VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Colour it up!

overaller
Ni som hängt med här ett par år vet att Elion har haft Molos overaller varje år (inte första vintern när han var nyfödd dock) och vi är SÅ nöjda. Han har haft alla de olika modellerna – Pyxis med dubbla dragkedjor är perfekt till de lite mindre barnen, sen är nästa steg Polaris (på bilden) och till de större barnen är Hero och Hopper det bästa. Elion hade Hero förra året och ska få testa en Hopper i år.

Han har aldrig varit kall i en molooverall, inte blivit blöt (minns fortfarande när han och Jastin satt i en djup vattenpöl hur länge som helst och Jastin blev blöt men men Elion var snustorr) och som ett plus i kanten är de ju väldigt SNYGGA och färgglada. För lite färg är ju inte direkt tråkigt på vinterhalvåret ;)… Tyvärr (tycker ju jag) valde Elion den typ minst färgglada av alla haha:

 

 

img-8199
MEN, den är ju också toksnygg 🙂


(Bilder Babyshop)


Kommentarer


  1. Malena 24 september, 2013 on 18:28 Svara

    Min Ebbot är 8 månader nu och har storlek 80 i kläder. Tror du en pyxis skulle passa honom, tänkte på dom dubbla dragkedjorna? Hur är dom i storlekarna? Vill ha en smidig overall som håller honom varm men så att han ändå kan röra sig i den.

    • Evelina 24 september, 2013 on 19:06 Svara

      Elion hade en sån när han var året och den var perfekt! De är inte speciellt stora så ta en eller två storlekar större än han har på kläder, måste ju vara att växa i med. Molos overaller är bra i storlek samtidigt som de är lite korta i ben och ärmar, därav storlek större. Iaf för Elion med långa armar och ben 🙂 kram!

  2. Hanna, mamma till Elliot. 24 september, 2013 on 20:17 Svara

    MEN ÅH SÅ SNYGGA!! =)
    Jag älskar grönt, men den där ljusblå var såå fin!
    Hade jag haft en dotter hade jag köpt den lila, finaste jö! 🙂

  3. Sofia 24 september, 2013 on 20:23 Svara

    Supersnygga! Vi hade en polaris förra året. Detta år kör vi nog på en Hero! Du kanske vill sälja Elions från förra året? Om det är i storlek 110 är jag intresserad 😉

  4. Alexandra 24 september, 2013 on 21:47 Svara

    Oj den var dyr! Men det kanske är värt det om de är så bra. Finns det liknande med inte så dyra? Drygt 1 800kr känns lite mkt för en småbarnsförälder dock=(

  5. ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥ 25 september, 2013 on 07:47 Svara

    Molo har alltid så otroligt fina overaller. Har du sett att dom har fina mönstrade overaller i år?

  6. Evelina H 25 september, 2013 on 07:55 Svara

    Ja, dom är jättefina men jag har inte ens råd med begagnade Molo från Tradera.. Har funderat på det ibland; hur har duu råd? Du är ju också ensamstående! =) Du kanske får hjälp från Fredrik? Tänkte faktiskt på dig och att du alltid köper Molo när jag budade på en på Tradera igår (förlooorade)och tänkte höra om du vill sälja dina gamla barnkläder vidare? Barnbloppis =) Jag är ute efter strl 110-116, men jag gissar att Elion är i samma där 😉
    Kram på dig

  7. Agneta 25 september, 2013 on 12:30 Svara

    Jag är oxå ensamstående. Dessutom sjuksköterska med rätt kass lön… Prioriterar mkt bra kläder till min son, å även till mig. Kör på Isbjörns ytterplagg å mestadels Polarn å Villervallas innekläder. Säljer dessa sen, så det blir inte så dyrt ändå. Tex så ”slipper” jag köpa galonisar efs Isbjörns skalkläder är sådana att galonisar inte behövs. Jag tror att köpa billigt blir dyrt i längden. Avsätter lite pengar på olika konton varje månad att ha till bla kläder. Tips till andra ensamstående!
    Men visst, min sons pappa köper naturligtvis oxå. Sen ett tips- jag tar ut en summa pengar varje måndag att köpa mat för. Det som är kvar på söndag sätter jag i ett ”sparkuvert”. Växer sakta men säkert!

  8. Evelina H 25 september, 2013 on 15:15 Svara

    Agneta: jag har helt enkelt inte utrymme på mer än kanske 500:- i månaden för kläder till både mig och sonen. Visst någon månad kan jag köpa något större, men då blir det indraget på bensin eller matkonto. Å andra sidan har jag ingen pappa till barnet som kan betala något just nu. Så för mig blir det endast märkeskläder om jag hittar det på loppis. Jag går mycket på barnloppisar. Köpte overall, täckbyxor, vinterjacka, vindfleece, tre tröjor,två jeans, vantar, en leksak och två pyjamasar för 300:- i lördags. Jag säljer inget utan sparar ifall jag skulle få fler barn, så slipper jag utgifterna då igen/ kan sälja det som inte används då. Ändå har jag en OK lön, låga utgifter för övrigt, noga med matkostnader, åker aldrig på resor. Det kostar helt enkelt att vara helt ensam, och det är nästan alltid andra utgifter jag behöver ha ”nödpengar” till; som läkarbesök, avdrag för vab-dagar mm. Jag håller kanske inte helt enkelt inte med om att barn måste ha märkeskläder, jag som köper det mesta på loppis har ett mycket välklätt barn med hela fina fungerande kläder ändå. Fast just vinteroverall och vinterskor vill jag gärna ska vara extra bra och nyköpt (extrakläder till dagis går från loppisar), och det svider ju..

    • Sandra 25 september, 2013 on 16:18 Svara

      Se till att ha en närvarande pappa om du ska ha fler barn

  9. Sandra 25 september, 2013 on 16:16 Svara

    Är det ngn mer än du Evelina som vet hur dyr overall din son har? Har aldrig hört talas om märket och alldeles för dyrt. Vilken grund du lägger för ditt barn med så dyra kläder? Hur ska det bli när han blir äldre? Oj så tufft. Och är det inte risk för osunda värderingar i livet, jo.
    Inga normala barn har så dyra kläder.

  10. Agneta 25 september, 2013 on 20:24 Svara

    ”Inga normala barn har så dyra kläder”. Vilket påstående va?! Brukar inte orka reta upp mig på dumma kommentarer, men nu tycker jag somliga går för långt. Vad är normalt? Och vem bestämmer? Jag tycker det är ytterst normalt OCH befogat att köpa det BÄSTA, i mitt tycke, till mitt barn! Jag älskar kvalitet, vi är ute mkt och därför kräver jag bästa funktionen. Vad andra köper ger jag blanka tusan i, skulle aldrig falla mig in att bry mig. Jag har vänner som väljer dyrt, loppis, billigt osv, men det är varje förälders val! Oavsett så vill jag ha det bästa till mitt barn! Å vad det är så väljer väl alla föräldrar vad de vill å tycker.
    Jag har inte dåligt samvete för att jag köper overall för över 2000kr, dubbla uppsättningar dyra handskar osv. Jag gör det inte för att nån ska tycka nåt, utan för att man får vad man betalar för.
    Att vissa undrar vad det ska bli av såna barn är sorgligt. Min son har inte en aning om att han har ”dyr” overall, jacka osv. Däremot är han varm, torr, glad å riktigt snygg i sina kläder!

  11. Marie 25 september, 2013 on 20:40 Svara

    Vad märkliga kommentarer! Vi satsar också på ordentliga märkeskläder till barnen, vi köper overaller från Gneis. Men, vi säljer allt på Tradera.

    Ex en overall från Gneis (för något år sedan) kostade 1 000 kr. Den användes två vintrar av två barn (bara 1,5 år emellan). Vi sålde den på Tradera förra året för 750 kr!!! Alltså 125 kr/vinter kostade den overallen. Dessutom vattentät så vi köpte inga regnkläder.

    Jag tror att det alltid finns andra prioriteringar att göra. Vi köper exvis inget godis eller läsk till barnen, inte heller chips för den delen. Och de frågar inte efter det! Vi fredagsmyser med popcorn, ostbricka eller fruktsallad istället.

  12. Anna 25 september, 2013 on 20:55 Svara

    Hej Evelina,
    Vår snart tvååriga kille har nu växt ur Elions pyxisoverall från förra året. Skulle du rekommendera en polaris eller en likt hero/hopper iår?

  13. Evelina H 25 september, 2013 on 21:15 Svara

    Suck, givetvis skulle jag inte skaffa barn och vara ensam igen. Men Tack, Hade verkligen inte tänkt i dom banorna innan, det är så sjukt kul att vara ensamstående och varför inte vara ensam med massa olika pappor till barnen. (Skämt). Har man barn, är relativt ung, är singel, hoppas nog många på att man i framtiden kommer hitta någon och ialla fall jag hoppas också att en gång till få skapa en bebis och ett syskon till min son.

    Märkeskläder eller inte, är verkligen upp till var och en. Men det är överskattat att tro att man inte kan få kvalité bra mycket billigare. Jag är proffs på att hitta kvalitet riktigt, riktigt billigt. Kanske inte alltid rätt färg
    och alltid mer jobb än att bara ”klicka hem”.
    Jag skulle gärna vilja kunna gå in på nätet och välja en overall som är både bra och har skojjiga färger. Eftersom jag inte har råd att prioritera snyggt framför billigt+kvalitet blir det mkt begagnat
    Och pengarna som inte går till en Molooverall går inte till godis och chips. Jag är välutbildad, ger min son bra mat OCH ger honom billiga kläder av kvalitet

  14. Sofie 25 september, 2013 on 21:55 Svara

    Brukar köra på polarn till Leon men i år har jag köpt Molo.. Mörkblå och jättefin! 🙂 hoppas den är varm och go med.

  15. Cicci 27 september, 2013 on 01:17 Svara

    Ha ha.. Då har jag väl icke normala barn 😉 de va de knäppaste jag hört.. Onormal för att man har dyra kläder? Thats new 😀

  16. Har också Molo i år åt barnen. Lykke har Molo för andra gången.

    Tycker dom är bra, visst lite dyra men det finns dyrare ännu och annars köper jag också det jag gillar och tycker är snyggt men det måste också vara bra och stå emot väta och kyla. Har köpt Molo åt mina barn denna vinter men ser det inte som nån sorts status, bara att de är snygga och färgglada.

    Tycker heller inte Molo är mer märkes eller status idag än tex Reima Tec , för nu för tiden kan man köpa Molo överallt liksom. 🙂

    Så inga normala barn, haha, tillåt mig le.

    🙂

  17. Jenna 27 september, 2013 on 12:50 Svara

    Sandra: vad gör du ens inne på denna blogg? Tycker du bara kastar skit på varje inlägg du kommenterar.

    Alla människor har egna val. Bara för att du kanske inte har råd med dyrt plagg till ditt barn (om du har barn) så kan det finnas andra som har det eller som helt enkelt prioriterar kvalité???

  18. Millan - två små och mamma mu 27 september, 2013 on 14:15 Svara

    Molos overaller är så snygga 🙂

  19. Rebecca 27 september, 2013 on 22:20 Svara

    Herremingud!

    Då måste mina barn med vara onormala, har för tillfället köpt på mig 3 molooveraller då ena var mindre än vad jag trodde. Köper även Molo i vanliga kläder till ungarna precis som jag köper Nova Star, Småfolk, Villervalla, HM, Lindex. meandi, polarn m. fler. Köper både begagnat, nytt och på reor.

    Jag köper det jag och barnen gillar, i utseende och kvalite och det bästa är ju att man får tillbaka en ganska stor summa från märken som Molo, småfolk, NS när man säljer vidare sen. Ojojoj mina barn måste vara bra onormala. 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna