VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jul som student?

Ännu en dag som student avklarad, en inte helt enkel sådan för jag har mått sisådär och kvalitativ forskning är liksom fortfarande inget ämne jag brinner för ;)… Men snart är det några lediga dagar framför i alla fall, även om jag har både inlämningsuppgift, hemtenta och tenta i början på nästa år, så någon långledighet blir det inte fråga om tyvärr. Men skönt att få styra dagarna ännu mer förstås, och de röda dagarna utan förskola blir vi ju lediga i alla fall! F åker till Vietnamn så Elion kommer vara hos oss i flera veckor, över jul och nyår :).

Ett tips såhär i juletider vill jag rikta till just alla studenter – för är det något man saknar som student så är det en vanlig lön. Däremot finns det en hel del förmåner man får när man är student, och det finns många studentrabatter. Hos frisören, när man åker buss eller ja, när man shoppar julklappar :). Studentkortet får alla studenter gratis och det är laddat med hur mycket studentrabatter som helst. Du som är student men ännu inte har skaffat kortet eller inte aktiverat det kan göra det här. Det finns även en sida där du kan få hjälp med julklappstipsen, som du kan köpa med din studentrabbat. Går att använda via mobilen eller på traditionsenligt sätt med vanligt kort. Ni var ju många som tipsade om just upplevelser och hotellövernattning i annan stad är verkligen en perfekt present till sin älskade. M har fått både hotellweekends i London (födelsedagspresent) och Göteborg (halvårspresent i mars), har bokat båda gångerna via Hotels.com vilket är ett av alla ställen studentkortet gäller. Kanske nån av er som kommer utnyttja i ett julklappsköp?

På tal om Ms födelsedag, om knappt en månad fyller han 35! Tänk vilket bra år han får som trettiofemåring, bli pappa till lilla I och bli min MAN ;). I somras gick jag runt och planerade en New York-weekend i 35-årspresent till honom men så blev jag gravid och student så det gick helt enkelt inte att få med i tidsplanen. Men nu blir det ju bröllop där, en idé som föddes när M föreslog det typ dagen innan vi fick veta att jag var gravid, jag misstänkte det redan och var väl lite besviken över att inte komma till NY innan jag fick fler barn vilket jag hade sagt att jag skulle. Har inte ens tänkt på studentrabatten på hotell i New York men det skulle ju vara skönt att hitta ”the hotel” och dessutom kunna använda studentrabatten till det, om det inte blir billigare att boka via hotellets hemsida direkt förstås.

 

Emelie ohlsson

Känns magiskt att Emelie Ohlsson ska föreviga den dagen i New York nästa år, älskar hennes fotostil! Just hotell och fina fotografier är det jag tycker känns viktigast runtomkring att fixa med resan.

 


Kommentarer


  1. D. DeMarkey 15 december, 2014 on 19:49 Svara

    åh det ska bli så spännande att få se ditt bröllop, att se er lyckliga med varandra som fru och man, att se hur det kommer att bli med alla planer, fattar inte hur man kan planera det så bra härifrån så långt borta. Coolt. Hoppas innerligt att det blir precis som du tänkt dig och vill ha det.

  2. Hanna 16 december, 2014 on 06:07 Svara

    Ska bli så kul att få ”vara med” på ditt bröllop. 🙂

    • Evelina 16 december, 2014 on 19:23 Svara

      🙂

  3. Inne hos Ina - nygift 16 december, 2014 on 10:28 Svara

    Håller med om att det ska bli kul att få se bröllopet 🙂

    Dock håller jag inte med om att Studentkortet är så himla bra, jag har nog inte utnyttjat det en enda gång under mina snart 5 år som student. Jo, jag fick studentrabatt på Friskis och Svettis när vi bodde i en stad där det fanns, men annars tycker jag att det är för lite rabatter för att det ska vara värt att utnyttja. Alltså, typ 10% eller fri frakt är liksom inte värt så mycket.

    Men jag kanske har rest för lite 😉 Kanske ska kolla med Hotels.com när jag letar hotell i Barcelona 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna