VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Slutet?

 

Suddig bild som passar väldigt bra på min status för jag började må illa när vi busade runt innan. Illamåendet sitter fortfarande i så jag ska parkera mig i soffan med tända ljus omkring. F får gärna gå på AW ofta för oh så mysigt det är att vara själv hemma med Elion, ni vet att han ju är så pappig annars men när det bara är mamma hemma ja då är visst mamma inte så tokig ändå ;-)… Har fått många härliga kramar och pussar ikväll!

 

Nu är det bara 3 (tre!) jobbpass kvar på nuvarande jobbet. Känns jättekonstigt men samtidigt är jag otroligt nyfiken på mitt nya jobb! Det blir en hektiskt sista vecka i alla fall, inget snack om den saken. Mycket, mycket som ska fixas eller ändras helt i butiken så timmarna bara flyger fram! Min arbetsmotivation som inte var så hög innan idag blev i alla fall något högre när jag fick lite extra energi efter ett telefonsamtal på min rast. Prata med nära och kära är ju till och med ännu bättre än att lyssna på hög musik ;-).

 

 

 

 

 

Jag tror att vi har nått slutet på ännu en era, vi har definitivt sagt hejdå till blöja dagtid och nu verkar det snart även vara hejdå till vällingen. Tills nu har han druckit välling morgon och kväll men på sistone har vi fått hälla ut flera flaskor och idag bad han till och med om mjölk istället. Så jag vet inte, fortsätter det så här köper vi nog inte hem någon välling mer. Hur länge ”brukar” di små barna dricka välling egentligen?


Kommentarer


  1. Marlene 21 mars, 2012 on 20:14 Svara

    Vår son är snart 3½ och vi tog bort vällingen redan när han fyllde 2. Vi erbjöd honom kvällsfika istället i form av en macka eller frukt och han nappade på en gång 🙂 Vi testade och det gick superbra. Eftersom vi hade lillasyster på ingång så kändes det skönt att slippa blanda flaskor åt två barn 😉 Jag tror att dom visar när dom är redo, om dom inte är redo så lär dom nog skrika efter den där flaskan!

  2. Maria 21 mars, 2012 on 20:21 Svara

    Spännande med nytt jobb! Är själv i samma sits, jobbar 5 pass till på gamla jobbet för att sen två dagar efter sista börja på nya stället. Jag är fruktansvärt nervös men nyfiken.. dock trivdes jag något oerhört bra på gamla stället så ville väl egentligen inte ens sluta men men, allt för väl något gott med sig i slutändan 🙂

    Appropå välling.. Vi har försökt ge Jeff välling men nu vid nyår slutade han tvärt med det och sa ”macka” å ”mööök” (mjölk) så de va bara att ge upp det, hur smidigt å mättande de än är, tyvärr. Jag själv drack välling tills jag var 6 år 😉

  3. Jenny 21 mars, 2012 on 20:23 Svara

    Tyvärr precis bara 1 år. Han bara vägrade efter det

  4. Natalie 21 mars, 2012 on 20:25 Svara

    Vad stor han börjar bli. Min son är ungefär ett halvår yngre än elion och vi tog bort morgonvällingen för en vecka sen. Det var lite protester i början, men vi gjorde så för att se om han skulle äta bättre under dagen. Tidigare levde han typ på mellanmål och mjölk. Nu äter han även lunch och middag skapligt. Så förhoppningsvis är morgonvällingen ett minne blott 😉
    Kvällsvällingen får han fortfarande för att vi ska veta att han somnar utan att vara hungrig. Kanske att vi tar bort den när storpacket vi köpte hem tar slut.
    Pottan här tycker han bara är rolig att sitta på den vill han inte kissa, men det kommer tids nog det med. Det kommer väl när han är redo.
    Och från det ena till det andra. Vilket fint radhus ni ha, så mysigt!

  5. Housewife Diana 21 mars, 2012 on 20:32 Svara

    Åh jag har undrat precis samma sak, till när har man välling eg? Skönt att du ställde den frågan så att även jag som undrar fick svar.

    Lille E börjar verkligen bli stor, kul att se.

  6. Sofia 21 mars, 2012 on 20:39 Svara

    Dotter slutade när hon var ett. Välling är lika bra att sluta med så fort det går för ofta äter de det istället för vanlig mat.. Sen är det bara massa tomma kalorier samt sliter på tänderna.. 😉

  7. Tessan 21 mars, 2012 on 21:30 Svara

    Eddie valde själv att sluta med välling, då va han nästan 2 år när han sluta. Dom säger ju att de är bra så länge dom vill men när dom säger till själv så sluta bara. Jag kan tycka de är bra att dom får välling innan dom somna så man vet att dom får i sig om dom inte vill fika förståss.
    Eddie vägra ju fika så han får dricka drick yoghurt innan han somnar så då vet vi att han får i sig.

    Elvis är 1 år och 9 månader och han dricker välling än men vi ska börja ge dom båda fika nu på kvällarna då vi flyttat och sluta med välling/drick yoghurt.

    Gud vad fint ni bor, längtar nu ännu mera tills nästa helg då vi också ska flytta till ett radhus 🙂

    Roligt med nytt jobb, du är tuff som vågar och bra så man får testa på här i livet.
    Kram

  8. Mamma Till 2 21 mars, 2012 on 22:16 Svara

    Vår dotter slutade redan vid 1,5 år gammal då ville hon själv sluta och blåvägrade att ta flaskan. 🙂

  9. Elin 21 mars, 2012 on 22:32 Svara

    Jag tror det är väldigt olika, jag minns att jag åt välling lääänge när jag var liten. Viktor (som är ungefär 6 månader äldre än Elion) slutade med välling för ungefär 1 månad sen.

    Vad duktig Elion är som slutat med blöja, så långt har inte vi kommit. Ibland vill han vara utan (och är duktig), ibland inte. Och vi tänker inte tvinga han till något… det kommer när det kommer helt enkelt.

  10. Amanda 21 mars, 2012 on 22:37 Svara

    Saga är 2 åt och 2 mån och älskar fortfarande sin välling! 🙂 hon får ha den så länge hon själv vill 🙂

  11. Johanna Olsson 22 mars, 2012 on 06:29 Svara

    Min son fyller 3 i sommar å älskar sin välling dock ger vi han typ bara 1-2 mått. Å blöja är han långt ifrån redo för vill knappt sitta pottan. Men så har han nyss fått en öillasyster me så han har gått tillbaka lite i sitt beteende. Kladdar med mat igen å så.

  12. Josefine 22 mars, 2012 on 10:33 Svara

    Gibson som är 3 år och 1 månad kommer nog dricka välling tills han är 50 känns det som. Han ÄLSKAR sin välling och får en flaska innan läggdags, och ca 1,2 dl en gång vid 04-05.00 tiden. Nej, vällingen vill jag inte ta ifrån honom, men däremot NAPPEN! Han älskar sin napp men får bara ha den när han sover, vilket gör att han vill ”sova” tusen gånger om dan, och det skapar jättemånga irriterande konflikter…

  13. Sofie 22 mars, 2012 on 20:57 Svara

    Ännu en som älskar sin välling här, allt för mycket känns det som….
    Anton blir 2.5 år idag så lär nog hålla på ett ta till…

  14. Anonym 24 mars, 2012 on 10:01 Svara

    Välling innehåller bara massa skit,som palmolja ex så jag ser ingen anledning att öht börja med det. Mjölkprodukter öht är bara skit. Slembildande och en stor bidragande faktor till ”öronbarn”
    Välling 2 gånger om dagen. Herrejösses!
    Ta inte illa upp. Jag tror bara inte alla vet om det.
    Men vet man om det och ändå väljer att ge barnen den skiten,ja då vet jag inte vad jag ska säga mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna