VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Varför vagn?

Morning! Men kom igen nu! Det är såhär, Elion är på riktigt stans mest spralliga kille på nästan 4 år. Tror ni då att han skulle gå med på att åka en vagn i vanliga fall? Eller tror ni att jag har en vagn på låtsas bara för att göra reklam för världens coolaste vagnar (haha)? Självklart inte! Men med tanke på att vi gillar att ta oss fram på benen och milslånga promenader inte är ovanligt kanske ni kan förstå att en vagn behövs lite då och då? Vi har alltså inte en barnvagn fortfarande för att vi är lata, utan för att kunna vara så aktiva som möjligt!

20130911-081352.jpg

Stilig i onsdagsslips! Han har stil den här killen :). Idag blev han inbjuden på sitt första kalas hos en förskolekompis… Åh! Han är så stor nu! Och fyller ju snart själv fyra år. Önskar sig för övrigt en lillebror i present. Jag vet inte men känns som att det kan bli liiite problem där… 😉


Kommentarer


  1. Cintya 11 september, 2013 on 08:53 Svara

    Hahaha! Hailey sa till mig hon ville att jag skulle få en bebis till. Då sa jag så här: Kommer du ihåg hur jag mådde när lillasyster var i magen? Kommer du ihåg att jag knappt orkade något? Kommer du ihåg att mamma var gnällig, jobbig och trött hela tiden?
    Då sa hon snabbt, neeeej mamma haha jag har en lillasyster du behöver inte mer barn!
    THANK FREAKIN GOOOOD! 😛

    • Evelina 11 september, 2013 on 08:55 Svara

      Hahah! Själv blir jag ju en ängel som gravid så ingen ursäkt för mig inte. Däremot avsaknaden av en PAPPA sätter vissa käppar i hjulet haha!
      Ses snart??? 🙂 Pussss

  2. Annika 11 september, 2013 on 08:59 Svara

    Alltsa, jag var tvungen att ga tillbaka och läsa kommentarerna om vagnen. Undrar om dessa folk som skriver kommenterarna har barn själva? Verkar inte sa? Isabella sitter ocksa ”fortfarande” i vagn när vi gar till affären. Dels för att jag kombinerar det med PW (jag menar, är det bättre att tvinga sin 3 1/2 aring pa PW??) och dels för att det är mycket trafik pa gatan pa vägen hem, och tja, Isabella har bevisat att hon är helt enkelt inte riktigt redo för trafik.
    Men att folk orkar. Suck.

    • Johanna 11 september, 2013 on 18:32 Svara

      Ja, jag har egna barn. Och det är kanske därför jag undrar. Givetvis är allt individuellt, och jag nämnde aldrig lathet eller reklambiten utan frågade i ren nyfikenhet varför E fortfarande åker vagn. OCh nu fattar jag. Tack!
      Synd bara att så många är så avigt (och blir sura) inställda till en simpel fråga. Jag la ingen egentlig värdering i den utan tänkte kanske mest på ålder och utgick från mina barn. My bad… Dumma mig! 😉

      • Karin 12 september, 2013 on 08:58 Svara

        Det är mer bara tonen i det du skriver och det konstiga är att det nästan alltid är från anonyma kommentarer. Man behöver inte öppet otrevlig för att en spydig kommentar ska märkas men om man inte har den känslan så förstår man kanske inte heller varför man kan ta illa upp.

        • Johanna 12 september, 2013 on 12:39 Svara

          Anonym? Jag heter Johanna. Måste jag skriva ut min adress med?

  3. Helena 11 september, 2013 on 09:27 Svara

    Min son är fyra och han vägrar sitta i vagn och det tycker jag är bra. Om jag ska gå långt så gör jag det när han inte är med, annars klarar han av att gå hur mycket som helst och klagar aldrig. Om man ska gå flera mil så kan man ju göra det på egen hand, det behövs kanske inte just när man har barnet med sig. Och att förbereda barn på trafik tidigt det är bara nyttigt.

  4. Emma Mamma till Eddie & Wilton 11 september, 2013 on 09:34 Svara

    Här är också en 4åring som vägrar vagn han cyklar vid längre promenader och tycker det är jätte kul och då försöker jag lära han trafik vett samtidigt …

  5. Lisa 11 september, 2013 on 09:40 Svara

    Känn aldrig att du behöver ge en förklaring, för det är du inte skyldig någon. Du ska aldrig behövs försvara dig! Vagnen såg fin ut och jag förstår att han blev glad! : )
    God morgon förresten och ha nu en riktigt fin onsdag raring! <3 Kram i miljarders triljarders

  6. Cintya 11 september, 2013 on 09:46 Svara

    Haha ja jag har hört att det kan vara en fördel att ha en partner som planterar sina soldater 😛 Absolut ska vi ses snart.. Vabbar fortfarande och nu är magsjuka och hälsar på också 🙁 Typiskt haha. Så vi är tre som är sjuka av hals, hosta och förkylning och nu Hailey som fått magsjuka på det också.. <3

  7. Martina 11 september, 2013 on 09:57 Svara

    Helena är du seriös nu? Du menar att evelina ska träna varannan vecka när hon inte har Elion? Jag tror inte Elion sitter i vagnen hela promenaden utan springer nog mycket bredvid till han blir trött. Varför ska alla vara så negativa på att alla gör olika? Mitt dotter är 3,5 och hon älskar att få följa med mig när jag ska ut och gå eller gå till affären. Och ibland cyklar hon. Är det fel då att låta ett barn följa med och cykla till affären som ligger 4 km hemifrån? Det kostar en del pengar att köra om man bor en bit från affären. Och ofta är jag hemma själv då min man jobbar i Norge och ofta är borta 2 veckor i sträck. Och jag har ingen direkt barnvakt då mina föräldrar bor 45 mil härifrån och mina svärföräldrar har oregelbundna arbetstider. Så då innebär det att jag ska träna var tredje vecka?

    • Helena 11 september, 2013 on 12:38 Svara

      Hon får träna hur mycket hon vill.

  8. Agneta 11 september, 2013 on 10:55 Svara

    Klart han kan åka vagn om man är ute en mil! Vi var till Stockholm nyss, sonen då drygt fyra år. Vi gick heeeela dagarna, var ute sent osv. Aldrig skulle det väl funka el vara snällt mot honom att gå en hel dag?! Han gick när han ville, ofta, å åkte då benen blev trötta. Dessutom somnade han gärna ett par timmar i vagnen. Nöjd pojke med nöjda föräldrar! Han åker aldrig vagn ”till vardags”, men väl vid tillfällen som dessa. Skulle inte bry mig ett dugg vad andra anser.
    Vi är mkt, väldigt mkt i farten å vill ha gossen med!

  9. sandra 11 september, 2013 on 11:29 Svara

    Min tanke är att det verkar skönt med ett barn som går med på att åka vagn. Och jag förstår att det inte är av lathet heller. Min dotter som är två är inte så jätteförtjust i att åka vagn och det är tråkigt. Det blev lite bättre ifjol när vi bytte vagn men längre promenader är bara att glömma. Du kommer ut och får motion, Elion får frisk luft och springer säkert hälften av vägen ändå. Kan bara se positiva saker med det.

    Ha en bra dag 🙂
    Kramar

  10. DeMarkey - LiveYourDreams! 11 september, 2013 on 11:52 Svara

    Ha ha säg inte att någon har ifrågasatt dig!!?? Galet vad människor lägger sig i.. jag tycker den va jätte fin och kul att lilla E blev glad.

    Kram

    • Johanna 11 september, 2013 on 18:33 Svara

      Jag ifrågasatte inte, jag ställde en fråga. Den andra kommentaren kan jag inte ta ställning till!

  11. Mikaela 11 september, 2013 on 12:14 Svara

    Tycker det är synd att du ger två kommentarer så mycket utrymme.

    • Evelina 11 september, 2013 on 13:25 Svara

      Jag känner bara att jag vill ge ett svar ibland eftersom det tydligen finns de som inte förstår att man gör det som är bäst för en själv och sin situation. Jag skulle personligen själv aldrig ifrågasätta någon annans val likt det här och jag är trygg i mina egna beslut men som sagt… Känner ändå att jag vill förklara för de som inte förstår eller kan tänka ett steg längre.

    • Johanna 11 september, 2013 on 18:34 Svara

      Det håller jag med om… undrar hos vem problemet egentligen ligger då om man skriver ett helt inlägg baserat på en eller två frågor. Eller ngt påstående, jag vet inte vad den andra skrev.
      Men E gör som E vill.

  12. Maria 11 september, 2013 on 13:38 Svara

    Hej Evelina!

    Tycker du gör helt rätt med att ha barnvagn fortfarande, ni promenerar alltid så mycket o gör saker så SJÄLVKLART ska du kunna erbjuda din son sitt/viloplats när små benen blir trötta =) =) Ni är ju så aktiva och du är så duktig som för det mesta hittar orken att ta dig ut 😛

    Och ni som tycker att det är konstigt o dåligt av Evelina att fortfarande erbjuda honom sitt/viloplats när dom är ute längre tider tycker jag bara ni ska skita i o kommentera!

    Ha en bra dag Evelina =)

    • Johanna 11 september, 2013 on 18:35 Svara

      JAg har ALDRIG skrivit att det var dåligt av E att rebjuda en vagn. Skitsmart ju! Det var ju givetvis jag som var dum och ställde en fråga och utgick från mitt eget liv. Dumt av mig. 😉 Lovar att aldrig göra om det. 😉

  13. Rosanna 12 september, 2013 on 00:02 Svara

    meeeen herregud vilka dumma kommentarer, OCH om han åker vagn, om han så skulle vara 5-6 år och åka vagn??? vad spelar det er för någon roll? mår ni dåligt av att hon har ett barn som vill åka vagn bara för att era inte gör det? det är skrattretande. Vet ni, min son är 2,5 år, han åker både vagn, dricker VÄLLING i nappflaska å ska så få göra tills han själv vill sluta ! Jag åker mycket buss med mitt barn eftersom att jag INTE har körkort än å jag skulle aldrig låta honom springa runt i en buss där han skulle kunna sätta livet till. Ser många Mammor som struntar i att spänna fast barnen med BÄLTE som finns i bussen, dom låter dom bara få springa runt hur dom vill. MITT barn sitter antingen på sätet fastspänd, Å jag med för den delen, eller så sitter han i vagnen med bältet plus att vagnen sitter fast med spännen. Många släpper barnen vind för våg, å detta med trafik och barn, NÄR DOM är 12 år fattar dom helt, dom förstår inte innan att de är LIVSFARLIGT i trafiken!

  14. Sandra 12 september, 2013 on 08:07 Svara

    Jag har två grabbar, en 5-åring och en på 3.5 år. Jag tar nästan aldrig bil och mycket sällan buss när jag ska iväg någonstans med barnen (om det inte är flera mil) då jag tycker att det är onödigt och promenader än gratis vardagsmotion. Ofta sitter båda barnen i vagnen (Brio Race) och jag kommer iväg i den fart jag vill. Jag vill kunna göra långpromenader även när barnen ska med och målet är ofta någonting roligt för dem!

  15. Tess 12 september, 2013 on 11:06 Svara

    Har en 4 och 6åring. Har fortfarande kvar syskonvagnen som dom åkte till och från i till fsk fram till i maj. Nu går eller cyklar vi till fsk och skola. Är man stressad så är det bättre att springa med dom i vagnen än att dra armarna ur led på dom stackrarna.
    Kan tillägga att min 6åring är en liten tjej:)

    Min 4åring dricker också välling. I nappflaska. Det är det mysigaste hon vet och jag låter henne själv bestämma när hon vill sluta. Då vill hon sitta i min famn och stryka mig på kinden. Urmysigt är det! Det rör sig om 5 min på morgonen och 5 min på kvällen.

    Herregud. Alla blir dom stora en dag. Varför hetsa så med allt?!

  16. Sanne 12 september, 2013 on 23:46 Svara

    Tess: Åhh vad bra skriviet. Precis varför stressa med allt.. De är redan stress som de är

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna