gå från Oxford till Notting Hill antingen bredvid eller igenom Hyde Park.

    Sen är som andra säger Oxford street, Regent street och Carnaby street vanligaste shoppingstråket (och turist-tillhållet).

    Jag som typ älskar att bara gå runt i London tycker det är mysigt att gå Regent street ner från Oxford Circus till Piccadilly och vidare mot Leicester Square (där kan man bl.a. titta på folk som målar) och Covent Garden. Men det beror ju helt och hållet på vad man är ute efter.

    Runt Leicester Square kan man köpa ”sista-minuten-biljetter” till musikaler också om man är intresserad av sånt.

    Men jag tycker att om ni bara har en helg i London att ni skippar de mest turistgrejerna som t.ex. Madame Tussauds och London Eye för slösa tid på att stå i kö kan ni kanske göra när ni har lite mer tid er. Men det är bara vad jag tycker =)

    Ska bli kul att läsa om er resa sen. Älskar London, har bott där ett tag och varit där mycket. Så gissa som jag är avis.

  8. Anna 9 januari, 2014 on 16:44 Svara

    De allra flesta gångerna jag åker till England (minst en gång per år sen 2005) går jag på konsert och då är London inte helt optimalt så jag är faktiskt inte stormförtjust i den staden. Men som andra skrivit är det bra shopping på Oxford street och om ni går ner mot picadilly circus finns den jättestora leksaksaffären på vägen och vid Leicester sq (om jag kommer ihåg rätt) finns en jättestor M&M godisaffär som helt klart är värt ett besök!

    Annars är väl mitt tips att köpa Oystercards till tunnelbana/buss om ni inte tänkt gå överallt. Billigt är det dessutom (jämfört med Stockholm iaf) och taxi är också sjukt mkt billigare än här om man föredrar det. Jag tycker det är värt den lilla extra tiden det tar att åka in till stan från Heathrow (om det är dit ni flyger?) med t-bana (£3 om jag kommer ihåg rätt) istället för att ta Heathrow express.

    Men annars har jag som sagt bättre koll och bättre tips om man ska någon annanstans i landet eller ska åka runt mellan olika städer.

    Hoppas iaf ni får en jättebra resa och att ni gillar London!!

  9. Helena 9 januari, 2014 on 18:31 Svara

    Om ni bara stannar en helg så skulle jag hoppa på en sightseeingbuss som tar er runt till alla sevärdheter. Något som kan vara svårt att hinna med om man promenerar och bara har en helg. Promenera på Oxford Street, ner på Regent Street. Ett besök på Hamleys kanske? Londons stora leksaksaffär. Personligen älskar jag Bayswater området med vackra shoppingcentret Whiteleys. Man blir aldrig mätt på London. Det är en livslång förälskelse.

  10. Elin 9 januari, 2014 on 22:25 Svara

    Hej

    Min kompis som bott i London de senaste 10 åren, tipsade mig on TimeOut, som har massor av tips och idéer om vad man kan se och hitta på. timeout.com/london

    Billig och prisvärd kläd-shopping finns på PRIMARK – dock beror det ju på om man är ute efter ”märkes eller billigt”. och PRIMARK verkar ju finnas minst en i varje kvarter, så tror inte att de kommer vara alltför svårt att hitta 🙂

    Ha en trevlig resa 🙂

  11. Malin 10 januari, 2014 on 22:40 Svara

    Jag ÄLSKAR London! Åker dit minst en gång varje år 🙂

    Oxford Street i sig är en upplevelse. Vill man fynda dyra märkesjackor som Barbour eller något annat märke som är dyrt här hemma ska man absolut köpa dem i London då punden är så låg. En jacka jag köpte kostar över 3000kr här, och jag gav 1500kr för den i London. Så kika isf var dessa kedjors flagship- stores ligger. Primark är ju det billigaste man kan komma undan med, som Londons Ullared typ. De har mycket fina barnkläder (med bra kvalité)! Parfymer är billigare i London, så det är ett litet tips!

    HAMLEYS – ett himmelrike för barn! Största leksaksbutiken ever, där finns ALLT! Har köpt mycket kul till barnen där 🙂

    Disney Store är ett måste 🙂

    HARRODS – Strosa i deras foodhall, helt ljuvligt! Titta på deras vackra bakverk och köpa med sig en beguette och cupcakes att njuta av i kanske Hyde Park? 🙂 Underbart! Massa dyra kläder/smycken/skönhetsprodukter. Finns djuravdelning, barnavdelningar, hem & inredningsavdelning, och så finns det en ljuvlig chokladbar där de serverar egentillverkad choklad i alla möjliga former…

    Ta tunnelbanan till Camden. Ett udda ställe med alternativa människor, men med en otrolig marknad! Älskar att strosa runt där. Ät god mat från massa olika kulturer där. Passa på att åka till Notting Hill också, deras marknad och små butiker är en upplevelse! Mysiga engelska hus, roligt att se.

    Åk till Covent Garden och strosa i butiker, njut av atmosfären, caféerna, folket på gatorna som uppträder! Härlig stämning!

    Åk London Eye! Världens största pariserhjul med utsikt över hela London. Ligger vid Big Ben. Där kan man köpa goda våfflor med glass och annat gott till.

    Gå på Madame Taussauds vaxkabinett. Riktigt skoj att se ”kändisar” 😉

    Åk till Ritz (hotell) och gå på deras Afternoon tea. Världsklass!

    Försök att åka så mycket buss ni bara kan. Då får ni se mer av staden 🙂 Köp Oysterkort (buss & tunnelbanekort kombinerat) på Liverpool street station (dit man kommer med tåget från flygplatsen).

    Det finns så otroligt mycket att se och uppleva där, har massa andra tips också så bara att fråga om du undrar över något 🙂 Hoppas att ni får en underbar resa!

    Kram!

  12. inne hos Ina 12 januari, 2014 on 08:21 Svara

    Ser att andra redan har tipsat, men det vi nästan minns mest från vår londonresa är Disneyaffären efter oxford Street och affären med m&ms. Särskilt sistnämnda, det var fyra våningar med allt möjligt. Värt att kolla inttycker jag 🙂

  13. Emelie 23 januari, 2014 on 02:16 Svara

    Ett till tips, om du vill kolla in Primark ordentligt, gå inte på den vid Marble Arch, inte före 20 iaf. Ta den vid Tottenham Court Road istället, mindre folk och större! Det är i andra änden av Oxford Street så bra start eller mål. Annars, missa inte att strosa i Covent Garden och runt Leicester Square. Ät på Jamies Italian! Är det fint väder, promenera längs Themsen, går att gå hur långt som helst. Och ha det underbart, London är världens bästa stad!

    • Evelina 23 januari, 2014 on 08:16 Svara

      Åh tack för tips!! 🙂 kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna