VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Morning!

Onsdag morgon och det blev en god natts sömn efter gårdagens träning. Det var kul och jobbigt med box och jätteskoj att träna med M men vi tyckte båda att det var lite väl sent att träna vid den tiden. Jag tar gärna träning kring 17 direkt efter jobbet, annars blir det helt knas med mat och mat på regelbundna tider är viktigt för mig. Haha det trodde jag inte att det skulle bli för 5 år sen innan graviditet och Elion, då kunde jag hoppa över både det ena och det andra målet men sen ändrades allt. Till det bättre ;). Vaknade i bästa famnen med en riktigt stel högerhandled. Vet inte vad det är med den, men jag känner av den även på bodypump ibland. SÅ GOTT att vara tillbaka med träning igen, då brukar bättre mat bli en trevlig följd  för mig. Eller rättare sagt, det blir lättare att hålla mig ifrån godis när jag är duktig med träningen. Win win :).

Sitter i soffan och äter yoghurt och musli. Kunde inte somna om efter att M gått innan så jag fick lite bonustid nu framför nyhetsmorgon. Lite ensamt såklart men skönt att vakna till ordentligt innan promenaden mot bussen. Senare idag får jag hämta Elion! Ska ha honom till fredag nu, vi får passa på att mysa lite extra nu innan jul när de är borta hur länge som helst.

Funderar på att pyssla ihop en julkalender till Elion, hur gör ni till era 4-åringar? Jag tänker alltså smågrejer varje dag och inget godis. Angående att han får välja färg på julgran! Det är klart att han inte får bestämma allt hemma för det, men jag väljer liksom vad som är viktigt och vad som spelar roll, och om han blir lite gladare av att få välja granens färg tycker jag inte att det är något att ens ifrågasätta. JAG är ju också öppen för förslag och kan som sagt också tänka mig en vit gran. Det jag älskar mest med att vara en familj är just att man mixar olika åsikter och tankar och kommer fram till det som blir bäst för alla, som gör alla glada. Dessutom tror jag bara att det är bra för ett Elion att få vara med och bestämma. Dels för att lära sig ta och komma fram till beslut, men även för att han ska känna sig som en lika stor del i familjen som vi andra :).


largen

Följ din magkänsla. Ju mer jag har börjat göra det, ju bättre jag har vågat lyssna på den, desto lyckligare har jag blivit. Det blir liksom bästa förutsättningarna för att ta chanser, ta tag i saker, testa nya saker och därmed slippa den där what if-känslan och bara känna att jaa… Jag gjorde det jag kunde. DET är viktigt för mig. I slutändan är det enda som spelar roll att du gör det som du tror blir bäst. Att du tror på dig själv.

KRAM


Kommentarer


  1. Jennifer 13 november, 2013 on 09:03 Svara

    Vi kommer ha en liten julklappskalender till vår 4-åring. Hade själv det när jag var liten och det var så mysigt, så det har jag velat föra vidare till mina barn. Och vadå vad spelar det för roll om Elion väljer färg på granen? Här anpassar vi det mesta kring julpyntet efter barnen. Granen kommer som vanligt vara full med krimskrams och pumlor (julgranskulor) med disneyfigurer på. Är barnen nöjda är jag nöjd, fint och stilrent kan jag ha i många år sen när de blivit stora :)Och jo! Mina föräldrar har en svart gran och alla tycker den är supersnygg!;)

  2. Maddi 13 november, 2013 on 09:29 Svara

    Det väl underbart att du låter Elion vara med och bestämma! Experter säger också att barn som får vara med och hjälpa till och bestämma trotsar mindre och växer i sig själva!

    Vi körde på playmobils julkalender förra året där alla leksaker är ”klara”. I år står det mellan en lego Star wars kalender eller playmobil med drakar som 4-åringen så gärna vill ha!

    Trevlig dag

  3. Sanna 13 november, 2013 on 09:49 Svara

    Du kan ju även ha med upplevelser i kalendern, tex lekland, bakning eller badhus. I vår familj har vi alltid haft paketkalender. Jag tycker det är mysigt 🙂

  4. Lisa 13 november, 2013 on 10:01 Svara

    Det är så det ska vara, att man tillsammans kan komma fram till något som gör alla glada! Där sätter man lite guldkant på tillvaron när ens barn får den känslan av att vara med och bestämma. Lovely.
    Jag gör en adventskalender i form av att ha små ting som t.ex. klistermärken, glitterpennor, såpbubblor, mini-böcker och badoljekulor. Sen målar jag upp dessa saker på 24 små lappar som viks ihop och läggs i en glasburk som min son sedan får ta varje morgon. Det kommer att gillas! 😉

  5. Jessica 13 november, 2013 on 10:48 Svara

    Vi har min mans gamla paketkalender till sonen. Tycker det är en mysig tradition. Jag och min syster hade också en sån när vi var små. Och det behöver ju inte bli så dyrt, man kan ju bara ha studsbollar, klistermärken, tatueringar osv i. Gillade iden om upplevelser som nån skrev. Det kommer jag nog att sno 🙂

  6. Josefine 13 november, 2013 on 11:30 Svara

    Till mina barn har jag adventspresenter i julstrumpan varje adventssöndag, och på julafton. Jag hade paketkalender när jag var liten, men HIMMEL vad mycket krimskrams det var! Därför föredrar jag en present i veckan, och då lite större. Sedan får den store en SVT-kalender också.

  7. Sandra 13 november, 2013 on 12:22 Svara

    Men åh, Sannas förslag om upplevelser lät ju skitsmart! Varför har inte jag tänkt på det…? Små leksaker i veckorna och en ”större” upplevelse på söndagar får det bli i vår kalender. Tack för det 🙂

  8. DeMarkey - LiveYourDreams! 13 november, 2013 on 12:27 Svara

    Jag blir alltid lika häpen över hur människor lägger sig andras.. va fan, (ursäkta) men det ska väl dom skita i, ditt problem hur du uppfostrar din son och vad du tycker är viktigt och inte. Jösses altså.

  9. sARAH 13 november, 2013 on 13:59 Svara

    Nu är mina barn små-de blir snart 5 mnd. Men varje gång dem ler så smälter mitt hjärta. Den dagen de ska få välja julgrann så ska de absolut få välja vilken gran och vilken färg 😀 Tanken att göra dem glada gör ju en glad. Så varför inte? Det är ju win win situation!!! Stå på Eve!!! 😀
    Fortsätt att göra lilla familjen glada 🙂

    • Evelina 13 november, 2013 on 14:15 Svara

      Exakt! Ja det kommer jag alltid fortsätta försöka med, finns inget bättre än att de man älskar är glada 🙂

  10. martina 13 november, 2013 on 15:14 Svara

    Jag har tänkt mig en upplevelsekalender när Olle blir större. Typ en liten lapp/bild med något man kan göra,
    tex filmkväll med popcorn (en vanlig tisdag) pulkabacke med korvgrillning och varm choklad, badhuset osv…
    Men tänker att han är för liten i år. Kanske nästa år.

  11. Jennie - mamma till W&A 13 november, 2013 on 15:54 Svara

    Vår äldsta son, som är 3,5,får en liten present varje advent. I år är det bl.a en pysselbok, en bok och en ficklampa :). På julaftons morgon brukar han få en av julklapparna i strumpan (dels har han nåt att roa sig med innan firandet och han får ändå paket på kvällen så det räcker, ha ha). Chokladkalender har han också. Helt ärligt, har någon haft åsikter om att Elion väljer färg på granen? Varför hänga upp sig på det?
    Kram

  12. Josefine 13 november, 2013 on 18:43 Svara

    Vi kör paket varje advent i år, lite mer påkostade. Föregående år har det blivit 24 små skitpaket som i slutändan blivit ganska dyr.

  13. Frida 18 november, 2013 on 15:54 Svara

    Det går ett box-pass på atlantis på tisdagar kl 17, det kan jag rekommendera, bra ledare och roliga övningar 🙂

    • Evelina 18 november, 2013 on 22:13 Svara

      Aha! Tack för tips 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna