VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pistachio cardigan från ChillNorway söker nytt hem och barncancerfonden behöver din hjälp!

Jag har alltså en Pistachi cardigan från ChillNorway i storlek M att ge bort till någon annan som förhoppningsvis kommer gilla den lika mycket som jag gillar min :-)!

 

 

 

 

 

För att vara med och ”tävla” vill jag att ni är med och förändrar världen tillsammans med mig! Jag vill att ni SMS:ar FORSKA till 72900 och på så sätt bidrar med 50 kr till Barncancerfonden.

 

Varför just barncancerfonden då? Jag har träffat många kunder under tiden jag jobbat i butik, vissa fastnar mer än andra. Förra veckan hjälpte jag en mamma och hennes son och hela mitt tankesätt fick en liten knuff efter att ha pratat med dom. Den här fantastiska lille killen har kämpat länge mot cancer och har precis börjat få gå ut sådär på stan och han var så glad! När han sa att han varit sjuk tänkte jag ju först förkylning eller något, men när jag fick höra varför han bott på sjukhus 150 dagar bara förra året fick jag kämpa mot tårarna. Jag vet ju såklart att cancer finns överallt bland oss, men det blev så påtagligt där och då. Fick mig en tankeställare om hur bra jag, vi har det. Lilla E är FRISK, vi är friska och det är ju faktiskt det som betyder något. Den här killen var så LYCKLIG trots att han inte är frisk, men det går på rätt håll och det är mycket tack vare att han är en liten kämpe men också tack vare all forskning som finns.

 

Så för att vara med i denna lite annorlunda tävling vill jag att ni skickar iväg sms:et och skriver att ni gjort just det i en kommentar till det här inlägget. Koftan är en storlek M alltså, jag har S på min och den normal i storleken. Många bäcker små mina vänner!


Kommentarer


  1. Elin 1 mars, 2012 on 12:31 Svara

    Vilken fin tävling!! Visst skulle det vara kul att få vinna den oxå men det blir en vinst i sig att ha skänkt pengar till forskningen! Min mans lillasyster dog i cancer bara 23 år gammal. Det är så viktigt att det forskas så att vi kan bli av med denna hemska sjukdom!!
    Bra initiativ av dig!

  2. Hannah-Sofia 1 mars, 2012 on 12:34 Svara

    Åh vad bra med lite välgörenhet på samma gång! Har skickat sms från både min och karlns telefon! Alla barn förtjänar att vara friska och må bra! Håller tummarna att jag vinner! 🙂

  3. Bina 1 mars, 2012 on 12:38 Svara

    Vilken fin tanke, klart man vill bidra lite.

  4. Sandra & Zepplin 1 mars, 2012 on 12:43 Svara

    TACK!
    Tänker ofta på att jag ska bidra till just barncancerfonden men tyvärr har det inte blivit av.
    Tack vare ditt inlägg här så skickade jag precis iväg ett sms 🙂

    Tårarna är nära och jag kan inte ens föreställa mig hur det måste kännas att få beskedet att ens älskade barn har cancer!
    Alla kan vi hjälpas åt för att försöka göra något åt det..

  5. Nadja 1 mars, 2012 on 12:45 Svara

    Så fint av dig gumman!! Kram

  6. Ida 1 mars, 2012 on 12:46 Svara

    Känner inget barn med cancer (tack och lov) men min mamma dog 45 år ung efter 1.5 års sjukhus/hospice vistelse. Så jag har sett sjukdomen på nära håll. SMS är självklart skickat. FINT initiativ Evelina!

  7. Izabella 1 mars, 2012 on 12:49 Svara

    Oj vad bra idé med en sån här tävling!

  8. Rebecca 1 mars, 2012 on 12:55 Svara

    Vilket bra iniativ. Nu har jag smsat! Så hoppas vi att många är med och tävlar så att barncancerfonden får ihop massa pengar! Och jag håller självklart tummarna att jag vinner.. 😉
    kram

  9. Emma 1 mars, 2012 on 13:04 Svara

    Toppen-bäst ju!!

    Sms skickat & fler kommer det att bli! 🙂 Och om koftan skulle åka åt mitt håll är det bara en bonus!

    Kram på er!

  10. therese 1 mars, 2012 on 13:07 Svara

    Givetvis skickar jag ett sms!!!. Min syster fick precis veta att hon har bröstcancer så vinner jag denna kofta blir det en fin present till henne <3

  11. Anna 1 mars, 2012 on 13:12 Svara

    Sms skickat, fint initiativ! Vore jättekul att vinna den fina koftan! =)

  12. Emily 1 mars, 2012 on 13:19 Svara

    Hej! Vilken fin tanke! Klart att jag är med och ”tävlar”!! Håller tummarna för en liten visst oxå 🙂

  13. Emily 1 mars, 2012 on 13:20 Svara

    Vinst, ska det stå! 🙂

  14. Helena 1 mars, 2012 on 13:22 Svara

    Kan bara hålla med ovanstående tjejer – ett väldigt fint iniativ! Snacka om att förena nytta med nöje 🙂 Har nu skickat sms:et och vill gäääärna vara med och tävla!

  15. Annika 1 mars, 2012 on 13:32 Svara

    Nu har jag sms:at. Jag tävlar aldrig i vanliga fall där man oftast ska ”gilla” på Facebook, skriva motiveringar mm, men här känner jag att jag måste vara med. Klart att jag vill vinna men även om jag inte gör det har jag ju bidragit till en mycket bra sak. Hoppas nu att många tävlar så att barncancerfonden får in massor med pengar!

  16. Petra 1 mars, 2012 on 13:45 Svara

    Bra Evelina, vilken fin tävling! Självklart är jag med och räddar liv och har skickat sms!! Hoppas att vi blir jättemånga som tävlar. Koftan, som jag verkligen har velat ha sen jag såg den första gången, spelar ingen roll alls längre utan det enda viktiga är insamlade pengar. Våra barn får inte dö av cancer! Ibland behöver man en extra tankeställare om vad som är det viktiga i livet och vad som egentligen räknas- bra att du hjälper till! Stoooor kram

  17. Ammi 1 mars, 2012 on 13:47 Svara

    Hej! Självklart är jag med och bidrar till barncancerfonden, det har jag gjort förr och gör det gärna fler gånger. Kul att vara med och tävla om koftan också, jättefin!
    Det finns en liten tjej 3 år ung i grannstaden vid namn Malva som vi följer i hennes kamp mot cancern. Vi hejjar och stöttar den familjen så gott det går. Tyvärr så har läkaren redan kommit med sin dom och det är så fruktansvärt och grymt att veta vad som kommer ske men vi håller tummarna för att det kan ske mirakel. Just forskningen kring cancer är så viktig. Ingen ska behöva drabbas av det.
    Ta hand om er!!

  18. Cissi 1 mars, 2012 on 14:08 Svara

    Jag vill inte vara med och tävla om koftan, men eftersom jag själv jobbar med barnonkologi tar jag alla tillfällen jag kan till att få folk som verkar intresserade av att hjälpa. att hjälpa mera!

    Kika in här: http://allicima.blogspot.com/2012/02/almers-hus.html

  19. Hanna 1 mars, 2012 on 14:13 Svara

    Åh vilken himla fin tävling Evelina! Hoppas att allt fler tar efter dig, och gör så! Det är sånt här som faktiskt skiljer bloggar åt, vissa försöker faktiskt göra en skillnad, det är så fint!
    Skulle egentligen ha smsat ändå, men det är ett bra sätt att påminna! 🙂

    Jag skulle mer än gärna vilja vinna, jag har velat ha ett plagg från chillnorway i två-tre år nu, och är helt käär i märket! Jag har googlat mååånga gånger och bara drömt, haha! Även om det är två helt olika viktiga saker- cancer och fin kofta, men som sagt, jag skulle mer än gärna bli den nya ägaren! Kram!

  20. Mikaela 1 mars, 2012 on 14:35 Svara

    Vilken fantastisk tävling, min moster fick cancer förra året och är mitt uppe i all behandling och att se någon så nära sig få denna hemska sjukdom gör ont i mig, så självklart har jag skickat iväg inte ett utan två sms!

  21. Mikaela 1 mars, 2012 on 14:42 Svara

    Vilket fint initiativ Evelina! Jag tävlar aldrig annars på bloggen, men denna tävling kan jag inte låta bli att vara en del av! Har skickat ett sms och fler lär det bli. Tack för att du öppnar upp ögonen för oss! Många bäckar små som du skriver..

    Att koftan ligger i potten är endast en bonus, men det är klart att man håller tummarna 🙂

  22. Elin 1 mars, 2012 on 15:23 Svara

    Åh, vilket otroligt smart och trevlig tävling. Cancer är fruktansvärt hemskt på alla sätt, men särskilt då små oskyldiga barn drabbas! Självklart vill jag vara med på det, jag har nu skickat iväg mitt sms och anmäler mig härmed till tävlingen 🙂 Ha en underbar dag!

  23. frida claesson (från SpEk3b) 1 mars, 2012 on 15:42 Svara

    Hejsan.

    Å vilket bra ide och ett väldigt bra initiatiov. Skickade två gånger då jag vet om en familj i min stad vars pojk inte ens är 2 år och har cancer. Du fick mig att verkligen göra detta som jag så många gånger funderat på att göra, nämligen skänka pengar till cancerfonden.
    Vare sig vinst av en fin tröja eller ej så känner jag mig otroligt tillfreds med att bidragit till detta viktiga ändamål.

    Talar om flera gånger varje dag för min son hur fin och tacksam jag är för att jag just fick bli hans mamma.

    Kramar frida

  24. Anna 1 mars, 2012 on 16:09 Svara

    Du har då hjärtat på rätt ställe!
    Du borde ha startat en insamling i ditt namn så du sett hur mkt pengar du drar in till en sån viktig sak.
    Jag har skickat sms iaf, och kommer säkert skicka fler i framtiden – bara tanken på att min finaste skulle drabba och det inte finns något garanterat botemedel gör mig illamående..
    TACK för att du väcker oss för det här <3

  25. Paula 1 mars, 2012 on 16:27 Svara

    Jag har turen att ingen jag känner har cancer *peppar peppar ta i trä* bara tanken på att någon nära skulle få den hemska sjukdomen får det att tåras i ögonen. Jag brukar skänka månadsvis men skickar ett extra sms nu så kanske, HOPPAS att de kan hitta ett botemedel!

    Tröjan är för övrigt jättefin och skulle vara kul att vinna den!

    Tack för en bra blogg Evelina! Hoppas du gillade böckerna 🙂

  26. Frida 1 mars, 2012 on 16:50 Svara

    Vilken fantastisk idé och vilken underbart fin tanke av dig! Jag skickar mer en gärna många sms till barncancerfonden! Vill också passa på att tacka dig för en mycket inspirerande blogg. Fortsätt som du gör! Kram

  27. Carolina - mamma till Wilda 1 mars, 2012 on 16:52 Svara

    Vilket otroligt bra initiativ Evelina! Blev glad når jag såg denna ”tävlingen”. Att alla tävlande gör någon slags nytta istället för att sitta o motivera snyffthistorier. 🙂 att belysa insamlingar för barncancer är otroligt viktigt. Själv stödjer jag barncancerfonden och barncancerföreningen så ofta och mycket jag kan så du fångade mitt intresse med en gång och såklart är sms ivägskickat! 🙂
    Kram

  28. Andreea 1 mars, 2012 on 17:02 Svara

    Hej! Vilket fint förslag! Sms är ivägskickat och ska även tipsa andra. Har själv lyckan att ha två friska små barn och det gör ont i hjärtat att tänka på att det finns barn/familjer som lever med sjukdomen. Otroligt viktigt med forskning och förhoppningsvis ett botmedel för alla! Mvh Andreea

  29. Marie 1 mars, 2012 on 17:26 Svara

    Självklart är jag med och bidrar =)! Fantastiskt fin tävling <3

    Kram Marie

  30. Jessica 1 mars, 2012 on 17:58 Svara

    Fantastiskt bra initiativ! Bidrar redan varje månad till Cancerfonden men bidrar gärna lite mer 🙂 många bäckar små…

  31. Emma 1 mars, 2012 on 18:16 Svara

    Fina Evelina!
    Sms:et är skickat! Känns skönt att kunna bidra till forskningen på ett så enkelt sätt! Tack för din inspiration! Vacker kofta!! Stor Kram!!

  32. Emelinda 1 mars, 2012 on 19:30 Svara

    Vilken fantastisk idé! Sms’et är skickat 🙂

    Psssst, tycker du om spinning tycker jag du borde dra ihop ett lag och spinna loss för Barncancerfonden den 31/3 🙂 http://www.barncancerfonden.se/Spin-of-hope/Om/

  33. Jenny 1 mars, 2012 on 19:47 Svara

    Bästa Evelina, vilket fin initiativ! Tack för att du fick mig och många andra att smsa och bidra till forskningen. Och – det är en jättevacker kofta som jag hoppas kan bli min. 🙂

  34. Frida 1 mars, 2012 on 20:23 Svara

    ÅÅÅÅÅÅHHH vilken fin idé, go you!!! Både jag & min sambo pepprade iväg några sms 🙂

    Kram!

  35. Fanny 1 mars, 2012 on 20:25 Svara

    Tack Evelina för att du fick mig, och flera andra, att bidra till något gott. Ofta stannar sådant här vid tanken, men ibland är det inte bara tanken som räknas, utan det behövs mer.
    Min kusin fick cancer 1,5 år gammal, lika gammal som min son är idag och för mig är det ofattbart att ett litet barn ska behöva vara sjuk..
    Min bästa vän drabbades av cancer strax efter gymnasiet och har genomgått mycket svårt på grund av detta. Båda kvinnor lever idag, förmodligen tack vare forskning!
    För mig är det inte viktigt att vinna, min vinst fanns i sms:et och att jag har dessa två kvinnor kvar i livet!
    Men koftan är jättefin så givetvis skulle jag ljuga om jag sa att jag inte skulle bli glad för den 🙂 KRAM!

  36. Ann 1 mars, 2012 on 20:45 Svara

    Gud vilken fin tävling, tänk om alla tänkte mer som dig. Jag jobbar med cancersjuka vuxna och har en kompis som är svårt sjuk i cancer. Man blir ändå så berörd varje gång man hör andra männsikors öden, särskilt barns. Man vill inte att det ska få vara såhär! Du har ett stort hjärta!

  37. Lolitha 1 mars, 2012 on 20:46 Svara

    Vilken bra idé! 🙂 Självklart har jag skickat iväg ett SMS och vill gärna vara med i tävlingen också!

    Min bästa väns lillasyster fick cancer när hon var 6 år gammal. Men tack vara mediciner så är hon idag 22 år gammal helt frisk och friskförklarad sedan många år. Forskning kan verkligen göra skillnad!

  38. Andrea 1 mars, 2012 on 20:56 Svara

    Vilken jättebra idé! Självklart vill jag vara med 🙂

  39. Hannah 1 mars, 2012 on 21:04 Svara

    Jättebra initiativ Evelina och fin tanke och att du verkligen vill försöka göra skillnad och peppa andra att göra detsamma. ”Ingen kan göra allt men alla kan göra något!” Självklart har jag sms:at och koftan är verkligen jättefin men det viktiga är inte att vinna (även om det vore en trevlig bonus) utan att vi blir många som sms:ar Barncancerfonden! Känner tack och lov inget barn med cancer men har förlorat flera andra människor i min närhet i olika slags cancer inom loppet av några år och vet hur det är att stå nära någon som är drabbad av just detta hemska och maktlöst se på när de kämpar tills det inte går längre men att förlora sitt eget barn i cancer måste vara det absolut värsta som kan hända en´! Kram

  40. Sofie 1 mars, 2012 on 21:09 Svara

    Väldigt bra tävlingsregler! Jag är med!!

  41. Charlotte 1 mars, 2012 on 21:23 Svara

    Vilken bra ide! Såklart vill man bidra med det man kan. Jag har tidigare jobbat på en barnavdelning med svårt sjuka barn och detta känns som något viktigt för mig…

  42. karolin 1 mars, 2012 on 21:46 Svara

    Fina vackra goa Evelina! Inser du hur GLAD du har gjort mig idag med det här initiativet?!?! Nu när min brorson blivit sjuk i just cancer så kan jag inte annat än älska dig för att du gör en sån här sak. SJÄLVKLART är jag med och tävlar om så ”bara” för att skicka sms:et 🙂

    Många kramar till dig!!

  43. Yohanna 1 mars, 2012 on 21:52 Svara

    Har smsat, bra med ett
    Litet wakeupcall i vardagen.

  44. Petra 1 mars, 2012 on 23:43 Svara

    Blev både otroligt glad och samtidigt ledsen när jag läste om detta..Otroligt glad för att Du finns, att det är såna som du som ger oss andra en tankeställare samtidigt såå ledsen för ALLA som drabbas av denna hemska sjukdom! Stort Tack till dig.

  45. Caritha 2 mars, 2012 on 06:48 Svara

    Har precis hittat till din blogg och verkligen fastnat för hur bra du skriver. Tävlinge tycker jag var ett lysande sätt att få människor att tillsammans göra något bra samtidigt som koftan är ursnygg. Jag smsade dirket till Barncancerfonden när jag såg tävlingen.

  46. Marie B 2 mars, 2012 on 08:32 Svara

    Hej!
    Vilken fantastiskt omtänksam idé!
    Du verkar verkligen vara en godhjärtad person.
    Detta är jag med på!!! Och det viktigaste är inte att vara med och tävla om koftan, jag vill vara med och bidra med pengarna i första hand.

  47. […] härligt att ni är så många som vill vara med i min ”välgörenhetstävling”. Förstår ni hur bra ni är?? I LOVE YOU! Önskar att jag hade en Pistachio cardigan åt er […]

  48. Stina 2 mars, 2012 on 09:21 Svara

    Jag är med i the movement! Tror på ”pay it forward”! Jag har nu gjort så att det varje månad ska föras över en 100-lapp till barncancer

  49. Elin 2 mars, 2012 on 10:13 Svara

    SÅ himla fin tävling Evelina! Och vilken liten kämpe du träffat, sådana möten lämnar ju ingen oberörd! Självklart att man vill vara med och bidra <3
    Många kramar!!

  50. malin hm 2 mars, 2012 on 10:17 Svara

    Varje månad när jag fått lönen har jag som tradition att sms:a in 100 kr till cancerfonden/barncancerfonden. Ett tips som jag, vi din fina blogg, gärna vill förmedla till andra 🙂 Som sagt, många bäckar små… Kram!

  51. Hanna Arvidsson 2 mars, 2012 on 12:21 Svara

    Super!!! Nu får de lite pengar tack vare din blogg 🙂
    Jag har sms:at o håller tummarna för att jag vinner den superfina koftan som jag har suktat efter sen den kom ut!!!

  52. Susanne 2 mars, 2012 on 13:03 Svara

    Vilken fantastiskt fin ide!! Jag har sms:at och skulle bli såå otroligt glad om den superfina koftan skulle bli min.
    Kram

  53. bella 2 mars, 2012 on 15:53 Svara

    Sms:et är skickat från mig också men jag hoppas att ”therese” vinner så hon kan ge koftan åt sin syster. Minsta lilla ljusglimt i det virrvarv av mörker som det förmodligen innebär att få en sådan diagnos är mer än välkommet.

  54. Michelle 2 mars, 2012 on 19:35 Svara

    Vilken fantastisk id’e! Självklart smsar jag och bidrar till detta!
    Jag har själv 2 kroniskt sjuka syskonbarn och fått trösta min syster många gånger när månaderna på sjukhus tickar på och hon vill hem! Denna fina cardigan skulle hon dessutom älska 🙂

    Kramar

  55. Emma 2 mars, 2012 on 21:49 Svara

    Jag är en volontär människa. Har arbetat på SOS i Spanien och har fadderbarn i Indien. Det glädjer mig till tårar när jag ”möter” människor som dig. Tack Evelina! Såklart ska jag bidra med 50 kronor. Man snöar lätt in på samma typ av välgörenhet och nu har du öppnat ett nytt alternativ.
    Kramar, Emma.

  56. Jenny Åkerblom 6 mars, 2012 on 11:48 Svara

    Min pappa gick bort i cancer för två år sedan, han blev inte så gammal 63 år, men det kändes ändå som att han levt ett långt fint liv. Han hade varit ute och rest, fått 5 barn, 6 barnbarn. Naturligtvis känns det hemskt och jobbigt. men att den hemska sjukdomen drabbar små barn som har hela livet framför sig, det är hemskt och så orättvist! Skickar ett sms från både min och mannens telefon. Tillsammans räddar vi fler små goingar!

  57. Såklart bidrar vi med 50 kronor. Bra initivati!

  58. Maria Franklin 6 mars, 2012 on 22:30 Svara

    Hejsan!
    Bra initiativ! Just barncancerfonden ligger mig extra varmt om hjärtat… Klart jag vill vara med! Kram

  59. Ida S 7 mars, 2012 on 09:56 Svara

    När jag var 9 år gick min stobror bort i leukemi. En händelse som kom att forma mig för all framtid. En händelse som jag inte önskar ens min värsta fiende men som fick mig att själv börja arbeta inom vården. Allt för att ge tillbaka lite av all den glädje och omtanke som personalen gav mig när min bror var sjuk. Så SJÄLVKLART bidrar jag till barncancerfondens forskning. Kanske kan vi rädda någon annans syster/bror, dotter/son.

    Kram <3

  60. Linda 7 mars, 2012 on 23:36 Svara

    Vilket fantastiskt initiativ! Barn är det finaste vi har och alla borde ha en chans att få vara barn. Men som du säger behöver man ibland påminnas om det för att se verkligheten. Du har påmint många av oss, det ska du vara stolt över! Självklart är jag med och bidrar till forskningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna