VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bebiskläder & Hårtoning

GODMORGON SÖNDAG!

 

Vi vaknade strax efter halv 8 och då startade killarna med ett bad, jag bytte sängkläder och hängde in torkad tvätt. Sen gick det av bara farten (när man kommer igång liksom) och jag fortsatte rensa mina kläder + organisera bland galgarna och så likadant med Fredriks. Sen ropade jag upp killarna och så gick vi igenom en stor platförvaringspåse vi har med kläder och lite annat med start från när Elion var liten. Rensade i den också, och gjorde en påse med slutdestination Johanna. Kanske något som kan komma till användning till ”Alfons” (eller ska jag ta bort apostroferna nu Johanna ;)?).

 

 

 

 

 

Ett av plaggen vi sparar – en av Elions allra första tröjor. Oh vad jag blir nostalgisk! Den här var med på BB… Här är den in action, så liiiiten han var ♥ Haha alla de där minsta kläderna säger jag åååh till och tillägger att ”den här måste väl ha krymt i tvätten”?

 

 

 

 

 

Första riktigt skorna, converse i vitt skinn, får såklart också stanna!

 

 

Nu ska jag springa upp och tvätta ur hårtoningen jag la i. Testade ett annat märke idag eftersom mörkblond i det jag testade sista och nästa sista gången blev mer mellanbrunt… Men detta verkar knappt bli någon färg? Jaja, om inte annat så kanske det blir som en hårinpackning, gör håret mjukare och glansigare :). Inte för att jag vill ha mörkare egentligen, solen i Grekland blekte det till en bra nyans tycker jag, men det behövs lite mer ”sting” och jämna ut eftersom jag har blonderat undertill i längderna. Annars var det nog ganska likt min egna nu på sistone och det är ju dit jag vill komma!

 

 

Kram!

 

 

P.S Ni ser kanske vilken overall det blev till Elion ;)? Han vägrar ta av sig den när han väl har övertalat nån av oss till att få testa den ”nya fina overallen”. Nån längtar till vinter!


Kommentarer


  1. Anonym 19 augusti, 2012 on 11:06 Svara

    Plastförvaringspåse?

    • Evelina 19 augusti, 2012 on 11:41 Svara

      Finns på IKEA! 🙂

  2. Isaks mamma 19 augusti, 2012 on 11:55 Svara

    Har oxå kollat på den overallen, ser så fin ut och låter som en riktigt bra overall när man läser om den(vattenpelare och så). Vad har ni för storlek? Hur lång är Elion? Min son är 98cm lång och jag tänker att stl 110 kanske blir för stort? Men å andra sidan ska den ”hålla” ända till typ mars(eftersom vintern är sååå lååång haha) och då kanske den blir liten om man köper stl 104. Såå svårt ju! Hur tänkte ni? Ha en bra dag!

    • Evelina 19 augusti, 2012 on 12:00 Svara

      Den är urskön i materialet också, tunn liksom, så han kommer kunna springa runt enkelt i snön ;)…
      Vi valde storlek 110 till Elion som är 99 cm-100 cm nånting. Har mätt lite snabbt här hemma. Han hade kunnat ha 104 också men då hade den varit precis på gränsen i ärmlängd redan nu och det går ju inte. Vi mätte helt enkel ärmar, ben och totallängden och jämförde och han behövde den större just för armar och ben. Om den ska hålla över hela vintern. Han kommer säkert kunna ha den nästa vinter också eftersom han inte växer lika mycket nu! Provade hans i 98 från förra året och den passade precis nu också så det blir en bra extraoverall ;).
      Kram!

  3. Annika 19 augusti, 2012 on 12:20 Svara

    Underbar blogg! Så inspirerande och med en positiv inställning mot livet!

    Skulle gärna vilja se ett inlägg kring dina tankar om kost och träning. Du verkar ha båda fötterna på jorden och en sund inställning till det mesta här i livet. Visst har du väl gått ner en hel del i vikt? Tycker det ser ut så på bilderna. Jag är ganska lång, precis som du, men vill ner ca 10 kg (från 75 till 65). Skulle vilja vet lite mer om hur du ser på kost och träning 🙂

    • Evelina 19 augusti, 2012 on 15:02 Svara

      Hej på dig! Jag gick ner ganska mycket, ungefär 8 kg på typ 2 månader och det var inte helt valfritt utan berodde på att jag mådde riktigt dåligt. Inget att rekommendera ;)… Jag anser att om man vill gå ner i vikt, ska göra det genom att ändra kosten och röra på sig mer. Simple as that! Jag beundrar alla som älskar träning och typ bor på gymmet men jag tröttnar så fort och håller mig därför till långpromenader, joggingturer och lite hemmaträning. Funderar på simning? Äter mer proteiner och fett än förr och undviker istället kolhydrater så gott det går (mer kyckling istället för mer pasta osv). Inte för att gå ner i vikt, men min kropp mår myyycket bättre av det! Samtidigt tror jag inte på förbud eller allt för strikta regler. Att ändra sin livsstil tror jag är det bästa, inte följa någon diet! Och så måste man fortsätta få unna sig onyttigt lite då och då, livet är för kort för annat ;). KRAM

  4. Johanna 19 augusti, 2012 on 12:23 Svara

    Ohh vad söta ni är! ”Alfons” hickar tack! 😉
    Puss

  5. mikaela 19 augusti, 2012 on 13:29 Svara

    Ser framemot ditt inlägg om ekonomikoll och burkarna !

  6. Sanna 19 augusti, 2012 on 13:53 Svara

    Hej Evelina! 🙂
    Har precis läst igenom heeela din blogg, alla inlägg! Måste bara berätta hur mycket jag ÄLSKAR att läsa din blogg!

    Vill passa på att önska dig och din fina familj en trevlig dag 🙂

    Kram Sanna

    • Evelina 20 augusti, 2012 on 20:41 Svara

      Men åh vad gullig du är, tack söta du! Kramar i massor

  7. Sara - Mamma till Max & bebis i magen 19 augusti, 2012 on 13:55 Svara

    Vi har också köpt overall. Blev en från Kax (kapp ahl.) igår rensade jag bebiskläder och barnkläder. Ska sälja av sånt vi inte vill använda till kommande bebis… blir det en flicka så kommer ännu mer rensas ut sen! helt otroligt hur mycket kläder en liten kille på snart fyra år har förbrukat!

  8. Hanna 19 augusti, 2012 on 14:45 Svara

    Kul att kolla på bebiskläder. Det är helt overkligt att barnen varit så små…

    • Evelina 19 augusti, 2012 on 14:54 Svara

      Ja eller hur :)!!

  9. Sofia - mamma till Amanda och Olivia 19 augusti, 2012 on 16:21 Svara

    Åh, babykläder kan verkligen göra så att man blir nostalgisk. Allt eftersom Olivia växer ur sina kläder så skänker/säljer vi bort allt som inte ska sparas och man inser hur snabbt de växer. Kram på er!

  10. Martina 19 augusti, 2012 on 19:56 Svara

    Att gå igenom gamla kläder är ju så kul. Jag gick igenom kläder för ett tag sen som mamma sparat sen jag var liten är 22 år nu och har inga syskon. Svårt att förstå att man varit så liten:)
    Är alltid skönt att barnen uppskattar det man köper:) Då blir det desto roligare att köpa saker:)

  11. Ulrika 19 augusti, 2012 on 20:02 Svara

    Vad bra att han gillar sin nya overall, färgerna ser jättefina ut på den i verkligheten också. Den blir ni säkert nöjda med !

  12. Emma 20 augusti, 2012 on 07:14 Svara

    du verkar så duktig på de här med storleken till Elion. Vilken storlek tog du till honom i overall detta året? Hur lång är Elion?

  13. Lola 24 augusti, 2012 on 00:09 Svara

    När min dotter växte ur sina kläder gav jag bort en stor del av hennes garderob och resten skickade jag ner i källaren i stora flyttkartonger! Åren gick och jag blev gravid igen. När jag tog ut allt från källaren för att se om jag kunde återanvända något till min nyfödde son så fick jag en chock!! Jag hade givit bort så mycket av hennes kläder när hon var liten och ändå fylldes hela vardagsrummet med hennes bebiskläder som jag hade sparat. Mycket var rosa, putti nuttigt som jag ändå inte kände för att återanvända till sonen! Vad gör man? Jag kan inte spara allt? Herregud vad jag skämdes när jag såg alla högar med kläder. Ett spädbarn behöver inte 20 klänningar, 30 par skor och massor av andra kläder. De flesta plagg var knappt använda och jag ångrar att jag köpte så mycket! Sonen har fått mycket kläder i present och vi har köpt en del också men jag hoppas att jag har lärt mig en läxa om shopping till barn! Jag vill inte överdriva med shoppingen den här gången och hittills verkar lillkillen ha en aning mindre garderob än storasyster hade som bebis! Förresten, planerar ni fler barn eller är ni nöjda med ett barn?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna