VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FLYTTSTÄD COMING UP

Ja det är ju tre veckor tills vi är i huset och renoverar för fullt, ungefär 5 veckor tills vi har flyttat in helt. Det känns jääätteskönt att det blev så bra med tillträde och överlåtelse, att vi har kvar lägenheten i två veckor. F ska då ha Elion lite extra den första veckan när vi måste renovera på senare eftermiddag och kvällstid eftersom M jobbar fram till midsommar. Sen har han semester och då kan vi köra på dagarna i ända och förhoppningsvis bara ha flyttstädningen kvar den sista helgen i juni.

Jag skriver detta inlägg tillsammans med DSFM som är proffs på just städning och kan hjälpa er som bor i Stockholmsområdet med detta. Vad säger ni, är det värt att anlita en flyttstädsfirma? De som vi tar över radhuset ifrån har gjort det och visst har vi också diskuterat det, dock känner väl vi att bröllopskonto samt renoveringskonto är det som prioriteras just nu och fram till september ;).

Har ni kanske tips på hur man kan göra flyttstädningen lite roligare? Spontant känner jag ju att det är mycket lättare med en helt tom lägenhet att städa, och kanske kan vi få lite barnvakt till Idun då så att städningen kan avklaras till riktigt hög musik? Musik tycker ju jag gör precis allt roligare!

 

147577-18

Vårt nya badrum!

Som jag nästan längtar efter att få städa haha. Alltså som jag längtar efter att ha ett badkar igen! Har alltid haft badkar i mina bostäder innan och detta är första gången utan (det är väl då man märker hur mycket det saknas). Elion älskar att bada och det blir smidigare att bada Idun. Hade verkligen behövt det under graviditeten, men å andra sidan har jag nu ett till nästa graviditet om det skulle bli en sådan ;).


Kommentarer


  1. Diana D (La Madre) 28 maj, 2015 on 07:39 Svara

    Sååå härligt, snart så, snart. 😀

  2. Ewe 28 maj, 2015 on 08:06 Svara

    Vi anlitade städfirma sist vi flyttade och det var helt klart värt varenda krona! Efter RUT-avdraget kostade det inte alls mycket faktiskt. När man väl har börjat flytta in i den nya bostaden tycker jag att all lust att göra någonting i den gamla försvinner. Men med bra musik kanske det blir roligare, vad vet jag 🙂

  3. Erica 28 maj, 2015 on 08:24 Svara

    Har man möjlighet är det grymt smidigt att leja bort städet, men det kostar ju en del. Vi har städat själv när vi flyttade, men det var en sommarstuga egentligen och inte så stort. Lycka till med flytten

  4. Alexandra 28 maj, 2015 on 08:26 Svara

    Jag rekommenderar verkligen flyttstädning! Det är så fruktansvärt tråkigt att komma tillbaka till bostaden som man lämnar och städa åt någon annan. När man flyttat över alla sina saker till den nya bostaden och liksom ”känner sig hemma” (även om det kan ta tid) i det nya är det sista man vill tänka på att städa den gamla.

    Det brukar vara ganska okej priset på flyttstädet och änsålänge får man väl fortfarande använda sig av rot-avdraget och då blir det ännu billigare.

    Unna er det tycker jag! Kommer vara mycket roligare att städa i det nya huset så spara energin till det istället! =)

  5. Karolin aka Mariette 28 maj, 2015 on 08:51 Svara

    JAG VILL VARA BARNVAKT 😀

  6. Therese 28 maj, 2015 on 09:06 Svara

    Å, ta flyttstädning! Värt varenda krona! Tänk på att tid också är pengar. All tid ni slipper lägga på att städa ert gamla hem kan ni lägga på att fixa i det nya. Mycket roligare! 😉

  7. Annika 28 maj, 2015 on 10:36 Svara

    Vi ska flytta i mitten på juli och har anlitat en städfirma, känns tillräckligt med att packa, köra sjutton lass och samtidigt passa två vilda kids 😀

    Lycka till med flytten! Denna gången flyttar vi till hus UTAN badkar och jag saknar det redan! På höstkvälalrna finns det inget mysigare än att tända en massa ljus, lyssna på Melissa horn och ta ett varmt bad.

  8. Helena 28 maj, 2015 on 12:48 Svara

    Härligt med badkar!!!

  9. Mp 28 maj, 2015 on 13:11 Svara

    STÄDFIRMA ABSOLUT! Vi anlitade stormtrivs i Jönköping när vi flyttade ifrån vår lägenhet värt varenda krona och resultatet blev super!!! Mer än nöjda!!! Priset efter rot blev ca 2000:- för en tre på ca 70kvm. Rekommenderar dem starkt. Tycker ni ska unna er det spec när ni har en liten, dem timmarna kan ni lägga på något roligare!!!

  10. Ia 28 maj, 2015 on 13:22 Svara

    Mitt tips är att städa köksskåpen allt eftersom de töms och sen röja som fasen när allt är borta. Skittråkigt – jag vet, men pengarna är så mycket roligare att lägga på renovering. Fast jag är ju en snål rackare 😉

  11. Carro 28 maj, 2015 on 14:12 Svara

    Jag har gjort en långflytt där vi skulle städa ur sista på morgonen för att lämna nycklar kl 8. Det jag rekommenderar är att fu dom en ovan skrev, torkar ur skåp när du packar ner grejerna, förbered kakel/badrum så det bara är att torka av. Gör rent ugn några dar innan och putsa fönstrena innan. (Gno in insidan med såpa och sätt på ugnen nån halvtimma, mkt effektivt)
    Eller så köper ni hjälp. Det är så mycket att göra och när ni renoverat också. Lycka till!

  12. Linnea 28 maj, 2015 on 19:31 Svara

    När vi flyttade senast anlitade vi städhjälp och de var så noggranna till den grad att lägenheten såg nästan helt ny ut när de var klara, så det kändes väldigt bra att lämna över den i det skicket. Vi kunde inte använda RUT (avskyr den förkortningen, btw) men det var rätt prisvärt ändå. Med det sagt tror jag att om ni har tid och ork att göra det bra kan ni absolut sköta städningen själva också. Barnvakt och musik är smart tycker jag, och kanske ni kan lura dit ett par kompisar som är villiga att ställa upp? Jag gillar checklistor också, haha!

    Super att du är noga med att skriva ut när det är samarbeten! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna