VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Måndagen…

…på jobbet svischade förbi! Och sen hämta, handla, kattvakta, laga mat, kvällsmysa. Ja en helt vanlig dag. Fast idag gjorde vi fredagsmat på en måndag, why not liksom. Som ni vet (ni som känner mig och har hängt med här länge) vet ju att inte direkt gillar att kocka och F har varit den som lagat mest mat i vårt hushåll. Till exempel så tror jag aldrig att jag har gjort tacopaj innan! Döm mig inte nu, ok ;)? Jag kan inte göra annat än att bli bättre. Learning by doing! Har ju lovat mig själv att laga mer mat och så där. Man måste börja någonstans! I alla fall så blev det ganska starkt vilket jag ju visste så lillE fick egen köttfärs och sådär. Men han tyckte det var jätteskoj att hjälpa till som alltid!

 

 

 

20130318-195717.jpg

 

20130318-195505.jpg

 

 

Nu kvällsmys och Familjen Annorlunda!

 

 


Kommentarer


  1. Fanny-Mamma till Theodor! 18 mars, 2013 on 21:10 Svara

    Vart har du köpt den silvriga vasen? 🙂
    Den skulle passa jätte bra hemma hos mig, hihi.

  2. alexandra 18 mars, 2013 on 21:14 Svara

    mysigt!!=) ser jättegott ut! tuff han ser ut, sötnosen!

  3. TC 18 mars, 2013 on 22:19 Svara

    Här får du mitt bästa tacopajrecept om du vill prova =)

    Gör egen paj deg eller köp färsk pajdeg ( det gör jag. )

    500 g köttfärs. En burk majs, en halv gul lök, en halv röd paprika och en burk med fetaost/salladsost. (färdig tärnad ost så går det fortare). Tacoost i påse eller riv någon som du har hemma.

    Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader har ja för mig. Låt degen (köpt) ligga framme medans du steker köttfärsen, häll på tacokrydda och vatten när färsen är färdigstekt. Fortsätt till kryddan blandats ut och vattnet avdunstat. Hacka löken och paprikan. Stäng av värmen på platan och häll i lök, paprika, en burk majs och sist fetaosten och rör runt så det blandas.

    Lägg paj degen i en pajform med låga kanter. Häll över köttförsen och allt som är i i pajdegen.

    Ställ in i ugnen i 15 min, ta sen ut och lägg på den rivna osten och låt stå ca tio min till i ugnen.

    Servera med sallad och någon god kall sås. Jag brukar blanda cream fresh med sweet chili sås =)

  4. DeMarkey 19 mars, 2013 on 12:09 Svara

    Då måste jag ge dig ett tips som är bra värt. Jag avskyr att laga mat, tänka ut varje dag vad man ska göra och så. Kan inte ens laga mat, har inga recept..
    Men så provade jag på MATKASSEN olika från Coop, Mathem, Linas och många andra. Det va bland det bästa jag gjort för jag slipper stressa, tina upp fryst mat och komma på vad jag ska göra från dag till dag. Så himla bekvämt. Du får mat och recept för en vecka (4-5 dagar). PROVA!!

    Kram

  5. Erica 20 mars, 2013 on 17:08 Svara

    Det är kul med matlagning som barnen kan vara med på, även om det kan bli lite stressande att ha dom nära spisen. Ser gott ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna