VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Skönhetsrenovering

Vi har väldigt mycket tankar om renovering just nu, skönhetsrenovering that is. Vi hade ”turen” att köpa ett redan väldigt fint hus så det handlar mest bara om att förfina det till vad vi gillar. Vilket passar oss helt perfekt eftersom varken jag eller Fredrik är såna som skulle vilja bygga om hela huset. Även om jag blir impad av de som orkar, kan och vill!

 

När vi flyttade in tapetserade vi 4 rum på övervåningen, varav tre av dom bara var en fondvägg som åkte dit (vit tegeltapet). Fredrik spikade upp hyllor och stänger i klädkammaren… Ja det är väl egentligen bara det vi ”renoverade”!

 

Det vi vill fixa den närmsta tiden är: nya tapeter i vardagsrummet (3 av 4 väggar ska få nya tapeter). Detta är ju på gång, vi väntar bara på fondtapeten som vi måttbeställde och ska hämta ut i butik. Vi vill byta köksluckor, till vita högglans. Ännu lite längre fram vill vi byta kyl, frys, fläkt och diskmaskin men tills dess räcker det att byta luckorna, bänkskivor och kakel är så fina så vi vill ha kvar :).

 

 

 

 

 

Vita köksluckor, Abstrakt från IKEA!

 

 

 

 

Fin dörr!

 

 

 

Innerdörrar vill vi byta! 2 nere och 5 uppe. Ska byta nere först, eftersom det är här vi och alla andra är mest. Nytt tak i vardagsrum och kök! Gäääärna vitt paneltak :)… Ja det är en hel del småfix och vi tar det lite pö om pö för samtidigt måste och vill vi bygga upp en rejäl buffert som vi alltid har haft innan men inte riktigt fått till nu det sista. Känns samtidigt kul att ta lite varje månad, det händer ju nåt nytt med jämna mellanrum då. Samtidigt vill vi resa mer osv osv… Känns härligt att jag går upp i procent på jobbet nu efter semestern. Ja från och med i morgon är jag ju anställd på 75 % istället för 50 :).


Kommentarer


  1. elin 31 juli, 2012 on 14:40 Svara

    dom har vi! Super fina 🙂 Se bara till att få andra handtag på luckorna, alternativt med rundade hörn på handtagen. Dom som kommer med är så vassa på hörnen och jag inte inte hur många strumpbyxor och klänningar jag dragit sönder när man haft lite för bråttom att stänga en låda, haha. Kan ju iofs vara jag som är klumpig också, men ett tips är att känna på handtagen iaf 🙂

    KRam

  2. Sanna 31 juli, 2012 on 20:37 Svara

    Härligt med ”lagom” med rust 🙂
    Jobba 75% och ha bloggen måste ju vara perfekt kombination. Skönt att få mer tid med familjen, utan att förlora allt för mycket i inkomst.
    Att ha en buffert är ju sjukt viktigt. Vi hade en bra buffert, men två snabba barn och två tuffa vintrar har fått ner den tillnill. På så vis ska detbli otroligt skönt att börja jobba igen, även om det såklart är underbart att vara hemma. Men nytt jobb ( tackar vi dig för :)) och nya möjligheter väntar!

  3. Johanna 31 juli, 2012 on 21:22 Svara

    Dom luckorna har vi oxå! Supernöjda! Träpanel i taket har vi oxå fast lutad, vill dock ha den helvit men det får nog vänta ett tag för på måndag börjar utbygget av vårt hus så då finns det MYCKET annat att prioritera! Du har en så mysig blogg. Har följt dej till och från sen du va gravid med E! Men nu när jag precis har börjat blogga själv om vårt utbygge vet jag hur kul det är att få en kommentar (även om du får många) därför vill jag bara säga att din blogg är sååå mysig 🙂 kram Johanna

  4. Hanna - Mode, smycken och min vardag 1 augusti, 2012 on 07:20 Svara

    Kul med renovering. Skulle vara kul sen att få se före och efterbilder. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna