VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

I am me, I am free

20130917-083631.jpg

Godkallmorgon! Livet är underbart men det är kallt! Höst och vinter är jobbigt när man fryser nästan alltid, även mitt i sommaren. Kunde knappt somna igår för att det var så kyligt haha. Värmer mig i förra höstens favoritkappa från H&M. Kan visst gå idag! Förra året när jag red var jag ju i och för sig helt otränad, nu har nog bodypumpen gjort en del ;).

1176218_10151679435772572_1488908952_n

Något jag lärt mig genom erfarenheter och genom många års bloggande är att när man mår bra i sig själv, alltså verkligen bra, har man inget behov what so ever att på något vis trycka ner andra. Därför är det viktigaste att se till att DU mår bra! Ett exempel var förra året när jag och F delade på oss. Då fick jag ett gäng ”onödiga” kommentarer som jag i och för sig inte tog åt mig av för JAG visste ju att vi verkligen försökt allt. Men så några månader senare fick jag ett mail från en tjej som bad om ursäkt för sina ord, och hon erkände att hon gjort det för att hon själv mådde dåligt just då. Det var fint, för att erkänna sånt är inte speciellt lätt.

Jag är så glad att jag kommit dit jag är idag. Jag är genomlycklig. I mig själv. Det är så mycket lättare att ta sig igenom hinder längs vägen då. Mycket lättare att vara den människa jag vill vara. Är. Jag vill vara den bästa Evelina jag kan vara mot mig själv, den bästa mamman jag kan vara till Elion, den bästa vännen jag kan vara till mina underbara vänner, den bästa systern jag kan vara till mina syskon. En dag vill jag även vara den bästa flickvännen till den som förtjänar det men det är rätt skönt att inte känna nån stress med den biten. Jag trivs bra med att bo själv även om det inte är något jag vill göra resten av mitt liv såklart ;)…

Nu ser vi till att få den bästa tisdagen, okej? Fyll den med sånt som gör DIG glad! Puss & kram & tack för att du finns ❤


Kommentarer


  1. Gunilla 17 september, 2013 on 09:27 Svara

    Du ger mig så mycket styrka och hopp på så många sätt så om det bara visste!! Jag hoppas du har en fin dag!
    Kramar till dig

    • Evelina 17 september, 2013 on 15:30 Svara

      Åh gulliga fina du, tack!!!! Kram

  2. Gunilla 17 september, 2013 on 09:27 Svara

    Om ”du” bara visste så klart. 🙂

  3. Ulrika 17 september, 2013 on 10:24 Svara

    Du är en sådan härlig inspirations källa!!! Önskar dig all lycka!!!

    • Evelina 17 september, 2013 on 15:31 Svara

      Kram!!

  4. Eva 17 september, 2013 on 10:42 Svara

    Alltså! Jag är en av dem som aaaaldrig kommenterar men som blir helt glad av din blogg (och helt matt av de meningslösa påhopp du får av andra till och från) 🙂 du är grym och jag beundrar dig för du lyckas med!! Heja heja!
    Ha en fin dag 🙂 hundra tusen kramar!!!

    • Evelina 17 september, 2013 on 15:31 Svara

      Åh vad söt du är! Och du gör MIG glad!! Många kramar

  5. Fia 17 september, 2013 on 11:54 Svara

    Ja man kan inte och ska inte tävla mot nån annan och man har bara sig själv i slut ändan .
    I dag behövde jag dessa ord för att räta ut en del och det tackar jag för .
    Nu vill jag önska dig en toppen dag i din fina höst jacka .
    kram.

    • Evelina 17 september, 2013 on 15:29 Svara

      Sant! Stor kram söta du och heja dig!

  6. jenny 17 september, 2013 on 12:52 Svara

    Du är så klok o peppar mig! Jag separerade innan sommaren o ska flytta om 3 v. Att bo ensam skrämmer mig samtidigt som jag vet att jag trivs att vara med mig själv. Det nya skrämmer o jag försöker lista ut vad meningen är med livet o därför läser jag troget din blogg. Om du kan vara lycklig trots skilsmässan kanske jag också kan det?!

    • Evelina 17 september, 2013 on 15:28 Svara

      Klart du kan!! MEN, du kommer må väldigt mycket upp och ner ett tag. Det går inte komma ifrån, och det behövs för att bearbeta allt. Jag hade nästintill panikångest min första helg själv i lägenheten. Satt och bölade i min säng mitt i natten för jag kände mig såå ensaaaam och ja, lite misslyckad. Nu älskar jag att mysa själv hemma. Även om sällskap är att föredra förstås :). Så, det kommer vara tufft som f-n. Du kommer gråta, vara glad och känna alla känslor i hela världen. Och så kommer det sluta med att du blir starkare än nånsin och förhoppningsvis bli lyckligare än nånsin. Om du vill och behöver finns jag här, jag ”lyssnar” gärna. Kramar!

  7. Lisa 17 september, 2013 on 15:00 Svara

    Hej sweetpea,
    du ÄR den bästa du kan vara, du har ett sunt & hälsosamt tänk. Om alla bara hade det. Man kan bara önska alla den där genuint genomlyckliga känslan. Och jag är glad för din skull att du har kommit dit du är idag. <3 Kramis

    • Evelina 17 september, 2013 on 15:33 Svara

      Du är bara världens gulligaste. Är så glad för att du hittat hit för du förgyller mina dagar! Hör av mig om jag har vägarna förbi Kalmar 😉 Kramar

  8. jenny 17 september, 2013 on 15:38 Svara

    Åh jag blir alldeles rörd av ditt personliga o uppriktiga svar, tack! Mina känslor är verkligen en berg o dalbana. Jag kan i ena stunden känna mig tillfreds med hur det blivit för att i nästa sitta o böla, känna mig ensam o misslyckad. Det jag undrar är om jag någonsin helt kommer komma över att det inte blev vi, att han inte kommer vara den som står framme vid altaret eller som blir far till mina barn… yes, jag är dramatisk 🙂 Tack för bästa bloggen o för att du delar med dig av dina erfarenhet!!
    Stor kram

    • Evelina 17 september, 2013 on 16:11 Svara

      Det kommer du mest troligt göra! Alla separationer är såklart olika och mycket beror på vilka känslor som är inblandade. Att vara den som blir bränd är såklart svårare och tuffare än att vara den som bränner, även om det också är jobbigt. Funkar det bara inte men båda har stora känslor är det nog allra svårast att ta sig vidare. Oavsett vad som hänt för er så kommer du gå vidare. Du kommer hitta the one, han som blir pappan till dina barn och så vidare. Det blir bara inte alltid som man tänkt sig men oftast blir det bra ändå. Kanske bättre till och med. Så ha hopp om just det, för det BLIR bättre. Det blir lättare. Jag längtar efter att höra ifrån dig när du också är genomlycklig igen :). Kraaam

  9. Sofie 17 september, 2013 on 16:06 Svara

    Åh, jag fick verkligen tårar i ögonen av detta inlägg!
    Du anar inte Evelina vad du och din blogg betyder för mig just nu!
    För att kort beskriva så har jag precis som du barn och man men i helgen bestämde vi oss för att separera… Har kämpat LÄNGE men nu går det inte längre!
    Du inspirerar mig till att våga samt att få hoppet om att man kan må bättre igen även om det inte känns så just nu.
    Du ger mig även en bra vägledning om hur en sund relation till fadern kan se ut för att barnen ska må så bra som möjligt efter detta!
    Tack!
    Kram Sofie

    • Evelina 17 september, 2013 on 21:50 Svara

      Styrkekramar till dig! Vi är många som vet vad du går igenom och som sagt…. Du har en jobbig tid framför dig och det kommer mest troligt bara berg och dalbana ett bra tag…. Men du klarar det! Finns här för dig med om du behöver ”prata” :). Kärlek till dig

  10. Elin 17 september, 2013 on 17:12 Svara

    Jättefin jacka!

  11. Agneta 17 september, 2013 on 17:38 Svara

    Du är så bra! Om du bara visste vilken inspiration DU är! Är ju oxå relativt nyseparerad, juni-juli typ och jag var rädd, olycklig, allt var upp å ner osv. Nu har jag börjat landa, älskar min fiiiina lägenhet, känner mig så galet nöjd med allt! Otroligt, trodde aldrig det skulle bli så trots att valet att gå isär var mitt. Min lilla gosse mår bra, vi kommer överens om allt jag å mitt x, aldrig tjafs om sonen.
    Så, fina du, tack söta för allt du ger! Du är verkligen en sån jag önskar allt gott! Å till er andra som är i den sits jag varit- det blir bra, om än det tar tid.
    Kramar!

    • Evelina 17 september, 2013 on 21:49 Svara

      Tack snälla rara du!!! Heja dig som kommit förbi det jobbigaste. Efter allt tycker jag man fått rätt bra perspektiv på saker och ting också. Vad som verkligen spelar roll. Att man skapar sin egen lycka. Stor kram till dig

  12. Agneta 17 september, 2013 on 22:08 Svara

    Konstigt nog, kan jag känna att jag först nu är riktigt nöjd å lycklig. Trots att jag har en färsk separation i bagaget. Har liksom min egen lycka som JAG måste å vill vara ansvarig för. Känner som du, jag vill (å är!!!) bästa mamman, vill vara bra kompis, syster, prestera bra å vara glad på jobbet. Jag är allt det, å är säker på att du oxå är. Däremot så måste vi alla ”tillåta” oss att ibland vara inte helt perfekta. Vi är ju bara människor! Men allt blir ju lättare med positiv inställning, att man är artig å trevlig å försöker se det goda. Sen väljer jag själv att välja det positiva!
    Brukar då min snart femåring är lite sur, händer dock mkt, mkt sällan, säga att man kan välja att vara glad. Har sett att det funkar på honom!
    Kul att du svarar, intressant m många å långa kommentarer.

  13. marie 18 september, 2013 on 10:30 Svara

    Vad många modiga, ärliga och starka kvinnor det finns här inne! Jag är inte där. Ännu. Men jag jobbar på det. 🙂

    • Evelina 18 september, 2013 on 12:49 Svara

      Du kommer dit du med! Vi är många bakom dig som sänder styrkekramar <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna