VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

SNÖ PÅ JUL?

Hej vänner! Hur har ni det såhär innan jul? Hoppas ni INTE stressar och känner att ni har en härlig högtid framför er. Ni är många kloka som säger att det är viktigt att anpassa sig efter sin egen familj och skapa egna traditioner. Tror det ligger mycket i det, att många stressar runt i onödan för att göra andra till lags. Jag försöker att fokusera på att det ska bli så bra som möjligt för oss, i vår familj, och att det viktigaste är att vi får vara tillsammans. Jag älskar att både få och ge julklappar hehe, men det behöver inte gå till överdrift och summa kardemumma så är det jag värdesätter allra högst den tiden vi umgås. Ser fram emot julmusik, spela spel och massa skratt och kramar.

 

IMG_0498

Såhär ser vår gran ut i år. Vi köpte en plastgran på IKEA förra året tror jag det var? Eller förrförra? Snacka om kort minne haha… Men i alla fall så sa vi att vi vill ha en plastgran i våra ägor även om vi kommer köpa riktig gran mellan varven också. För jag tycker ju att ingen plastgran slår en riktig gran vad gäller hur fint det blir. Men en plastgran slår en riktig gran i smidighet. I år är ett sådant år 😉

 

 

IMG_0500

Älskar denna vita granen som Aston gjorde på förskolan förra året.

 

 

 

IMG_0503

Och här har vi julkulan 2018!

 

 

IMG_0504

IMG_0505

Och lite mer egengjort ♡

 

Igår vaknade vi upp till ett tunt men vitt täcke. Och faktiskt så ser det just nu ut som att det blir en vit jul! Det ska snöa fredag, lördag och hela vägen fram till jul vara minusgrader. Vore kul om det blir mycket snö kring jul så vi kan tillbringa tid i pulkabacken. Kanske det även blir is på sjön vid stugan så vi kan grilla och åka skridskor :)

 

KRAM

 

Kommentera (2)

Annons

INKRÄKTAR PÅ HELGEN LITE

Söndag får bli en pluggdag för mig. Måste kompensera för mycket jobb i veckan helt enkelt. Plus att det börjar närma sig jul, och vi vill såå gärna känna oss ganska klara med det mesta då eftersom deadline för första inlämningen är direkt efter jul- och nyårsledigheter. Lyllos dom som skriver examensarbete på vårterminen istället… Så även om jag inte brukar sitta och plugga på helgerna får det helt enkelt bli så just nu. Det kommer det vara värt sen när det är färdigt :)Det har blivit en liten minimakeover i hallen. Får visa er en dag snart men ska få upp några tavlor bredvid den stora runda spegeln, och på väggen där den vita, avlånga spegeln satt tidigare.


En minimakeover fick även mitt hår igår. På bilden ovan var jag på väg ut mot stan och frisören, så det är innan förändring. Det blev ungefär 3 cm kortare så just nu känns det jättekort, men jag vet ju att man brukar vänja sig vid det nya ganska fort. Plus att det verkligen behövdes, jag har inte varit hos frisören på evigheter. Har inte tonat håret på fem månader nu heller. Det är jag lite småstolt över haha, med tanke på att jag ändrat mitt hårs färg alltid sedan jag var typ 11 år. Tror inte det har gått så länge som fem månader sedan dess faktiskt. Eller jo, kanske där i början men inte sen jag liksom aktivt började färga håret. Det ska bli spännande att se hur min egna hårfärg ser ut (ja det ser man ju rätt bra nu eftersom det växt någonstans mellan 5 och 10 cm på dessa fem månader) men vi får se hur länge det håller i sig. Till våren eller sommaren kan jag tänka mig att jag kanske vill ha i liiite blonda slingor för att få den där känslan av liv och effekt som det då blir, men just nu känner jag mig nöjd.


Hoppas du har en härlig helg och tredje (!) advent.
KRAM


Kommentera

Annons

JULGRANSMINNEN

Vi brukar ha fredagsmys tillsammans alla, men igår var faktiskt inte pappan i huset med. Vi har börjar sälja av lite möbler i stugan och det var två köpare som ville komma just igår eftermiddag. Så då passade Mange på att vara där och jobba ett kortare pass, för att inte åka ”i onödan” fram och tillbaka.

 

Tacomiddag serverades och efter åt vi några bitar godis till efterrätt.
 

 

Granen har vi haft på plats sedan någon dag efter första advent, men senast igår hänges det upp egenpysslade julgranshängen. Dessa tycker såklart minisarna är extra roliga att titta på. Själv minns jag hur granarna såg ut när jag var liten. I det enkla bor det vackra stämde inte där. Nej vi barn fick pynta den för egen hand och som vi ville. Kulor i alla möjliga färger och former, glitter likaså, och egengjorda smällkarameller från skolan. Minns just kottarna i olika färger och googlade lite igår. Verkar som att det var poppis på 50/60/70-tal. Skulle faktiskt vilja få tag på såna för jag får en varm känsla av att tänka på just dom. Som jag har skrivit förr så minns jag jularna som de bästa, trots att mycket annat var jobbigt. Vilket säkert är anledningen till att jul betyder lite extra för mig.

 

Nu kommer snart Cissi och Charlie för att leka med mig och minisarna, ska bli mysigt! Antar att vi kommer prata lite om nyår också eftersom vi ska fira tillsammans med familjerna 😊🎉🥂🎆

 

Kommentera (6)

Annons

LUCIA, JOBB & C-UPPSATS

Heeej!


Alltså jag förstår inte var dagarna tar vägen? Sedan vi hördes senast har jag mest jobbat eller pustat över C-uppsatsen. Jobba känns fortfarande lika roligt (även om det som i veckan har blivit ganska många timmar), skriva C-uppsats not so much, mellan varven. Igår kände både jag och min partner in crime att vi mest bara ville dra täckena över våra huvuden och sova bort tiden en stund. Det är verkligen en berg- och dalbana och emellanåt känns det som att man aldrig blir klar. Men idag hade vi handledning och tydligen så verkar vi i alla fall vara på rätt spår ändå hehe. Och innerst inne så tror jag väl ändå att det kommer bli bra. Men ändå. Såå stort arbete, största hittills. Men så är det ju ett examensarbete också.Morgonen började dock med minisarnas första luciafirande! Eftersom de sover länge om morgnarna för tillfället fick vi väcka dom men det var då inga problem att få upp dom. Farmor var också med, och Elion och Fredrik. Elion har varit riktigt sjuk i influensa i veckan men idag var första skoldagen. Tacksam över att Fredrik körde förbi så att Elion kunde se sina syskon sjunga innan skoldagen började.


Helgen bjuder på playdate, frisörbesök och MASSA MYS. Kanske lite plugg också 😉Kommentera (2)

Annons

NYA PLANSCHER

desenio bloggIMG_0485 

Jag har förnyat vår tavelvägg över soffan med nya härliga motiv och det kändes verkligen på tiden! De tidigare planscherna som hängde där var alla fina (många var också från Desenio), men de var aldrig tänkta att sitta tillsammans såhär eftersom tavelväggen tillkom lite plötsligt när tavellisterna över soffan havererade och vi insåg att det nog bara ska vara upphängda tavlor där helt enkelt hehe… Nu äntligen har jag valt planscherna för att de ska sitta tillsammans.


Alla planscher finns hos Desenio och ni kan köpa era favoriter med 25 % rabatt (ej på ramar eller handpicked-/collaboration posters/personliga posters) om ni anger koden evelinaXdesenio


IMG_0486IMG_0494

En blandning av allt från kaliforniska palmer till ett vackert arabiskt fullblod (gissar jag på att det är). Grönt som accentfärg trivs jag väldigt bra med och det känns som pricken över i:et att få in lite grönt även på väggen.
IMG_0477

Favoriterna av favoriterna? Hästen, Eiffeltornet, Brooklyn bridge och skog. Hästarna var något som räddade mig i början av tonåren när det var kämpigt hemma, Paris och New York vill jag tillbaka till inom en snar framtid och skog, skog är lugn för mig. Rida i skogen skulle vara lite av en jackpott alltså men det var SÅ många år sedan sist. Typ 10 år. När barnen är större och jag känner att jag har tid hoppas jag att jag på något sätt hittar tillbaka till ridningen.


Perfekt julklappstips, en inramad plansch till någon du tycker om, med något den personen tycker om på planschen. Passa på, 25 % rabatt alltså om du handlar hos Desenio mellan 11-13 december och anger koden evelinaXdesenioKommentera

För att få de senaste uppdateringarna