VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kvällsmys

20131107-194723.jpg

LillE sover efter middag och soffmys (det känns så SENT att hämta honom vid 17 och nattning vid 18.30-ish…) och nu blir det fortsatt soffmys. Fredag imorgon, tjoho! 🙂


Kommentarer


  1. Milla 7 november, 2013 on 20:34 Svara

    Men gud va gulligt att han ligger i Ms famn

  2. Anna 7 november, 2013 on 20:45 Svara

    18.30 låter lite tidigt..

  3. Agneta 7 november, 2013 on 21:51 Svara

    Min gosse, fyllt fem i okt, somnar alltid 19 på kvällarna. Stiger upp 05.30-06 varje morgon… Oavsett ledig el ej. Försökt ha honom vaken längre men han vaknar ändå tiiiidigt. Så, för att ha en pigg å glad kille behöver han somna tidigt. Inget konstigt alls. Nu har jag ”turen” att jobba 75%, med lediga dagar under veckorna (är Ssk å jobbar även kvällar å helger) å sen slutar jag kl 15 när jag jobbar dag. Bor granne m jobbet å dagis nära så vi är hemma halv fyra.
    Kram till er, fina bilder fr födelsedagen!

  4. lotten 8 november, 2013 on 02:22 Svara

    Ja en annan hämtar sina barn vid ett eller senast två. Då får vi massa kvalitetstid tillsammans. Åren går så fort. Jag vill umgås här och nu och inte vara en karriärmorsa. Det hinner jag tids nog. Så hemskt med de barn som varje dag tvingas vara på sin förskola eller fritids till fem/ sex.

    • Martina 8 november, 2013 on 07:21 Svara

      Fast man behöver ju inte vara karriärmorsa för att hämta vid de tiderna… Jag skulle gärna hämta tidigare men iom att jag pendlar blir det en omöjlighet… (Inte det lättaste att få jobb i samma stad!

      Alla gör väl de val som passar sin familj bäst!

    • Lisa 8 november, 2013 on 08:31 Svara

      Fast vadå karriärmorsa? Det handlar ju främst om att man måste försörja sin familj. För de flesta innebär det tyvärr att jobba heltid. Jag har tur som pluggar på högskolan när mina barn är små och kan bestämma över min tid mer än när jag jobbade, men när jag ska börja mitt nya yrke kommer mina barn också gå längre dagar. Inte för att jag vill men för att det måste bli så. Vem vill anställa mig om jag alltid måste sluta klockan ett? (läser till förskollärare).

  5. lotten 8 november, 2013 on 02:23 Svara

    Skönt när man ksn umgås på en vettig tid med sina barn

  6. ;-) 8 november, 2013 on 09:57 Svara

    My goood! Får man inte ha ett normalt jobb med normala arbetstider och sitt barn på förskolan de tider man måste? Jag visste inte att man var tvungen att leva efter hur andra vill och tycker man ska leva för att slippa dessa onödiga kommentarer! Jag blir inte ens irriterad över dessa kommentarer. Jag skrattar snarare åt att dessa stackars människor som tror sig ha rätten till att tycka och tänka vad dem vill om ditt liv Evelina!
    Tänk vad bra liv vi har eftersom vi inte känner att vi behöver gnälla över andras levnads sätt 😛

  7. Agneta 8 november, 2013 on 10:11 Svara

    Alltså… Hoppas ingen å i synnerhet inte du evelina, såg min kommentar som negativ. Var absolut inte menad så. Var mest en tanke att även mitt barn somnar tidigt om kvällarna jag ville skriva om efs nån tyckt att halv sju var tidigt. Som sagt, jag har turen att bo granne m jobbet men de flesta jag jobbar m har både en å vissa tom fem, sex mil till jobbet. Inget konstigt alls. Sen är inte det nån nackdel att barnen är på dagis, är väl mest vårt eget samvete det är fel på.
    Så, min kommentarer varken nu el nånsin, har varit menad som kritik.

  8. DeMarkey - LiveYourDreams! 8 november, 2013 on 10:37 Svara

    Åh jag kan bara säga att jag tycker det känns jätte skönt att jag inte är ensam med att ha såna korta tider med mina barn! Jag har haft ångest, mått skitdåligt över att jag jobbar fulltid och inte ser mina barn mer än 1,5 timmar om dagen. Dagis ser dom mer än mig! Känns helt fel, inte alls rätt men vad ska man göra, ibland blir det så, speciellt med mina barn som lägger sig väldigt tidigt. Dom brukar somna 19:00. Nu har jag sett till att få sluta 1 timme tidigare för att se om jag inte förlorar för mycket pengar men ändå kan se dom lite mer än bara 1 timme.. det funkar just nu i alla fall och längre fram lägger dom sig nog senare och då får man se mer av dom också. Men oj vad tufft det känns.

    Det är lätt för andra att sitta och tycka en massa, att sitta och kommentera och ha åsikter över hur det ska vara men ingen vet hur man mår inombords och vad man får svälja för att stå ut med den vardagen man måste befinna sig i.

    Jag förstår och lider med dig.
    Kram

  9. Evelina 8 november, 2013 on 10:38 Svara

    Nej nej Agneta! Det var mer snacket om att vara ”karriärmorsa”. Som övriga skriver MÅSTE de flesta jobba och då också heltid, för att kunna få det att gå runt. Jag skulle aldrig klanka ner eller försöka få föräldrar som måste jobba, att få dåligt samvete. Snarare så beundrar jag de som kanske har barnen helt själva, jobbar heltid och gör allt som krävs för att familjen ska må bra. Peppa och stötta varandra istället tycker ju jag 🙂

    Det du skrev har inte med den saken att göra men jag kan ju bara säga att Elion är en liten kille som kör gasen i botten precis hela tiden så han MÅSTE somna kring 19 för att orka med dagen. Vi går in och läser bok och myser vid halv sju. Men alla gör ju det som passar en bäst 🙂

  10. elin 8 november, 2013 on 11:10 Svara

    Jag blir lite irriterad när jag läser hur folk klankar ner på andra genom att tycka synd om deras barn pga att dom bli hämtade runt 17-18 på kvällarna. Vad lever ni i för drömvärld om ni tror att alla familjer går runt genom att bara EN förälder jobbar? Alternativt att bara en jobbar halvtid? Pedagogerna på förskolor gör ett grymt jobb (oftast) med att se till individen och anpassa dagarna för den. Barnen bryr sig oftast inte, det är snarare vårt samvete. Och att då kanske lägga mer skuld på en förälder genom att säga ”Jag hämtar minsann mitt barn senast 13.00” bara för att hävda sig och verka duktig är ju hemskt. Jag tror dessutom många barn hellre är på förskolan och leker med barn många gånger än bara är hemma med föräldrarna. Alla familjer ser annorlunda ut och alla kan inte få vardagen att gå ihop på samma sätt. Men du ska aldrig behöva ha dåligt samvete pga att du måste jobba.

  11. J. 8 november, 2013 on 12:25 Svara

    Haha, något jag fruktar över att bli mamma är andra mammor! Ni kan vara riktigt elaka och poängtera hur andra familjer ska leva sina liv. Man behöver inte vara en ”karriärmorsa” för att hämta sina barn sent, min mamma har ett vanligt jobb med en vanlig lön och jag blev alltid hämtad sist på förskolan(vilket resulterade i att jag och tjejen som blev hämtad näst sist fick baka och äta hur mycket deg vi ville eftersom inga andra barn var där och snodde åt sig). Mamma har kämpat som fan efter att pappa lämnade henne, så JÄTTEKUL för er som kan hämta sina barn tidigt och få kvalitetstid med dem, verkligen. Men alla lever inte det livet och det är tråkigt när folk bara ser svart på vitt och inte tänker steget längre. Dessutom tror jag starkt på att träffa andra barn och skapa kontakter, lära sig hur man umgås och uppför sig med folk utöver sin familj och vad som är rätt och fel i en sån miljö är bra för barn, så att stanna lite längre på förskolan är inget som skadar barnet så länge han/hon trivs.

    Evelina jobbar för att kunna ge sin son den bästa uppväxt hon(tillsammans med F) kan, DET är en jävligt bra mamma. Såklart det gör ont att inte se sin son så mycket på vardagarna men man får ta vara på kvällar, helger och de stunder man får ihop. 🙂

  12. Mikaela 9 november, 2013 on 15:49 Svara

    Jag blir rent ut sagt förbannad på kommentarer som antyder att det skulle vara synd om de barn som går långa dagar på förskolan!Säger vem?Man behöver absolut inte va karriärsfokuserad,det räcker att man arbetar heltid,som många gör för att få en dräglig tillvaro och då blir det dessvärre många timmar på förskolan.Alla har inte möjlighet att jobba deltid av olika anledningar.Var familj gör vad som fungerar bäst för dem.Kan man hämta tidigt på eftermiddagen,toppen!Om man inte kan det,är man en lika bra förälder för det.Jag blev ensamstående när min äldsta son va 1 år och jag va tvungen att arbeta heltid för att få det att gå runt och min son har aldrig mått dåligt över det!Nu är jag föräldrarledig med mitt yngsta barn och kan lämna och hämta den äldsta senare/tidigare från skolan och det är självklart att det känns bra att ha den möjligheten.Skärpning föräldrar att kommentera och se det negativt med långa dagar när ni inte vet vad man har för förutsättningar,var en gör vad som är bäst för dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna