VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

FEBER & MYCKET BYGGPLANERING

Natten mellan lördag och söndag hade jag feber men det gick ganska snabbt över även om jag fortfarande är ganska knockad av förkylning. Det känns skönt att ta tag i pluggeriet igen, är tacksam för att febern inte kom idag för jag har verkligen hur mycket som helst att läsa inför tentan om några veckor. Förstår inte hur jag ska hinna. Barnen går i regel 9-15 på förskolan (om inte jag börjar 9) och det är väl lite för kort just nu eftersom jag även gör annat än bara plugga, men tentaveckan har jag förberett med lite extra tid på morgonen. Men Mange vill säkert till stugan någon extra kväll i veckan också så det passar ju bra att jag tar igen lite läsning då i värsta fall.
 
Igår förmiddag var verkligen den mysigaste på länge! Eftersom jag kände mig hängig efter natten hamnade jag i soffan och barnen som sovit dåligt hela helgen somnade på varsin sida på mig. Och till och med Mange satt still i flera timmar haha. Tror både han och VI behöver mer av sånt. Vi måste sluta stressa förbi varandra och bara lösa allt så smidigt som möjligt hela tiden för att hinna med så mycket som möjligt. Viktigt att vara med varandra då och då.
 
Vi var på IKEA igår eftermiddag för att spana på inspirationsrummet jag såg i lördags. Den delen som Mange bygger nu när han river den gamla stugdelen är lite drygt 25 kvm och där ska det bli kök och vardagsrum i ett kombinerat rum. På sikt om vi bygger ut ännu mer kommer matplats bli där vardagsrummet hamnar nu, men det är ju långt bort. Nu blir det litet men vi har försökt lösa det så effektivt som möjligt och det var lite kul att se en liknande planlösning för att få ett hum om hur det kommer att kännas. Litet ja, men vi tror att det kommer bli mysigt men ändå kännas modernt!

 

Hos oss kommer köket också vara i vinkel men mot andra sidan. Där köket är på långsidan av väggen här kommer vi istället ha en altandörr ut precis brevid köket, och matbordet brevid den.

 

Detta rummet är något kortare än vad vi kommer ha, så vi får liiite mer plats på längden. Bra för oss som behöver ha en soffa med plats för minst 5. Men vi kommer ha soffan på samma plats, och till vänster om den, där det står en grå byrå här, kommer det vara en öppning mot hallen. Från hallen kommer man till sovrum och badrum (den delen som Mange bytt klart nu). Mitt emot soffan kommer TV vara, och brevid den plus nästan hela kortsidan (dvs väggen brevid soffan) kommer det vara stort fönsterparti, med utsikt över sjön.

 

Även om det är väldigt mysigt här tror jag inte att vi kommer ha lika mycket möbler, vilket nog kommer bidraa till en känsla av mer rymlighet. Tror det blir jättebra!

Citadellvägen 7 copy

Under vår sofftid igår när barnen sov planerade vi vårt andra renoveringsobjekt också. Vi har inte ändrat mer på planlösningen från här förutom att slå ner väggen mellan matplats och vardagsrum. Vi har länge försökt komma på bästa utbyggnaden och hur vi ska ändra om inuti skalet som är nu, men det har varje gång vi suttit med ritningen inte känts helt hundra. Igår tror jag faktiskt att det sa KLICK för oss båda. Jag som för tillfället är väldigt inspirerad av lösningsfokuserad familjeterapi (som vi läst om i veckan) tog mig an det tankesättet och frågade högt vad vi skulle vilja ha, var visualiserar vi att vi kollar på TV, var tänker vi att vi sitter och äter… Alltså vilket rum vill vi ha åt vilket håll ungefär, baksidan är helt insynsskyddad och framsidan är det inte. Vardagsrum vill jag INTE ha mot vägen utan mot baksidan för mer avskildhet. Matplats och kök kan vara framåt. Kombinerat med Manges ”think outside the box” satte vi det!

 

Just nu tror vi att det blir såhär: i det som är vardagsrum nu kommer vi ha TV-vägg på väggen mot altanen, och matdel i delen där braskaminen är nu. Braskaminen kommer vi byta ut och den nya kommer stå mellan TV och matplats. Där det är kök i dagsläget kommer dels väggen flyttas ut en meter från sovrummet för att det ska bli mer lagom stort (det är Elions sovrum idag) och där ska soffan stå. Väggerna som är runt utåt ska rivas och det blir endast en pelare där kyl och frys är nu för att bära av. Utanför där matplatsen är idag kommer det nya köket byggas och det kommer vara en köksö mellan det och soffan, ungefär där matplatsen är nu. Tror det blir SÅ himla bra. Just det, där det nya köket blir, det kommer att byggas ut hela vägen bort till garaget också, precis jämte garaget blir vårt nya sovrum och sen kommer hallen får en ny placering (ungefär där stora badrummet är idag) och det blir två stora badrum istället för ett stort och en liten. Den ena med dusch, tvättmaskin och torktumlare och den andra med badkar. Men den delen är klar i tanken sen länge, det var den kanske viktigaste delen vi inte riktigt har fått kläm på. Först tänkte vi ha kvar Elions rum som det är i storlek, för att på sikt slå ner väggen till det och ha tre sovrum igen. Men med tanke på att 4 sovrum är väldigt attraktivt plus att jag vill bli familjehem i framtiden känns det ju ännu bättre att göra långvarig plats för 4 sovrum.

 

BÄSTA måndagen till DIG!

 

 


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna