VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jullängtan

Jag riktigt längtar efter att få köpa gran och julpynta i år! Just granen är viktig och ska upp tidigt eftersom lillE åker sen innan jul, så den måste hinna stå framme ett tag ;). Jag är inte en av dom som tycker att granen ska kläs dan innan julafton, hellre upp tidigt (till första advent) och sen bort direkt efter juldagarna!

På tal om julgran… Jag föredrar en traditionell grön med vitt och rött pynt, men med tanke på att Elion vill ha en rosa eller vit gran kanske det blir en vit i alla fall 😉 Kan ju vara riktigt snyggt med rätt pynt!

Vad har ni för traditioner kring julpynt och julgran? Har ni kanske några mysiga/roliga jultraditioner överlag?

 

holiday,christmas,love,quotes,itwasallireallywantedbuts,tipos-ecb82792256a31dd30afe60c49918b2d_h

largess

largedd


Kommentarer


  1. Mikaela 12 november, 2013 on 13:58 Svara

    Förra året köpte vi en julgran.Brukar inte göra det då vi åker bort över julen men vi va hemma då vi väntade på lillebror (som kom lagom mellan jul och nyår 😉
    Vi har sagt att vi ska köpa några nya julgranskulor/dekorationer varje år och få en unik gran med en massa fint 🙂
    Förra året köpte jag fyra griffelkulor från Granit där var och en fick sitt namn skrivet på sin och det kommer kännas speciellt att få hänga upp dessa i år då vi alla är samlade (storebror va hos sin pappa och lillebror fortfarande i magen)

  2. Lisa 12 november, 2013 on 15:17 Svara

    Vår gröna gran åker upp dagen innan första advent tillsammans med allt annat adventspynt och plockas sedan ner på nyårsdagen. Jag vill njuta av det mycket hela december månad, men sen känner jag mig rätt mättad och då är det skönt att plocka ner det i lådorna igen. 🙂 Ljusslingorna i form av stjärnor och snöbollar hänger lite varstans och DET är favoriten (efter granen då!)

  3. Sandra 12 november, 2013 on 16:20 Svara

    Vi klär vår gran traditionellt med rött, guld och silver, och levande gran är ett måste för att få den där underbara doften!! Jag är är som dig, granen får gärna kläs innan jul och tas bort snart där efter. Eftersom vi köper levande gran brukar vi klä den en vecka innan jul för att ”bygga” upp julkänslorna riktigt ordentligt, och vid annandagen eller någon dag senare brukar den ha börjat barra massor så den åker ut 🙂

  4. Hanna 12 november, 2013 on 21:37 Svara

    När jag och maken firade jul för första gången köpte jag/vi en lite finare julgranskula. Efter det året har vi fortsatt köpa en extra fin kula varje år:)

  5. Emma 12 november, 2013 on 21:43 Svara

    Jag tycker att en gran är finast när den kläs med kärlek. Alltså massa saker som barnen (i mitt fall, barnet) gjort.
    Kulor i olika färger, som hänger så som barnen hänger dom, typ längst ner längst ut.. haha..
    Jag minns hur tråkigt det var hos min pappa (skilda föräldrar) som alltid påpekade hur vi hängde eller satte upp pyntet. Typ ”sätt den här istället” osv.
    Hos min mamma så var det bara beröm även om det var 5 kulor på samma plats 😛

    Kram!!

  6. Emma 12 november, 2013 on 21:45 Svara

    Just det, vi sätter upp granen i december med ljus i, men klär den först den 23:e.

  7. alexandra 12 november, 2013 on 21:59 Svara

    Får elion ofta välja hemma hos dig? Att det han säger och önskar är så det blir?

    • Sandra 13 november, 2013 on 01:09 Svara

      Det är väl härligt att det är så 🙂 Om ens barn gillar att ha det på ett sätt och man som förälder tycker det är roligt, eller ok. Så varför inte? Man låter ju knappast barnet välja att äta godis till middag osv. Men att ett barn får bestämma julgransfärg/ dekorationsfärg är ju bara fint. Min dotter har nästan alla sina leksaker i tv- rummet och varför inte, bara som ett exempel. Det är min dotters hem lika mycket som mitt och sambons. Barnen är en del av oss, och glädjen när en liten får vara med och bestämma är ju underbart. Tänk så lite som gör ett barn glad, och lyckan som förälder att se sitt barn stolt och nöjd för att få vara delaktig är ju nåt man blir varm i hjärtat av.

  8. Malin -Mamma till Julia, Gravid med tvillingar 12 november, 2013 on 22:02 Svara

    En sån gran hade aldrig kommit in i vårt hus ;-! Grön och levande ska det vara. Då får Julia minsann bara gilla läget..så undrar också om Elion verkligen ska få bestämma detta?

  9. Elin 13 november, 2013 on 07:36 Svara

    Vi har en tradition som hängt med ett tag. Det började med att min pappa och morbror satt den 23 och smakade skinkan och nya ölsorter som min pappa alltid fick av en kund varje år. Bara ett par inge fylla. Alla var bannlysta frpn köket men vi smet in dp och då;) Nu har jag tagit över smaka skinkan traditionen. Så den 23 kommer alla mina syskon över och äter julgröt och skinksmörgåsar och har uppesittarkväll. Jag älskar den traditionen och ser nästan mer fram emot den än själva julafton:)

  10. Anne 13 november, 2013 on 16:32 Svara

    Jag är väldigt hård med traditionerna, så för oss är det levande gran som gäller. Upp 22/23 dec och ner 13e jan 🙂

  11. Annica 13 november, 2013 on 18:13 Svara

    Vi sätter upp pynt å gran vid första advent. Röda kulor, guldkulor, godiskäppar, snöstjärnor och glitter. Sen åker granen ner efter nyår 🙂 kramar!

  12. Ngt jag började med när första dottern föddes var att köpa en ny sak att hänga i granen varje år. Sedan när hon flyttar hemifrån får hon med sig d 🙂 Skrivit år i d med. Börjat till andra dottern med, första julen för henne. Lär ha en överfull gran 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna