VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Som sagt

20130926-135648.jpg

It is a Beautiful day today…

Känner mig lite töntig som vill skriva make love not war men det är ju så det är. Var snäll. Sprid glädje och kärlek. Ge komplimanger. Kritik är inte fel men då ska det vara konstruktivt, inte kränkande eller negativt.

Det är dags att åka mot förskolan och hämta min lillE. Känns hur kul som helst med en Elionhelg framför! Fredagsmys, helgskoj och lördagsmys. Jag har ordnat så att han ska få rida till exempel, det har han pratat om länge nu så vi ska åka till Vicki som jag red hos förr. Något annat han pratar om är att han vill ta hål i öronen. Hur ska jag göra där liksom? Han får ju om han vill men jag tänker mig att det är i vägen på en så vild liten kille? Mina stora rosa örhängen som  han så gärna sa att han ville ha blir det ju i alla fall inte ;).


Kommentarer


  1. Malin 26 september, 2013 on 16:36 Svara

    Min personliga åsikt är att ska man ta hål i öronen ska man göra det via piercing, och absolut inte med håltagningspistol. Den senare kan orsaka diverse obehagliga skador. Ska man gå till en seriös piercare brukar de inte vilja göra hål på små barn, och det är en kvalitetssak i mina ögon.

    I övrigt skulle jag säga att när barnet kan sköta hålen med rengöring, ta hand om eventuella infektioner och sår, ansvarsfullhet vid vilda lekar, först då är det redo att få hål.

    Hoppas det var till hjälp 🙂

  2. Lina 26 september, 2013 on 16:40 Svara

    Kanske kan du köpa sånna Clip On-örhängen till honom? 🙂

  3. Helena - mamma till storA och lillA 26 september, 2013 on 18:18 Svara

    Börja med att köpa sånnadär klisterörhängen och clip on så han får testa 🙂

  4. Helena - mamma till storA och lillA 26 september, 2013 on 18:20 Svara

    Oj nu var jag lite snabb på knapparna 😉 skulle ju skriva mer!
    Kul för honom att rida! Alexander tycker det är hur kul som helst nu för tiden när han vågar. Förra året gick det inte! Men så fort vi är nånstans då det är ridning vill han testa. Kul tycker jag som också är gammal hästtjej.

  5. Linnéa 26 september, 2013 on 18:34 Svara

    Jag tycker det låter som att han ser upp till sin mamma väldigt mycket. 🙂

  6. Johanna 26 september, 2013 on 18:37 Svara

    Låt han ta, det växer igen om han ångrar sig, Piercare tar med kanyl… scary.

    • Malin 15 december, 2013 on 20:34 Svara

      Kanyl gör skonsammare hål än en pistol. Kanylen skär kontrollerat igenom örsnibben medan pistolen krossar fram ett hål.

  7. Anna 26 september, 2013 on 18:50 Svara

    Klart Elion ska få ta hål i öronen om han vill, men när han blir äldre. Min personliga åsikt är, precis som någon ovan också tyckte, att när barnet är stor nog att ta hand om rengöring och ta i och ur samt byta örhängen själv DÅ är man redo för hål i öronen. Krävs även ett ansvarsfullt beteende när man har hål i öronen då det KAN (läs: k-a-n) slita sönder örat vid lek, infektioner uppstår osv osv. Nä dagisbarn ska inte ha hål, tycker jag!

    Kram på er och njut av helgen ni har framför er! 🙂

  8. Malin Mamma Till 2 26 september, 2013 on 19:34 Svara

    Klart han kan ta hål i öronen på han om han vill. 🙂 Dottern tog jag hål i öronen på när hon var 3 år så 🙂

    Kram

  9. Lisa 26 september, 2013 on 20:59 Svara

    Det låter som en riktigt härlig helg ni har framför er! Njut till fullo med din skatt. ♡
    Det där med att ta hål i öronen, väg för och nackdelar. Testa med clip-on’s och se hur han trivs med det 😀 Kram på dig sweetpea!

  10. Denise 26 september, 2013 on 21:51 Svara

    Vi tog hål i öronen när dottern var 11 månader, och allt gick hur bra som hälst! Har en son som vill ha hål i öronen så när han vågar så får han göra det 🙂 vi har varit Påväg men då har han ångrat sig! Vill lilla E göra det så låt honom göra det också 🙂 kööör på som du gör! Du är en super mamma! ♡ kram på dig och njut av helgen!

  11. Susanne 27 september, 2013 on 06:51 Svara

    Börja med ”fusk” örhängen och se hur han trivs, och vill han fortfarande så gört 🙂 Våran dotter tog hål i öronen för 1 år sedan, bling bling ska det vara 😉 Låter som ni har men fullspäckad helg framför er! Ha en underbar helg. Kram på dig!

  12. Sandra 27 september, 2013 on 16:50 Svara

    Ett barn ska inte bestämma själv vad och hur det vill göra. Det är vi som vuxna som guidar och vägleder dem. Hål i öronen på ett litet barn är det dummaste och omognaste jag läst.

  13. Jenna 27 september, 2013 on 20:05 Svara

    Alltså Evelina! Kan du inte blocka Sandra? Aldrig vart med om någon människa som sitter och häckar (avundsjuk) vid en blogg där varje inlägg är störigt (enligt henne)!
    Man undrar ju vad hon ens gör här inne 😉

    Kram till dig Evelina

  14. Anette 27 september, 2013 on 21:53 Svara

    Fast jag håller med Sandra om att det är väldigt dumt att låta ett så litet barn ta hål i öronen. Det är ändå ett ingrepp, som kan ge infektioner, de kan fastna och göra illa sig m m. Stor risk att han ångrar sig också, tror jag. Förstår liksom inte poängen med att låta småbarn göra sådant. Det är ju mycket de vill, om de själva får bestämma, men tack och lov behöver vi ju inte låta dem bestämma. 😉

  15. Emma 28 september, 2013 on 21:57 Svara

    Så länge han går på fsk så skulle jag inte rekommendera det.
    Vad spännande med ridning, det skulle nig med grabb gilla. Måste provas någon dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna