VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Favoritdagen

FRIDAY BABY!!

Nu kör vi kort jobbdag efter mysig natt med två killar i sängen den sista stunden. Elion brukar komma in framåt morgonen och fråga med världens gulligaste röst, *mamma får jag sova hos dig?” Och det är ju så himla mys att ha honom nära, speciellt som sagt eftersom det inte blir så mycket tid tillsammans på veckodagarna. Då behöver vi båda nog tanka lite närhet :). Men idag hämtar jag honom tidigt som alltid på fredagar (eller ja, strax innan 15) och ikväll blir det tacos hos oss innan kalashelgen startar imorgon!

Angående kommentarerna nedan… Var inte hårda mot föräldrar som måste jobba heltid och kanske pendlar och därför har barnen på förskolan fram till 17-18… Självklart är tiden med sina barn värd mer än något annat, men man måste ju även kunna försörja sin familj och se till att alla har det bra. När jag inte var ensamstående räckte det att jag jobbade 50 % och det kändes jätteskönt att ha den möjligheten med en liten Elion. Nu skulle 50% absolut inte räcka. Jag jobbar bara 75 % men pendlar, så jag är borta som en helttid men jag känner mig lite lyckligt lottad som har bloggen vid sidan om. Men mitt mål är att ha ett helttidsjobb inom några år, fast då är ju även Elion större. Pengar är inte allt, verkligen inte, men att kunna göra roliga saker tillsammans den lediga tiden man har tillsammans underlättas om man kan spara pengar också.

 

lagwr157

Till något ytligt! Har märkt att jag under de här trista pmsdagarna inte känner mig fin i någonting, inte har någonting att ha på mig och bara vill shoppa nytt. Jeans och långärmade tröjor är någonting jag faktiskt behöver på riktigt så jag måste försöka hitta både det ena och det andra denna lönen. Gillar den här koftan från Lager 157, gillar även att de har webshop nuförtiden (även om det säkert var längesen den startade men jag har ju varit på Lager 157 och handlat sen långt innan dess, det ligger rätt nära där min pappa bor  ).


Kommentarer


  1. Cintya 8 november, 2013 on 09:15 Svara

    Du vet väl att dem kommer öppna Lager 157 här? 😉 Till våren är det sagt. Puss och ha en fin dag!

  2. Lisa 8 november, 2013 on 10:02 Svara

    Trevlig helg sweetpea! 🙂

  3. prosaprylarochpraliner 8 november, 2013 on 10:36 Svara

    Jag vill bara skriva några rader angående barn som har långa dagar på förskolan… Jag är förskollärare och jag avskyr verkligen när folk uttalar sig om att det är synd om barnen o s v. Mitt jobb är att se till att ALLA barn har det bra den tiden de är på förskolan, vare sig det handlar om att ett barn med korta och få dagar ska få en meningsfull vistelse, eller att ett barn med långa och många dagar ska få vila och ro… Vi ser till varje barns behov, och i det ingår även vistelsetidens påverkan. Det är min uppgift som förskollärare att kombinera omsorg och lärande, det innebär även att finnas där med tid, knä och kramar när föräldrarna inte har möjlighet (av skäl som inte jag behöver veta). Till min förskola kan alla föräldrar lämna sina barn UTAN dåligt samvete!! 🙂

    • Evelina 8 november, 2013 on 10:46 Svara

      Jag tycker inte synd om Elion för att han är på förskola så länge, men jag kan önska att han och jag fick mer tid tillsammans! Tycker alltså mest synd om mig själv för att jag vill ha honom mer för mig själv ;)… Han ÄLSKAR att gå på förskola och har bråttom dit precis varenda dag! Jag är galet tacksam för att han känner så, och för att jag känner att jag litar på hans pedagoger som får så mkt tid med honom om dagarna. De (och du!) gör ett kanonjobb och jag talar nog för de flesta föräldrar när jag skriver att ni är guld värda!

  4. DeMarkey - LiveYourDreams! 8 november, 2013 on 10:38 Svara

    Håller med dig helt gällande jobb och barn, men har redan kommenterat det på andra inlägget. =)

    Massa fina kramar !

  5. Annelie 8 november, 2013 on 11:09 Svara

    Ja såklart vill man ha så mycket tid som möjligt med sitt/sina barn men man lär ju försörja sig också:)

    Det jag har tänkt på när du skriver om förskolan är att han verkar börja ganska sent på morgonen? det kanske är ditt jobb som styr det men vi lämnar våra barn vid 7 vilket gör att jag kan hämta tidigt, det blir då ganska mycket kvar av dagen, jag jobbar 75%. Kanske kan vara något att se över annars.

    Trevlig helg! Kram

    • Evelina 8 november, 2013 on 11:21 Svara

      Mina arbetstider är 9-16 må-tor så då går han på förskolan 8.30-16.30 ungefär. Fredrik börjar 8 så de veckorna lämnas han något tidigare. Funkar dör oss eftersom det måste vara så som det ser ut nu :). Så jag och Elion hat ku oftast långa mysmorgnar tillsammans om jag inte får vecka honom vid halv8-8 som det blir ibland ;).

  6. Annica 8 november, 2013 on 15:03 Svara

    Tycker att det viktigaste är att man försörjer sina barn, att de mår bra. Vad är det som säger att barnen har det bättre hemma med mamma och pappa? De utvecklas och lär sig saker på dagis, lär sig att samarbeta med andra och förbereds för skolan.

  7. Sanna 8 november, 2013 on 20:04 Svara

    jag jobbar på en förskola och ser de barn som dag ut och dag in går långa dagar på förskolan. De är där mer än 40 timmar i veckan, hua. De barnen blir speciella och jobbiga då de inte träffar sina föräldrar så mkt och är det då ett skilsmässobarn så blir de ännu mer påverkade och ofta mkt utåtagerade. Ofta har de också bara 4 veckors sommarledighet, suck.
    Pedagogisk verksamhet sker inte från 7 till 18. Efter 14.00 är det mest fråga om förvaring och alla längtar hem, även personalen.
    Pengar är inte allt. Skit i lyx och flärd. Satsa på era barn.
    Jag är glad att jag gör det och min familj värdesätter kvalitetstid med varandra framför dyra prylar och lite familjetid.

    • Lisa 8 november, 2013 on 22:09 Svara

      Låter som att du arbetar på en dålig förskola, speciellt om personalen längtar hem och låter det påverka arbetet.

    • prosaprylarochpraliner 9 november, 2013 on 13:54 Svara

      Sanna, jag har barn på min förskola som går 11,5 timmar VARJE dag, som aldrig är extralediga när vi t ex har planeringsdagar och de måste vara på en annan förskola, och som dessutom är skilsmässobarn! De barnen skiljer sig inte från de andra, mer än så som alla barn är olika, speciella och unika! För de barnen får det de behöver!!! Vad gäller sommarledighet vill jag inte ens kommentera, har hört alldeles för många åsikter om det, och det brukar oftast handla om personalens önskemål om barntomma veckor…

      Jag blir alldeles mörkrädd när jag läser det du skriver om den pedagogiska verksamheten… VET du ens att vi har en läroplan? Läs den! Jag utgår ifrån att du inte är förskollärare, för i sådana här diskussioner brukar faktiskt utbildning spela roll. Jag är förskollärare, en stolt sådan som står upp för mitt jobb! Den pedagogiska verksamheten pågår ständigt, i alla sammanhang, i alla våra möten med barnen! Det betyder inte att omsorgen utgår… En duktig förskollärare fixar allt på en gång! 😉

      Och Evelina, jag hoppas du förstod att jag inte menade att du klagade på förskolan, det var bara att känslorna började svalla när ämnet ”långa dagar på förskolan” kom upp… Jag tycker det verkar som om ni har massor av tid tillsammans, eftersom du gör den prioriteringen när du är ledig!

  8. J. 8 november, 2013 on 21:27 Svara

    Alltså haha, jag känner mig tvungen att ge mig in i den här diskussionen igen…

    Sanna, hur många föräldrar tror du kan sluta 14.00 varje dag? Ingen i min släkt eller bekantskap(alla har väldigt olika jobb) kan gå före klockan tre. Jag tror inte heller det handlar om att köpa ”dyra prylar” utan att ha mat på bordet, kläder på kroppen och kunna ge sitt barn en trygg uppväxt. Jag blir fan mörkrädd att ni som har det bättre, ni som kan klara er på en lön eller ni som är två och mannen kan jobba sen predikar om hur ALLA andra ska leva sina liv.

  9. alexandra 9 november, 2013 on 09:16 Svara

    Sanna: låter som du inte är på rätt arbete? Har du funderat någon gång att byta? Måste vara jobbigt att arbeta med något som man inte kan ställa sig helt bakom för…

  10. Emma L 9 november, 2013 on 09:35 Svara

    Jag tycker också att det är skittråkigt rent ut sagt att det fortfarande verkar vara så att alla förutsätter att det är mamman som ska vara hemma mest med barnet eller gå ner i ned tid och hämta tidigt. Sällan man ser någon som klagar på pappor som jobbar heltid till exempel. Inte för att jag tycker att man ska klaga på andra föräldrar alls egentligen. Jag utgår från att alla föräldrar gör så gott dom kan för att få livspusslet att gå ihop. Dåligt samvete har vi väl så det räcker generellt sett!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna