VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

IT’S ALL ABOUT THE LEO

Idag är en dag som jag har längtat efter hela veckan! Jag och Mange ska få ett barnfritt dygn eftersom de små ska sova hos farmor och farfar, och pga. det har jag bestämt mig för att bara plugga halvdag. Innan de lämnas över vill jag göra något roligt med dom och tanka minimys :)


Så planen för dagen är att plugga effektivt, träna snabbt på lunchen för att sen hämta dom på förskolan. Sedan går vi till ”farmor och farfars” lekpark och har med oss picknick. Jag har frågat om farmor vill möta upp oss där och sen tänker jag att vi går hem till dom, dit Mange får komma efter jobbet för att hämta mig och säga hejdå till minisarna. Nu på morgonen har vi packat väskorna för övernattning och stekt pannkakor till vår picknick. Man får vara tidseffektiv när man vill hinna med allt och lite till.Vet inte hur det är med er men jag blir lite avis på Iduns nya jacka från Jollyroom. (Vi) älskar leo! Idag när vi gick upp var det 4 minusgrader och ni ser ju ljuset… Magiskt vackert!


Igår fick jag en rensarimpuls och kollade samtidigt igenom samlingen av Elions gamla ytterkläder och skor. Dessa som Idun har på sig är därifrån, och Aston fick ärva Iduns höstkängor från förra året. Tänk att Idun snart är lika gammal som Elion var när han träffade Mange första gången!? Han var nästan 3 år och 11 månader, det blir Idun i februari så några månader kvar men ändå. Vi brukar säga att snart finns det inget glapp på barnålder där Mange inte har varit med. När vi träffades var det ju ett glapp från nyfödd och till 3 år och 11 månader. Känns jättekonstigt faktiskt, att Elion var sådär liten när vi träffades! DÅ kändes han jättestor haha. Om tre veckor fyller han 9 år!


Fredagskramar!


Kommentera

Annons

MORNING!

Godmorgon!

 

Idag efter jag lämnat minisarna på förskolan tog jag omvägen hem för att vakna till. Kanske borde borstat håret innan jag gick hemifrån ser jag nu haha. Men seriöst, mer ofixat, mer oretuscherat och färre filter i sociala medier! Orkar inte den ytlighet som är överallt…. Alla sponsrade skönhetsoperationer inte minst, usch. Jag är inte emot ingrepp, absolut inte, om det är ordentligt genomtänkt. Men jag tycker inte att man ska göra reklam för det, dvs. försöka sälja in det hos andra (och då ofta unga tjejer). Inte få det att framstå som vilken vardaglig handling som helst! Det finns massa risker med alla ingrepp så det är inget man ska ta ”lätt” på. Jag hoppas att den här trenden som är vänder (att utseende och yta får backa i ”viktighet”) för oavsett hur trygg man är i sig själv så tror jag att man påverkas på något sätt. Mer eller mindre. Beror såklart på många faktorer, t.ex. hur ofta man är inne i sociala medier, dvs. hur ofta man utsätts för nästan orimliga krav (eftersom det mesta dessutom är retuscherat och redigerat och ibland till oigenkännlighet). När man ständigt blir matad med en perfekt yta som dessutom inte ens finns (oftast tänker man ju inte på att allt ofta inte är perfekt där under ytan) men den biten ser man ju inte och därför är den lätt att glömma bort.

 

Alltså jag är så trött idag. Helt slut i kroppen, tror träningen igår tog hårt haha. Men älskar träningsvärk och nu känner jag motivation för att ta tag i min fysiska hälsa igen! Dessutom, även om jag känner mig trött, så gör träning också mig gladare! Förenade nytta med nöje med min morgonpromenad i alla fall och planerade min dag samtidigt. Nu börjar nästa etapp och idag tänker jag att det blir mycket research, vi måste hitta passande artiklar till vårt tilltänkta ämne.

 

 

Kommentera (1)

Annons

EFFEKTIV ONSDAG!

Hej i onsdagen! Är helt förvirrad med veckodagarna, jag tycker att det känns som torsdag idag? Ska alldeles strax gå och hämta minisarna och känner mig toknöjd med dagen. Jag och min uppsatspartner har färdigställt en av de två examinationerna som är kvar i denna kurs. Är alltid lika skönt att bocka av något på check listan! Det är helt klart ännu ett tips när man studerar på universitet/högskola. Man KAN inte göra allt som ska göras på en gång i en kurs. Det är för mycket att läsa och fixa med. Så att bara ta en sak i taget hjälper otroligt mycket och ofta finns det en tidsplan man kan luta sig mot i studieguiden. Den här examinationen är en uppsatsplan, alltså en planering över vår kommande C-uppsats. Det ska bli riktigt roligt att få börja med den! Kanske ni vill läsa den när den är färdig i januari? Tänk att jag då har nått en kandidatexamen! För mig är det SÅ stort, det var länge jag bara drömde om att samla högskolepoäng, innan jag bestämde mig för att satsa 😉

 

Belönade mig själv med lunchträning! Sprang en runda (nåja, joggade för jag har så tokdålig kondition haha) och avslutade inne i gymmet. Underbart!

 

IMG_9484 IMG_9487IMG_9486

Lite höstigt på vårt matbord. Vi har höstlov vecka 44 men det är väldigt olika i Sverige va? Jag hoppas få till något mysigt med barnen då, men det beror på hur det ser ut den veckan eftersom sista examinationen ska in på fredagen.

 

Tack för alla era kommentarer om boende och drömboende! Har läst alla och tycker tankarna om att anpassa boende efter livssituation låter klokt. Man har ju ändå inte samma behov när man är barnfamilj som när barnen flyttat ut t.ex. Så vi får försöka tänka här och nu men ändå ganska många år framåt. Vi är också otroligt hemmakära som en del av er nämnde och för oss är det viktigt att trivas hemma. Ett mer prisvärt alternativ hade ju helt klart varit att bygga helt nytt i utkanten av stan någonstans, men vi båda prioriterar att bo inne i stan och nära till centrum. Speciellt när vi ändå har stugan 15 minuter från stan hehe. Så kanske ett radhus i stan ändå är ett bra komplement till stugan, eller ja, vice verca. Vi får se vad som händer men med varningar om att räntan ska börja öka snart känner vi att vi nog inväntar det och ser vad som händer. Även om vi kommer tjäna väldigt bra tillsammans när jag är färdig och har fått jobb vill vi ändå inte dra på oss för stora boendekostnader. Jag vill ju som sagt hellre resa mer t.ex :)

 

 

Kommentera (3)

Annons

EN BÄTTRE MÅNDAGSKVÄLL

Tre faktorer som gjorde min måndagskväll glittrig och glad! 👆🏻


En minidejt när barnen somnat (ja det känns som en dejt bara man får äta ostört 😂) var verkligen en bra start på veckan! Och en försmak av vad som komma ska, på fredag ska vi nämligen få ett barnfritt dygn eftersom farmor och farfar ville låna dom. Ser fram emot det såå mycket, att sova hemma utan barnen har vi bara gjort en gång tidigare. Det blir en speciell helg på fler sätt – på söndag ska jag träffa min mamma, för första gången på över sju år! Blandade känslor men känns ändå bra.


Kommentera

Annons

OLYCKLIGT KÄR!

Vad SKÖNT det är att vara tillbaka i ”vanliga” rutiner. De första veckorna på terminen innehöll två salstentor vilket gjorde att jag ville komma igång tidigt på morgnarna för att effektivisera dagen och därför lämnade jag också barnen tidigare (halv åtta så inte jättetidigt men innebär ändå tidiga morgnar). Nu tänker jag att de ska gå 08.30-15 istället. Idag sov Aston till nästan 08, så himla himla skönt att inte behöva väcka några barn och ta det lite mer soft på morgonen. Ibland vaknar de tidigt (Idun vaknade jättetidigt idag) men det är ändå skönt att ta det lite som det kommer. Var inne på att fortsätta med 7.30-lämningar eftersom Aston är så väldigt förtjust i att ha rutiner och det finns ju ändå en tjusning med att komma igång tidigt på morgonen… Men näe, detta är antagligen sista året som vi kan göra såhär. Nästa höst börjar jag mest troligt jobba 8 alla dagar. Så det är klart att vi ska ta chansen nu när den finns och njuta av att inte ha måsten tidigt på dagen (bortsett från min jobbdag en dag i veckan när jag börjar 8).

 

Husvisningen igår då. Jamen det gick väl inte riktigt som planerat. Jag hade ju tänkt att vi skulle gå på den för att återigen, som efter de andra visningarna vi sporadiskt har varit på de senaste åren, inse att vi har det bättre som vi har det. Men vi såg detta huset och tänkte att det är nog bra att gå för att känna efter om det är en villa vi vill ha, innan vi gör en stor investering i vårt radhus. Resultatet blev att jag blev kär, olyckligt kär, och känner nu att det är ju inte alls kul att någon annan ska köpa mitt hus. Olyckligt kär är jag alltså för att vi inte kommer att köpa det. Dels är jag student och vi är inte riktigt i läge att låna upp pengarna mellan och dels så vet vi fasen om vi egentligen någonsin vill ha ett så stort huslån. Säg att vi skulle få lägga 5-6000 extra i bara ränta och amortering (och det med dagens ränta) om vi skulle byta hus mot vår boendekostnad nu. Jag vet att vi äger mycket fastighet för det vi betalar (två fastigheter och ca 7500 i månaden tror jag det är och då amorterar vi ändå mer än vi måste) men att öka med flera tusen i månaden när vi redan har det bra känns ja jag vet inte… Jag vet inte om jag skulle känna att det är rimligt att lägga så mycket pengar på boende när vi ju bor som vi gör idag. Helt okej och veta att det kommer bli väldigt fint om vi bara bestämmer oss för att stanna här. Det blir många resor för 60 000 på ett år!

 

 

Om vi räknar upp vad vi vill ha i ett boende säger Mange sjöutsikt och jag att det ska ligga nära skog. Det här huset har sjöutsikt från två håll och utsikt över skogen från ett annat. Det är ändå inte så många hus i vår del av stan som har det så, så det gjorde nog att det kändes som ett hus för oss. Meen, sjöutsikt och nära till skog har vi ju faktiskt vid stugan. Och nära badstrand från radhuset också för den delen. Sen vill jag gärna ha tvåplanshus men Mange hävdar bestämt att enplans som vi har idag är det bästa 😉

 

img_8732.jpg

Så ja, det gick ju inte riktigt som planerat haha. Samtidigt är det väl bra att ha känt såhär för nu får vi verkligen ta oss en funderare över hur vi vill göra med det här huset. Den stora renoveringen som väntar och hur mycket pengar vi lägger in i den beror såklart mycket på om vi tänker oss bo kvar där länge, eller om vi letar efter något annat.

 

Hur tänker du kring boende och hur mycket pengar tycker du är rimligt att lägga på ett boende bara för att få drömhuset? Är ett husköp lika med att bo kvar för alltid, eller ”byter ni upp” er med tiden?

 

 
 

Kommentera (15)

För att få de senaste uppdateringarna