VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

SJUKSKRIVEN


 

I måndags var jag inne på jobbet och mellanlandade en dag mellan två sjukskrivningar. Förra veckan var jag hemma för förkylningssymptom och igår tisdag var det dags för min planerade operation på vänsterfoten.

 

Jag fick hur som världens bästa besked innan nästa sjukskrivning. I februari fick jag veta att jag skulle bli tillsvidareanställd inom IFO (kommunens individ och familjeomsorg) redan 1 mars (hade innan ett längre vikariat) med placering på mitt nuvarande kontor året ut. Men så i måndags fick jag slutliga beskedet om något chefen hintat om redan för några veckor sedan – jag blir tillsvidareplacerad på kontoret. Tjoho! Det gick snabbt i svängarna och ingen är gladare än jag. Tänk att veta att jag har en fast plats i världens bästa arbetsgrupp.

 

 

Det firade jag med att köpa vackra rosor till mig själv hehe. Tänkte att det dessutom passar extra bra med dina blommor att titta på i och med att jag kommer vara hemma några veckor framåt.

 
 

 

Klockan 07.10 igår morse hade jag tid för operation på en klinik inne i stan. En operation jag väntat länge på (har haft hallux valgus på vänster stortå sedan tonåren) och skjutit upp två gånger sedan jag fick klartecken för operation hösten för 1,5 år sedan, för att det inte riktigt har passat in i livet med en sådan operation. Halv tio låg jag hemma i soffan igen. Sjukskrivning och VAB i kombination (Mange jobbet hemifrån med så jag är absolut inte ensam med barnen!) 😉

 

Operationen gick jättebra, det var över på en halvtimme. Det kirurgen hade att anmärka på om han skulle anmärka på något var att han såg tendenser till artros på brosket han tagit bort. Man kan visst se tidiga tecken på det, och precis som hallux valgus är det väldigt ärftligt i just stortåleden. Der verkar som att jag kanske har ärvt båda från min kära farmor då. Men artrosen handlade om när jag är kring 60 år eller så, så inget att tänka på nu.

 

Det har gått jättebra hemma sen också. Förutom att jag missade detaljen om hur viktigt det är att äta ordentligt med tanke på alla starka mediciner. Började bli yr och må illa efter någon timme hemma och efter lunch tuppade jag av (låg i soffan som tur är och hann ropa på Mange först). Mange ringde till kliniken för att fråga om de trodde att det berodde på att jag inte tål morfinet (men jag har ätit morfin innan, senast för eftervärkar efter Idun och Astons förlossningar). Det konstaterades rätt snabbt att ”det är inte konstigt hon mår så dåligt med så mycket stark medicin i kroppen om hon inte ätit ordentligt”. Jahopp. Beställde pizza som familjen åkte och hämtade och sedan blev det faktiskt successivt bättre, i takt med att jag fick mat i magen. Framåt senare eftermiddag och kväll fick jag väldigt ont. Blev bara bättre av att jag gick runt en stund med kryckorna. Antar att det var svullnad som gjorde så ont? Och sen att det lättade när jag rörde på foten. Var orolig för natten och trodde jag skulle behöva upp och gå med jämna mellanrum. Men jag sov såå gott hela natten. Vaknade ibland och flyttade lite på kudden under foten, men hade inte det minsta ont. Morfinet gjorde nog att jag sov så gott med, idag har jag varit galet trött och sovit i soffan flera gånger under eftermiddagen. Väldigt lite ont.

 

Imorgon ska jag på första återbesöket, hoppas allt ser bra ut då med.

 


Annons

Kommentarer


 1. Mi 25 mars, 2020 on 21:33 Svara

  Krya på dig, bästa botemedlet är att vila.

  • Evelina 25 mars, 2020 on 22:30 Svara

   Tack snällaste du 🥰❤️🙏🏻

 2. Marie 26 mars, 2020 on 09:27 Svara

  Vill gärna veta mer om hur allt gick till, från att du sökte hjälp osv. Skulle också behöva göra en sån op! Men trodde inte ens det var möjligt i ung ålder.. så glatt överraskad! Lider en del.

 3. guld diskho 26 mars, 2020 on 09:52 Svara

  wow bra skrivet

 4. Marianne 26 mars, 2020 on 17:04 Svara

  Grattis till din anställning ! Så roligt !

 5. Linda 28 mars, 2020 on 09:51 Svara

  Krya på dig :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna