VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

1994

img_4461.jpg

 

Hur kul är det inte med gamla kort? Igår skulle jag leta fram de bebisbilder jag har på Becca och då hittade jag en hel del roliga foton. T.ex. det här på mig (lika gammal som Elion är nu), min storasyster och vår lillebror, på hans ettårsfotografering. Jag la ut den på instagram och 100 % av kommentarerna tyckte att Elion är väldigt lik mig. Skrattade högt åt Karros kommentar där hon skrev vad Elin sagt, alltså Elions kompis som är lika gammal som honom. Hon var helt övertygad om att det var Elion som klätt ut sig i klänning och peruk!

 

Idag är jag med minisarna, pappan i huset åkte iväg tidigt för att köpa trall till trädäcket som håller på att byggas vid stugan. Igår kväll körde han länge där ute också, tror klockan var 23 när han kom hem. Han känner att han har lite att ta igen nu när jag var frånvarande i tre dagar pga. jobb och förlossningen hehe. Snart bara en semestervecka kvar! Jag ägnade kvällen åt att, förutom minimys och promenad med Karin innan de små skulle sova, titta på The Affair och halvligga på spikkudden i soffan. Planen för dagen är att åka ut en sväng till stugan och försöka hitta en välkommen-till-världen-present till Leon från våra små. Men det kanske får bli imorgon istället, vi får se. Hade tänkt göra det till en utflykt med busstur och det vet jag inte om vi hinner med idag när vi ska ut till stugan.

 

Note-to-self – 1 månad kvar till vår lilla getaway till Palma!!!

 

Kommentera


Annons

JAG HAR BLIVIT MOSTER IGEN!

Jag är tillbaka efter några av de häftigaste dagarna i mitt liv.

 

Dagar då jag fick vara med på min lillasysters förlossning och möta min systerson. Vara en av dom som såg honom komma till världen! Alltså det var så mäktigt. Kommer ta lång tid att smälta och jag har verkligen varit (är!!) helt tagen av upplevelsen. Vet knappt vad jag ska skriva om det! Mer än att det var helt övermäktigt och jag kommer vara evigt tacksam för att jag fick vara med. Haha dom tackade mig flera gånger för att jag var med. Om dom bara visste hur tacksam jag är för att ha fått vara med. Mitt huvud jobbar stenhårt på att komma på något jag kan göra för att visa det men det känns inte som att de någonsin kommer att kunna förstå hur mycket det har betytt för mig. Kanske jag ska erbjuda mig att vara barnvakt precis när dom önskar i resten av våra liv? Fast det är ju mer belöning till mig själv det också när jag tänker efter hehe. Han är så söt så jag smäller av…

 
 

img_4451.jpg

Här var jag i tisdags 13.00. Minuten efter gick jag in hos Becca och Anton för checka in för ett dygn av förlossning. Hon ringde mig på natten vid halv två så jag var förberedd på att åka men hann faktiskt med två timmar på jobbet innan jag åkte. Var lite oklart om de skulle få plats i sin hemstad eller åka till annan stad så vi avvaktade med att jag kom av den anledningen. Man kan säga att jag haft fullt upp sedan senaste inlägget (Elion åkte ju dessutom tisdag morgon så måndagen gick åt att maxa tiden med honom) och därav min bloggtystnad 😉

 
 

img_4450.jpg

Här var jag igår onsdag klockan 05.01. Då hade vi varit inskrivna på förlossningen i ganska exakt två timmar och jag kom på att jag bara måste föreviga den här vackra tavlan.

 

Jag kommer att berätta mer om då Leon kom till världen men just nu måste jag smälta allt först. Återhämta mig rent sömnmässigt också. På cirka 35 timmar sov jag EN timme haha. Men inatt har jag ju sovit så vet inte om det bara är själva händelsen som överväldigat mig. Känner mig på något sätt knockad av hur häftigt livet är!? Kanske ska bli doula på heltid…Ska såklart fråga Becca vad som är okej att jag skriver och visar också :)

 

 

Kommentera (3)

Annons

EN RUNAWAY TILL BION

T-shirt Lindex, kjol H&M, väska Mango, skor Skopunkten

 

Min älskade väska från Mango har gjort sina sista dagar tror jag allt, Den köpte jag faktiskt på Mallis under Elions första utlandsresa när han var 1,5 år så kanske får se till att köpa en ny nu när jag åker dit igen. Behöver ju ha en svart axelremsväska i lagom som det får plats lite mer i än bara plånbok i min samling :)

 

 

 

 

Idag gömde vi oss inne i biosalongen en stund (så svalt och skönt där haha), jag och Elion (och mina blåmärkiga ben haha). Vi såg Hotell Transylvania 3 och vi gillade den båda två.

 

Den där seperationsångesten som kommer precis innan ens barn ska resa iväg i tre veckor… Den är inte kul. Jag känner mig rätt cool överlag när han ska resa iväg med sin pappa och sina farföräldrar, det är liksom heelt okej att de får resa och träffas så mycket de vill. Varför skulle det inte liksom? Jag vet som sagt att Fredrik hade tyckt likadant om rollerna varit ombytta och jag haft familj och släkt långt bort. Men i takt med att dagarna minskar och det är fyra, tre, två dagar till avfärd för de här sommarresorna som brukar bli några veckor kommer en annan typ av seperationsångest. Blir lite gråtig bara jag tänker på det faktiskt. Men det enda som spelar roll är att Elion får härliga veckor och jag finns ju bara ett samtal bort tills vi ses igen.

 

Fram tills tisdag morgon när han åker försöker vi fylla dagarna med roliga saker och han har till stor del fått välja vad han vill att vi ska göra de här veckorna. Idag blev det bio. Ikväll vill han ha övernattning med en vän så jag ska snart bädda för det (vänner måste han ju också passa på att träffa även om jag helst skulle vilja ha honom för mig själv de här allra sista dagarna hehe) och imorgon ska vi nog åka och bada ute vid stugan.

 

 

Kommentera

Annons

LUNCH I GRÄNNA HAMN

Utflykt till Gränna stod på gårdagens agenda. Nästa år måste vi åka över till Visingsö men vi sa att i år ”hinner” vi inte. Vi vill att Elion ska vara med då (sist vi var där var vi bara tre, Idun låg i magen) och han åker iväg på tisdag (i tre veckor!!), därav ”tidsbristen”. Skriver hinner och tidsbrist inom ”” eftersom vi såklart har tid men tid är ju alltid en prioriteringsfråga. Vi vill hinna med så mycket som möjligt men samtidigt hinna med semesterns måsten ute vid stugan. Dessutom, nästa år behöver vi definitivt ingen vagn med oss och det känns bekvämast att åka så. Nu använder vi ingen vagn när vi gör såna här mindre utflykter, men ska man vara iväg en dag och gå mycket är den fortsatt med.


IMG_8691 IMG_8695

Hamnens mysigaste och bästa restaurang enligt oss är Pri Kro


IMG_8698 IMG_8704  IMG_8724IMG_8714

Vi satt i skuggan på uteserveringen och åt pizza med utsikt över badplatsen.


 IMG_8753 IMG_8776

Sen strosade vi ut mot hamnen för att titta på båtar, men det var för varmt så vi blev inte så långvariga.


IMG_8781

Jag är en dålig influencer som visar plagg som inte går att köpa i butik haha. Den här kjolen köpte jag på MQ förra året men det är faktiskt första gången jag använder den. SÅ skön. Och fin! Älskar tyll!


Titeln influencer är för övrigt något jag känner allt mer att jag inte förtjänar. Jag är fortsatt ganska trött på all utseendehets och falska fasader och har bestämt att jag kort och gott ska blogga i min takt och så länge det känns roligt. Alltså mer som det var förr. Jag vill inte känna att jag måste skriva tre inlägg om dagen men känner jag kreativiteten flöda så kan det lika gärna bli så. Att utesluta barnens ansikten känns som en naturlig utveckling för mig med tanke på mitt yrkesval som socionom men också för att jag helt enkelt inte vill dela med mig lika mycket till vem som helst. Jag vill träna på att inte leva så mycket med bloggtänket utan försöka vara mer i nuet och inte känna att jag måste dokumentera allt. Alltså livet är SÅ kort och att inte titta på allt genom en kameralins eller scrolla på iphonen i tid och otid är mitt nya motto. Jag vill vara mer närvarande i familjelivet. Ni som vill fortsätta se Elion, Idun och Aston får helt enkelt följa oss på instagram (heter happilyeve) där de fortsätter vara med men på privat konto.


IMG_8797 IMG_8831  IMG_8870IMG_8869

Det känns som att Elion nyss var min tvååring men han fyller nio i vinter och det är ju Aston som är familjens tvååring. Elion har blivit så stor att han kan agera fotograf :)


IMG_8882 IMG_8893 IMG_8896

Inget Grännabesök utan polkagrisar! Eller jo, förra besöket var när vi var på bröllop och då köpte vi inga 😉Kommentera

Annons

MYSFAMILJEDAG

Dagar när man inte planerar mer än grovt brukar bli de bästa! Idag hade vi lunch i Gränna hamn på schemat, en årlig tradition vi har kört alla år (alla nu fem haha). Pizza på Pir Kro, strosande i hamnen och polkagris köp i ett av alla bageri på hemvägen. Sen hamnade vi i en skuggig lekpark för att sen köra vidare till stugan för bad och middag. Vi hade ändå mat i kylskåpet däruppe och ville inte alls hem. Härligaste sommardagen hittills!!

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna